Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bize Puan Verin

En iyi antivirüs programları sayesinde kişisel ya da iş bilgisayarlarını korumak mümkündür. Virüs ve zararlı yazılımlar, birçok farklı ortam dolayısı ile bilgisayar sistemine girebilir. Kullanılan programlar, internet üzerinden erişilen sosyal medya platformları ve e-posta gibi farklı ortamlardan virüsün bulaşması oldukça kolaydır. Yazılım indirmek için tercih edilen sitelerin güvenilir olması bile bilgisayarın risk altında kalmasına sebep olabilir.

Antivirüs programı, açılan dosya ve programların taranmasını sağlar. Sistem içinde kayıtlı olan virüs ve yazılımlar ile karşılaştırılır. Kullanılan yazılımların yeni ya da fark edilmeyen virüs içerikleri için kontrol edilmesini sağlar. Herhangi bir şüpheli durum oluşması durumunda kullanıcıyı uyarır. Ücretli ve ücretsiz şekilde kullanılabilecek birçok virüs programı bulunur.

Avast Free Antivirus

Kullanıcıların ücretsiz şekilde tercih edebileceği en iyi programlardan biridir. Güvenlik sektörü içinde hizmet veren ve birçok başarıya imza atmış olan Avast, uzun senelerdir bilgisayar ve mobil platformlar için güvenliğin korunmasını sağlar. Güvenliğin korunması için sunulan hizmetlerin birçoğu ücretsiz olsa da daha gelişmiş hizmetleri belli ücretler karşılığında sunar.

Ücretsiz programlar arasında en sık şekilde kullanılan programlardan biridir. Gelişmiş şekilde güvenlik hizmetleri sunuyor olması, kullanıcıların ilk tercihi olmasını sağlar. Düşük sistemi olan bilgisayarlarda bile oldukça kolay şekilde çalışır, hafif olması programın diğer avantajlarından biridir. Oyun modu ve davranış kalkanı gibi farklı Antivirüs deneyimleri sunan özelliklere sahiptir.

Avira Free Antivirus

Avira, 1986 yılında bu sektöre girmiştir ve bugün hala hizmet vermeye devam eder. Tecrübe sahibi olarak profesyonel şekilde hizmet sunan şirket, güvenilir ve başarılı şekilde hizmetler sunar. Yakın zaman içinde ücretsiz şekilde hizmet vermeye başlamıştır. En çok kullanılan ücretsiz virüs programlarından biridir. Güvenlik sistemi oldukça başarılıdır, kullanıcıların üst seviyede bir güvenliğe sahip olmasına imkan sunar.

Ücretsiz antivirüs programları arasında oldukça popüler olan programlardan biri olarak yıllardır hizmet verir. Virüs ve casus yazılımlardan korunmasını sağlayan sistem, aynı zamanda reklam yazılımları konusunda da koruma sağlar. Bilgisayar sisteminin hızını olumsuz şekilde etkilemeyen bir sistem olduğu için öne çıkar.

360 Total Security

Çin merkezli olan Qihoo 360, güvenlik sektörü içinde yer alan şirketler arasında bulunur ve en başarılı olanlardan biridir. Ücretsiz şekilde hizmet veren programları, uzun süredir yüksek düzeyde güvenlik sağlar. Sadece temel olarak sunulan güvenlik sistemleri değil aynı zamanda farklı şirketlerin sundukları özellikleri kullanıcılarına ücretsiz şekilde sunar. Wi-Fi güvenliği, hızlandırma ve güvenli online alışveriş gibi özellikler kullanıcılara sunulur. Yakın zamanda yapılan güncellemelerden sonra fidye yazılımlarına karşı koruma sağlama özelliğine sahip olmuştur.

Norton 360

Kullanıcıların ücretli şekilde tercih edebileceği en iyi programlar arasında ilk sıralarda yer alır. Dünyanın en meşhur güvenlik şirketlerinden biri olarak Norton, piyasada oldukça popülerdir. Güvenlik sektörü içinde yaklaşık 30 yıldır hizmet veren şirket, güvenlik yazılımları konusunda durmadan çalışmalar gerçekleştirir. Norton 360, kullanıcılara üç farklı şekilde sunulur; Standart, Deluxe ve Premium şeklindedir. Şirket açıklamalarında yer alan bilgilere göre %100 virüsten korunma sunduğunu iddia eder.

McAfee Antivirus

McAfee şirketi birçok ünlü bilgisayar üreticisi ile anlaşması olduğu bilinir. Windows yüklü olarak satılan birçok bilgisayar içinde McAfee yazılımlarının yüklü olduğu görülür. Şirketin anlaşmasının olduğu bazı uygulama geliştiricileri olduğu için kullanıcılar indirmek istedikleri yazılımlarının bazılarında koşul olarak McAfee yazılımlarını da yüklemek zorunda kalır. Amerika’nın en köklü güvenlik şirketlerinden biridir. Çok sık şekilde tercih edilmesinin sebebi bugüne kadar imza attığı başarılı çalışmalardır. Antivirüs programı kullanmak kullanıcıların daha güvenli şekilde bilgisayar kullanmasına sebep olur. Sistem içinde bulunan verilerin güvenilir şekilde saklanmasında önemi olan konulardan biridir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bilgi Bankası

En İyi Kamera Uygulamaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights