Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Google Search Console’a Web Sitesi Kaydı Nasıl Yapılır?

Bize Puan Verin

Google Search Console, Google’ın sunduğu ve bu arama motoru üzerinde sitenizin yer almasını sağlayan hizmet olarak bilinmektedir. Günümüzde herhangi bir işletme veya internet sitesi, daha görünür hale gelmek için bu gibi hizmetlere ihtiyaç duymaktadır. İnternet üzerinde görünür olmanın sitelere veya işletmelere birden çok katkısı bulunmaktadır. Bu olumlu yanları sebebiyle pek çok internet sitesi Google Search Console adı verilen bu hizmetten yararlanmak istemektedir. Ancak internet sitelerinin bu hizmetten yararlanabilmek adına kayıt yaptırması gerekmektedir. Kayıt yaptırmak içinse kullanıcılar tarafından izlenmesi gereken birkaç farklı yöntem bulunmaktadır.

Google Search Console Kullanmak Ne Gibi Faydalar Sağlar?

İnternet sitelerinin Google Search Console üzerinden hizmet alması bir çok farklı fayda sağlamaktadır. Kullanıcılarının sitelerinin nasıl gözüktüğünü izlemeleri, yönetmelerini ve olası problemleri çözmelerine bu hizmet fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir alanda internet sitesi sahibi olan pek çok kullanıcı bu hizmeti alarak, kullanım daha verimli bir kullanım sağlamaktadır.

Bu hizmet Google tarafından sunulması sebebiyle de pek çok internet sitesi sahibinin ilk tercihi olmaktadır. Güvenirlikten yana herhangi bir problem yaşamak istemeyen kullanıcılar bu hizmetten yardım alarak, internet sitelerinin verilerini yüksek oranda artırmaktadır. Google arama sonuçlarında internet sitenize nasıl göründüğünü hakim olmak, herhangi bir problemi kısa süre içerisinde çözmek adına oldukça önemlidir. İnternet sitemizin bu arama motorlarında en üste çıkması görünür olmanız açısından büyük bir fayda sağlamaktadır. Bu hizmetin ücretsiz olması ise kullanıcıların internet sitelerine herhangi bir harcama yapmadan büyük bir fayda sağlamaktadır.

Web Sitelerini Google Search Console’a Kayıt Ettirmek Neden Önemlidir?

Arama motorlarında sitenizin bulunabilir şekilde olduğundan emin adına internet sitenizi Google Search Console’a kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Bu hizmeti kullanmak yalnızca internet sitenizin görünür olduğuna dair fayda sağlamaz. İnternet sitenizle alakalı yaşayabileceğiniz herhangi bir problemin kısa süre içerisinde çözülmesi için de Google Search kullanmak oldukça önemlidir. Bu hizmet sayesinde sitemiz için oldukça önemli olan Google Arama trafik verilerini görüntüleyebilirsiniz. Bu veriler sayesinde arama motorlarında sitenizin görülme sıklığı veya sitenizin gösterilmesini sağlayan arama sorgularına kolaylıkla ulaşmanız mümkündür. Ayrıca Google Search Console sayesinde sitenizde yaşanabilecek herhangi bir spam probleminde uyarılar alarak, problem büyümeden çözülmesi sağlanacaktır.  İnternet sitenize başka hangi sitelerden bağlantı verildiğini görmek için de bu hizmetten yardım almamız gerekmektedir.

Bu gibi nedenler dolayısıyla, bu hizmetten yardım almak internet sitelerini verimli şekilde yönetmek adına oldukça büyük bir fayda sağlamaktadır. Ancak bu hizmetten yardım almak için internet sitesine sahip olmanız yeterli değildir. Sahip olduğunuz internet sitenizi Google Search Console’a kaydettirerek, hizmetten faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Google Search Console’a Web Sitesi Kaydı Yapmak İçin Neler Gerekir?

Google Search Console üzerinden hizmet alabilmek için herhangi bir alanda internet sitemiz internet sitesine sahip olmanız yeterlidir. Bu hizmetten faydalanabilmek için kayıt olmak isteyen internet sitesi kullanıcılarının öncelikle Google hesaplarına giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra Google Search Console’un internet sayfasına gidilmesi gerekmektedir. Giriş yapacağınız bu sayfada, başlamak için sizden bir mülk türü seçmeniz istenecektir. Bu sayfanın sol kısmında bulunan alan adı bölümüne sitenizi adını girmeniz gerekir. Bu işlemin ardından devam kısmına tıklayarak ilerleme sağlayabilirsiniz. İlerleme sağlamanız ardından sayfa size otomatik olarak bir başka sayfaya yönlendirecektir. Yönlendirilecek olduğunuz bu sayfanın sol üst kısmında ise mülk ekle bölümü bulunmaktadır. Bu kısma tıklayarak, sitenizin adresini girmeniz gerekmektedir. Daha sonra bu sayfada bulunan komutları gerçekleştirerek, gerekli kısımların doldurulması gerekmektedir. Tüm kısımlar dolduruldu ve herhangi bir eksiklik yaşanmadı taktirde kayıt oluşturulmuş sayılmaktadır. TXT kaydı adı verilen bu kayıt, yaklaşık olarak 1 saat içerisinde diğer kullanıcılar tarafından da görünür hale gelecektir. Sayfanın sonunda bulunan doğrula kısmına tıklayarak, gerçekleştirmiş olduğunuz işlemleri tamamlamanız gerekir. Bu işlemlerin ardından Google Search Console kayıt işlemi başarıyla gerçekleşmiş olacaktır.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights