Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Startup Nedir? Ne Yapar?

Bize Puan Verin

Startup kavramı pek çok girişimci tarafından farklı farklı şekillerde açıklanmaya çalışılmıştır. En genel anlamda başarı garantisi olmaksızın her soruna çözüm bulmaya çalışan şirketlere verilmekte olan isimdir. Bu tanım, belirli bir düzeyde yeni kurulan şirket nedir sorusuna cevap verir. Bununla birlikte, daha derine inmek, kavramın düşündüğümüzden daha belirsiz olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin, sanılanın aksine şirketin yaşı tanımı etkilemez. Bir yıllık şirketler startup olarak kabul edilebileceği gibi, aynı kategorideki beş ve altı yıllık şirketler de startup olarak değerlendirilebilir.

Yine de 10 yıllık bir şirketi startup olarak kabul etmek zor. Sonuçta, on yıl içinde şirket bir miktar ilerleme ve büyüme kaydetmiş olmalı. Startup nedir diye sorulduğunda herkesin hemfikir olduğu tek bir nokta vardır. Bu tür şirketler hızla ölçeklenir. Yani büyüyen bir trend. Bu tür şirketler coğrafi kısıtlamalar olmadan büyümeyi hedefler ve ister. Türkiye’de kurulan startup’ların İngiltere’de veya ABD’de iş yapabilmesi gereklidir. Bir startup ile bir şirket arasındaki farkı belirleyen şey budur. Girişimler bölgesel sınırlarla sınırlandırılabilir. Örneğin, yeni bir pizzacı açmak bir girişimdir, ancak startup değildir. İleride yeni bir şube açsa bile.

Startup Şirketi Nedir?

Startup’lar, belirledikleri bir sorunu çözmek için kurulmuş, geniş bir kitleyi etkileyen, ancak bir çözüm garantisi vermeyen şirketlerdir. Teknoloji yardımıyla geliştirilen yeni ürünlerle kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayabilen şirketler, bir start-up şirketler kategorisi olarak değerlendirilebilir. Bu şirketler büyük bir büyüme potansiyeline sahiptir ve yatırımcılar bu şirketlerin kültürlerini ve projelerini araştırarak ikna sürecini tamamladıklarında yatırım kararları ile şirketlerin büyümesine katkıda bulunurlar. Startup’ların yıllık sınırı yoktur. 1 yaşında veya 15 yaşında olan bir şirket, gerekli tanımı karşılaması halinde start-up olarak kabul edilebilir. Ancak, yukarıda belirtildiği gibi, yeni kurulan şirketlerin “büyüme potansiyeli” ile ayırt edilmesi gerekir. Bir şirket coğrafi engellere hiçbir şekilde takılmadan çeşitli ülkelerde faaliyet göstererek katlanarak büyüyebiliyorsa, o zaman ‘startup şirket’ terimini kullanmak tam yerinde ve doğru olur.

Başarılı Startup’ın Özellikleri

Bir işe başladığınızda, her zaman bilinmeyenle boğuşur ve net bir çözümü olmayan problemler üzerinde çalışmak zorunda kalırsınız. Olayları farklı açılardan görmemize yardımcı olacak farklı geçmişlere sahip geri bildirimler almak bu noktada epeyce önemli bir durum olur.  Böylece daha iyi kararlar alabilir, daha dinamik ve enerjik bir şirket kurabilirsiniz. Başarılı startup özellikleri ise:

  • Üretken pazar fırsatlarını belirleme becerisi
  • Uygun fiyatlandırma
  • Güçlü ekip
  • İyi iletişimden ilgili noktaların keşfi
  • Keşfedilmemiş bölgeye son derece iyi bir yol haritası
  • Güven ve Liderlik

Startup Şirketi Nasıl Kurulur?

Bir startup kurmak, herhangi bir alanda iş kurmaktan çok farklıdır. İş kurma sürecindeki bazı adımlar benzerdir, ancak iş planlaması, finansman ihtiyaçları, pazarlama ve diğer aşamalar sırasında atılan adımlar başarının anahtarıdır. İyi bir fikir edinmek için etrafınıza bakın. Yaşamlarının hangi alanlarında yardıma ihtiyaç duyduklarını belirlemek için insanları gözlemleyin. Birden fazla ayrıntının dikkatinizi çekmesi ihtimaline karşı gözünüze çarpan her şeyi yazın. Kişiliğinizin veya hedef kitlenizin tanımı, size projenin başarı vaat edip etmediğini de söyler. Hemen hemen her yeni startup kuruluşu noktasında istediğiniz kişileri tanımlayın ve oluşturduğunuz ürün veya hizmette hangi ihtiyaçları kimin karşılayacağına karar verin. Startup projelerinin ​​arkasında genel olarak yalnızca bir kişi vardır. Sadece bir kişinin düşünebileceği bir fikri hayata geçirmek için iyi bir ekibe de ihtiyaç duyulur. Startup projesinin uygulanması ile ilgili tüm detaylar tanımlanmalı ve planlanmalıdır. Yol haritası çizilmeli ve bu harita çerçevesinde adımlar atılmalıdır.

Related posts
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights