Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bize Puan Verin

En iyi web tarayıcıları internet kullanıcıları tarafından merak edilir. Günlük hayatta sık şekilde kullanılan internet, farklı cihazlar sayesinde erişime izin verir. Birçok konu hakkında araştırma yapmak ve bazı sorulara cevap bulmak için web siteleri kullanılır. Web sitelerine erişmek için kullanılabilecek birçok web tarayıcısı bulunur. Hızlı ve kolay şekilde kullanım sunan tarayıcılar arasında kullanıcılar seçim yapabilir.

Google Chrome

Dünya genelinde en çok kullanıcıya sahip olan tarayıcı Google Chrome, farklı işletim sistemlerine uyumlu şekilde çalışır. Birçok kişinin yakından bildiği tarayıcılarda ilki olarak uzun yıllardır, internet kullanıcılarına hizmet sunar. Sahip olduğu ara yüzü oldukça sade ve basittir, kullanım kolaylığı sunan özelliklerinden biridir. Web tarayıcısı olarak kullanılan diğer tarayıcılara kıyasla daha fazla gelişmiş özelliğe sahiptir. Özellikleri sayesinde, dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesi bulunur.

Düşük güce sahip olan cihazlar üzerinden kullanıldığı zaman; donma gibi sorunlar yaşanabilir. Google Chrome, RAM ve CPU konusunda eksiklikleri olan tarayıcılardan biridir. Birçok platformda kullanılabilir olması ve daha fazla aracının olması, eksik yönlerinin görmezden gelinmesine yol açar.

Mozilla FireFox

Mozilla FireFox en iyi web tarayıcıları arasında bulunur. Günümüzde adını sık şekilde duyduğumuz tarayıcılardan biridir. Google Chrome gibi farklı işletim sistemlerine uyumlu şekilde kullanılabilir. Mozilla FireFox düzenli olarak yaptığı güncellemeler doğrultusunda kullanıcı gizliliği konusunda iyileştirmeler yapar. Bu nedenle diğer tarayıcılara göre daha güvenli bir seçenek olarak tercih edilebilir. Herhangi bir veri sızıntısı olması durumunda tarayıcı, kullanıcıyı uyarır. Sahip olduğu güvenlik özellikleri sayesinde diğer tarayıcıların önüne geçer. Google Chrome ile kıyaslandığı zaman birkaç milisaniye daha hızlı performansa sahiptir.

Opera

En iyi tarayıcılar arasında bulunan Opera, oldukça şık bir tasarıma sahiptir. Farklı araç seçenekleri ile sık şekilde kullanılan internet tarayıcılarından biri olmasını sağlar. Renk modları; açık ve koyu şeklindedir. Son dönemlerde popüler hale gelen kripto paralar için sunulan kripto cüzdan özelliği sayesinde bazı kullanıcıların daha sık şekilde tercih etmesini sağlar. Facebook ve Whatsapp gibi kenar çubukları daha kolay bir kullanım sunar. Mobil cihazlar için geliştirilen Opera Turbo özelliği oldukça ilgi çekicidir. Pilden ve internetten tasarruf yapılması konusunda yardımcı olan Opera Turbo, mobil cihazlardan kullanılabilir.

Brave

İnternet gizliliği konusunda gelişmiş özelliklere sahip bir web tarayıcısıdır. İzlenme ve reklamların engellendiği Brave, gizliliği direkt olarak tarayıcı ile entegre çalıştırır. Google Chrome temalarını indirdikten sonra Brave üzerinde kullanmak mümkündür. Tasarım olarak geride kalmış bir görünüme sahip olsa da hız ve güvenlik konusunda birçok tarayıcıyı geride bırakır. Web tarayıcısı tercih etmeden önce kullanıcılar bazı değerlendirmeler yapar. En önemli olan detaylar; hız ve güvenliktir.

Microsoft Edge

Yakın zamanda yenilenmiş olan ara yüzü ile Interet Explorer yerine kullanılmaya başlanan Microsoft Edge, Windows cihazların tarayıcısı olmuştur. Güvenli bir ara yüze sahip olması nedeni ile kimlik avına karşı önlemler alınmıştır. Güvenlik konusunda yapılan çalışmalar sonucunda kazandırılan özelliklerine bakıldığı zaman birçok web tarayıcısının önüne geçtiği görülür. Yakın zamanda piyasaya sürülen tarayıcılardan birisi olmasına rağmen rakiplerini hızlı şekilde yakalamayı başarmıştır. Tasarım olarak Google Chrome görünüşüne sahiptir. Microsoft hesabının açık olduğu farklı cihazlar üzerinden Microsoft Edge geçmişine erişmek mümkündür.

En iyi web tarayıcı çeşitleri incelendiği zaman hzı ve güvenlik konusunda ön plana çıkan tarayıcı; Mozilla FireFox olur. Genel olarak Google Chrome popülerliğini korusa da Microsoft Edge ve Mozilla FierFox daha güvenli kullanımlar sunar. Opera ve Brave daha az tercih edilen tarayıcılar olmasına rağmen sunduğu hizmet ve güvenlik önlemleri oldukça gelişmiştir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bilgi Bankası

En İyi Kamera Uygulamaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights