Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bize Puan Verin

Hayalet gösterge, herhangi bir arabada teknoloji, kontrol panellerini, GPS sistemlerini ve bazen akıllı telefon bildirimlerini sürücünün göz hizasında cama yansıtarak dijital özellikli bir görüntü oluşturur. Başka bir deyişle, artık direksiyonun arkasında gösterge panelleri, nerede olduğunuzu bilen GPS ekranları ve en önemlisi, sizi yoldan çıkaran tehlikeli bildirimlerin hiçbiri yoktur. Bu göstergelerin amacı sürücülerin gözlerini yoldan hiçbir şekilde ayırmadan takip etmelerini, navigasyon ile yolu takip etmelerini ve gerekli tüm bildirimleri görmelerini sağlar.

Bu dijital panel sadece araçla ilgili bilgileri gösterir. Hayalet gösterge paneli tarafından kullanılan ara yüz daha az yorucudur ve dikkat dağıtmaz. Sürücünün göz hizasında yansıtılmakta olan hayalet dijital gösterge paneli, mevcut olan araç hızını, , araç termometresini, günlük hava durumunu, güncel saati, konumu, GPS sistemi yönünü senkronize eder ve akıllı telefon bildirimleri onaylanabilir. Akıllı telefonları ve diğer cihazları detaylı bir şekilde bu gösterge sayesinde özelleştirebilirsiniz.

Hayalet Gösterge Özellikleri

Hayalet gösterge özellikleri son derece gelişmiş olsa da hala bu konuda kafa karışıklıklarına da rastlanabilmektedir. Birçok araç modeli artık bir durum göstergesi ile donatılmıştır. Genellikle hayalet gösterge bir seçenek olarak sunulur. Bu seçeneği seçerseniz, aracınız bu özellik ile donatılacaktır. Birçok yönden, bu sistemlerin kullanımı daha kolaydır. Ancak yerleşik hayalet ekranın diğer seçeneklerden çok daha pahalı olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Yerleşik hayalet gösterge, araca özel bir şekilde üretildiğinden kullanımı en uygun olanıdır. Ayrıca bu dönüş sinyalleri aracın karakteristik bir özelliğidir ve bu nedenle garanti kapsamındadır. Bu nedenle bir arıza durumunda sorun daha kolay bir şekilde çözülebilir. Tüm bunlara ek olarak bir hayalet gösterge satın alırken göz önünde bulundurmanız gerekli olan ilk şey ekranın boyutudur. Büyük bir ekrana ihtiyacınız yoktur. Ancak, ekranınızın ihtiyacınız olan özellikleri gösterecek kadar büyük olduğundan emin olmanız gerekir.

Hayalet Gösterge Uygulamaları

Bir hayalet göstergeye sahip olmak istiyorsanız ama pahalıysa, kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlerin başında gelen ise bir çeşit telefon uygulamasıdır. Bu uygulamalar, yerleşik göstergeler ile neredeyse aynı işlevselliğe sahiptir ve Play Store veya AppStore’dan kolayca erişilebilir. Uygulamaları sorunsuzca kullanabilmek adına telefonunuza indirmeniz yeterli. Bunu kullanmak için araç ve uygulama arasında bir bağlantı kurmak önemlidir. Ardından uygulamayı başlatmanız ve telefonunuzu yerleştirmeniz gerekir. Telefon yüzü yukarı bakacak şekilde ön cama dik bir açıyla yerleştirildiğinde bir hayalet gösterge oluşturulur.

Hayalet Gösterge Nasıl Kullanılır?

Hayalet gösterge kullanmak aslına bakıldığında kolay bir şekilde gerçekleşebilir. Sürücünün göz hizasında cam bir panele yansıtan bir göstergeyi etkin kullanmanın birkaç yolu vardır. İlk seçenek, elbette, bu sistemin yerleşik olduğu veya satın almadan önce eklenebilen arabalardan birini kullanmaktır, buna değer olduğundan emin olabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise mobil uygulamadır. Birçok uygulama geliştiricisi, yerleşik hayalet göstergelere benzer nitelikler sunacak şekilde uygulamalar geliştirmiştir.

Bu mobil uygulamalar arasından seçim yaptıktan sonra ve uyumlu bir araca kablolu veya kablosuz bağlantıyla bağladıktan sonra, telefonunuzu direkt olarak ön camınıza dik açıyla yerleştirin. Ters duran panel cama yansıtılır ve panel bilgisi sürücüye ideal bir görüntü şeklindeki sunulur. Elbette mobil uygulamalarda kullanılmakta olan çeşitli hayalet göstergeler yerleşik dijital göstergelere kıyasla çok daha sınırlı bir şekilde bilgi sağlar. Ancak yine de bu uygulamalara bir şans verilebilir ve bu uygulamalar denenebilir. Bu sayede hayalet gösterge sisteminin mantığını tam olarak kavrama şansınız olur.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bilgi Bankası

En İyi Kamera Uygulamaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights