Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Crack Yazılım Kullanıyorsanız Bilmeniz Gerekenler

Bize Puan Verin

Crack yazılım, dosyaların güvenlik sistemlerinde bulunan açıkları kullanarak orijinal olmayan şekilde yazılım kullanmak anlamına gelir. Crack yazılım kullanan kullanıcıların miktarı oldukça fazla olsa da, bu tür yazılım kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı etkenler vardır. Kullanımın verimli şekilde gerçekleşmesi için bu etkenlere büyük ölçüde önem verilmesi gerekir, aksi halde sonucunda olumsuz durumlar yaşanabilir. Ücretsiz şekilde kullanılan crack yazılımları kullanmadan önce yaşanabilecek durumların araştırılması gerekir.

Crack Yazılım Kullanırken Ne Gibi Durumlar Yaşanabilir?

Crack yazılım kullanımı esnasında kullanıcılar kötü amaçlı yazılımlar ile karşı karşıya kalabilir. Bu yazılımların en kötü özelliklerinden biri olan kötü amaçlı yazılım tehlikeleri, yazılımların içerisinde bulunur. Kötü amaçlı yazılımları barındıran yazılımların bilgisayarlara veya web sitelere yüklenmesi durumunda siber saldırı sayesinde veriler çalınabilir. Verilerin çalınması hiçbir kullanıcı tarafından karşı karşıya kalmak istenilen bir durum değildir. Bu siber saldırılar cihazları ve siteleri bozarak, bir daha kullanılamaz hale getirebilir. Yalnızca verilerin çalınması değil, cihaza bağlı donanımların kullanılması da kötü amaçlı yazılımlar sebebiyle yaşanabilecek tehlikeler arasında bulunur.

Crack yazılım kullanmak pek çok ülkenin yasalarına aykırı olan bir kullanımdır. Crack yazılım kullanmadan önce bu durumun farkında olmak gerekir. Bu yazılımlar legal veya güvenilir sitelerin kullanımına sunulan yazılımlar değildir. Crack yazılım kullanan yazılımlara sahip olan sitelere giriş yapmak bile cihazınıza virüs bulaşmasına sebep olabilir. Bu siteler reklam başlıkları altında kullanıcıların bilgisayarlarına pek çok farklı virüs bulaşmasına sebep olabilir.

Crack yazılım kullanmak isteyen kullanıcıların yaşadıkları en büyük problemlerden biri ise çalışmayan yazılımlardır. Herhangi bir uygulama amacıyla uzun saatlerinizi bunları indirmek için harcayabilirsiniz. Ücretsiz olması sebebiyle sıklıkla kullanılsa bile, indirmenin saatler aldığı yazılımlar çalışma garantisi sunmaz. Bu sebep dolayısıyla saatleriniz boşa gidebilir. Şirketlerin pek çoğu yazılımların crack halde kullanılmaması için kendilerine ait önlemler almaktadır. Bu önlemler de pek çok yazılımın yalnızca orijinal halinin kullanılmasını sağlar. Herhangi bir yazılım indirdiğinizde çalışıyor olsa bile ilerleyen zamanlarda hata vererek çalışmayı durdurabilir. Yazılımı kullanırken çalışmayı durdurması durumunda emekleriniz kullanılamaz hale gelebilir. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamak adına kullanıcılara crack yazılım kullanmaları tavsiye edilmez.

Crack Yazılımlara Güncelleme Yapılabilir mi?

Yazılımlar belirli süreler içerisinde güncellemeler alan uygulamalardır. Gerekli güncellemeler yapılmadığı taktirde verimli çalışma sağlamazlar. Yazılımları en verimli şekilde kullanmak isteyen kullanıcıların bu güncellemeleri belirli aralıklarla yapmaları gerekir. Fakat yazılımlara güncelleme yapmak için, bu yazılımların orijinal olması gerekir. Crack yazılımlar herhangi bir güncelleme yapılmasını mümkün kılan uygulamalar değildir. İllegal yollarla indirmiş olduğunuz yazılım belirli bir süre için çalışıyor olsa dahi, güncelleme yapılmasının engellenmesi sebebiyle bir süre sonra kullanımı durduracaktır. Yazılımların ömürlük bir kullanım sağlaması için güncellemeleri alması ve bu güncellemelerin belirli aralıklarla yapılması gerekir. Aksi halde yazılım bulunsa dahi, kullanılabilir olmayacaktır. Crack yazılımların güvenlik güncellemesi almayacak olması da bu durumların arasında bulunur.

Crackli yazılım kullanmanın zararları arasında cihazlarınızın tehlikede olması da bulunur. Crackli yazılım kullanıyor olduğunuz cihazlarınız ve sunucuda yer alan tüm siteler de bu durumdan etkilenebilir. Cihazlarla bilgi paylaşımı crackli yazılımlar sayesinde mümkün olması böyle durumların yaşanmasına sebep olur. Verilerinizin güvenli şekilde saklanması için, internet ağlarına ve sunucularına dikkat etmek gerekir.

Crack yazılım zararları arasında en belirgin şekilde bulunan problem hukuki sorunlardır. Cihazlarında crackli yazılım kullanan kullanıcıların yasa dışı bir durum gerçekleştirdiğini bilmeleri gerekir. Bazı yazılımlar kendilerine ait kuralları bulundurur. Öyle ki, bu yazılımları crackli şekilde kullandığınız anlaşıldığı taktirde daha sonra ücretli şekilde kullanmak bile mümkün olmayabilir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights