ILGI HOST Türkiye’nin önde gelen data servisleri sağlayıcısı olmak amacı ile kurulmustur. Yasal olarak 2012 yılında Türkiye’de A.Ş. firma olarak tescil edilmiştir, Ancak ILGI HOST 2002 yılından bu yana sektöründe deneyim sahibidir. Bu kısa zamanda ILGI HOST kendi veri merkezini oluşturarak değerli kullanıcılarına dünya standartlarında hizmetler sunmaya başlamıştır. ILGI HOST sahip olduğu gelişmiş ve üstün teknolojisi sayesinde kullanıcılarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Sahip olduğu yazılım, donanım ve tecrübe ile kullanıcılarına kolay, hızlı ve kaliteli hizmeti sunmaktadır.

ILGI HOST hali hazırla veri merkezi hizmetleri, sanallastırma servisleri, bulut sunucular, bulut depolama servisleri, ip servisler, kablosuz erişim servisleri ve bunun gibi hizmetleri kullanıcılarına sunmaktadır.

Piyasanın önde gelenleri tarafından ILGI HOST yakın gelecekte kendi alanın lider ve yön belirleyici olacağına kesin gözüyle bakılmaktadır. Sahip olduğu üstün donanım ve yazılım desteğinin yanı sıra uzman personeli mutlu müşteri anlayışı ile kullanıcılarına en iyi hizmeti vermektedit.

ILGI HOST herzaman kullanıcılarının ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler üretmeyi hedefleyen güçlü bir firmadır.

2010 yılında sektöründe tanınmış ve markalaşmasını en iyi şekilde tamamlamış olarak “Hostpera Internet Hizmetleri” firmasını bünyesine katan ILGI HOST böylece son kullanıcı hosting hizmetlerinin tabanını oluşturmuştur.”İLGİ HOST” markası ve hizmetlerinin kalitesini arttırmak için 2012 yılına kadar toplamda $250.000 lık finansal yatırım yapmıştır.

2013 yılında “İLGİ HOST” servisleri ile Türkiye’nin en çok kullanılan lider e-ticaret yazılımı “Proticaret” firmasına hosting ve veri merkezi hizmetleri vermeye başlamıştır. “İLGİ HOST” hali hazırda 1500 den fazla üst seviye profesyonel e-ticaret sitesine ev sahipliği yapmaktadır. Ve bu sayı gün geçtikçe artmaktadır.

ILGI HOST kendine misyon olarak gelecekte “avrupanın en iyi veri sağlayıcı firması olmak” fikrini benimsemiştir. Bizden güncel haberler ve hizmetlerimiz hakkında bilgi için bizi sosyal medyada takip edebilirsiniz.

ILGI HOST