Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Outlook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Bize Puan Verin

Outlook hesap silme nasıl yapılır işlemi için izlenmesi gereken adımlar vardır. Outlook, Microsoft tarafından üretilen kişisel bir bilgi yöneticisi programıdır. Outlook ile e-postalarınızı gönderebilir veya alabilirsiniz. Kişilerinizin adlarını ve numaralarını depolamak için kullanabilirsiniz. Görevleriniz için hatırlatıcı, anımsatıcı oluşturabilirsiniz ve böyle takip edebilirsiniz. Outlook’a alternatif olarak birçok mail yazılımlarının ortaya çıkması kullanıcıların alternatif mail programlarına yönelmesine sebep olmuştur.

Bu sebeple de kullanıcılar Outlook hesap silme yollarını aramaya koyulmuştur. Outlook, hem bir e-posta servisi hem de bir tür kişisel bilgi yöneticisi olmasının yanı sıra, Outlook, Microsoft’un bilinen en eski mail yazılımlarından da birisi olarak bilinmektedir. Eski ve kökenli olması kullanıcılar tarafında tercih edilmesinde oldukça önemli bir etkendir. Microsoft’a bağlı olarak kurulmuş olan Outlook, farklı servisleri sağlamakta olan kapsamlı bir hizmet uygulamasıdır. Microsoft’a bağlı olarak kurulan Outlook ve Hotmail servisleri birleştirilerek pek çok yeniliğe de öncülük etmiştir. Outlook, sadece bir mail uygulamasının çok ötesindedir. Mail hizmeti sağlamasının yanı sıra uçak veya otel rezervasyonları gibi karışık ve dikkat gerektiren işlerinizi de organize etmenize yardımcı olan bir uygulamadır.

Outlook Hesap Silme İşlemi Yapmak İçin İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir?

Outlook için hesap silme işlemi için ilk olarak, Outlook.com e-posta hesabınızı tamamen kapatmanız için Microsoft hesabınızı da kapatmanız gerektiğini söylemekte fayda var. Microsoft tamamen kapatmanız durumunda sisteme kayıtlı olan verileriniz ve kişileriniz de silinecektir. Bu işlemi yapmadan önce bunların farkında olmanızda yarar var. Hesabınızı silmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır;

  • İlk olarak Microsoft hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için Microsoft’un web sitesine giderek hesabınıza giriş yapmanız gerek. Bilgisayarınızda bulunan uygulamasından da giriş işleminizi sağlayabilirsiniz.
  • Outlook hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesabınızı silmeniz için yapmanız gereken ilk işlem Microsoft tarafından geliştirilen hesap silme linkine erişmek olmalıdır. Linke Microsoft üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • Bu hesap silme linkine eriştikten sonra silmek istediğiniz Outlook hesabı bilgilerini girmeniz gerekiyor. Hesap bilgilerinizi doğru girdiğinize emin olduktan ve giriş yaptıktan sonra diğer adıma geçebilirsiniz.
  • Microsoft Hesabı bölümünden Ayarlar kısmına tıklayın. Burada karşınıza Microsoft hesabınızı kapatma veya silme seçeneği çıkacaktır bu seçeneğe basmanız gerekmektedir.
  • Bu adımı tamamladıktan sonra Microsoft, Outlook hesabınızı silmeden önce Microsoft, hesabınızı silme konusunda kesin olup olmadığınıza dair size uyarıda bulunacaktır. Hala geri dönüş var.
  • Outlook hesabınızı kalıcı olarak kapatabilmek için açılan yeni sayfadaki şartları kabul etmeniz gerekmektedir. Şartların yanında bulunan küçük kutuları işaretlemeniz yeterli olacaktır.
  • Daha sonra, şartların hemen altında yer alan kutudan, Outlook hesabınızı silme nedeninizi seçmelisiniz.
  • Son olarak Hesabı kapatılmak üzere işaretle seçeneğine tıklamalısınız.
  • Bütün bu işlemlerin ardından Microsoft size hesabınızın kesin olarak kapanacağı bir tarih belirtir.
  • Hesabınızı kesin olarak silmeye kararlıysanız Bitti butonuna tıklamanız gerekir.

Böylelikle hesabınızı silmek için yapmanız gereken bütün adımları tamamlamış olursunuz.

Outlook hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde Outlook hesabınızda kayıtlı olan bütün verileri de silmiş olursunuz o yüzden silme işlemine başlamadan önce bilgilerinizi yedeklediğinizden emin olmalısınız. Outlook hesabınızı sildikten sonra önceden satın aldığınız uygulamaları, içerikleri, sesleri ve müzikleri, yazılımları tekrar yükleyemezsiniz. Bunun dışında OneDrive, Office365 ve XBox da aboneliğiniz varsa bunlarda hesabınızla beraber kalıcı olarak silinir. Skype da kayıtlı olan kişileriniz de bunlarla beraber silinir.

Outlook hesap sil linkine internet üzerinden ya da yukarıda verilen adımları takip ederek ulaşabilirsiniz. Adımları uyguladığınızda hesabınızı kalıcı olarak silmiş olursunuz.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights