Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

vCloud Nedir? Özellikleri Neler?

Bize Puan Verin

vCloud, genel veya özel bulut sistemlerini kapsamakta olan, çoklu bulut ortamı yönetmek için kullanılan bir platform olarak bilinir. Yazılım geliştirme hizmeti veren VMware tarafından üretilen ve vCloud olarak adlandırılan bu platform, günümüzde kullanılmakta olan sanallaştırma platformlarının başında gelmektedir. Bu platform ayrıca farklı sayıdaki veri merkezi girişimlerinde temel olarak kullanılmasıyla da popüler hale gelmiştir.

vCloud adı verilen bu platform en genel tanımıyla, bulut hizmeti sağlama platformu olarak kullanıcılarına hizmet verir. Bu platform, bulut alt yapıları için yönetim çözümü sunmasıyla oldukça faydalı şekilde kullanılır.

vCloud Kullanımı Ne İşe Yarar?

Bu platformun kullanılmasında en genel amaç, sunucuları ve veri merkezlerini birleştirmektir. vCloud, kullanımı sayesinde uygulamaların kullanılabilirliğini ve performanslarını arttıran güçlü bir platform olarak bilinmektedir. vCloud platformunun kullanılmasında en sık tercih edilen sebeplerden birisi, platformun kurumsal düzeyde bir bulut altyapısı ve yönetim çözümü sunuyor olmasıdır. Bu platform, firma tarafından üretilen farklı uygulamalar ile birleştirilerek de kullanılabilmektedir. Bu şekilde farklı iş kolları üretebileceği gibi, aynı zamanda hız ve esnekliğinin de yükselmesi sağlanır.

vCloud kullanımı kullanıcılarına önemli işlevleri kolaylıkla sunabilmesi adına fayda sağlamaktadır. Bu platformun sunduğu özellikler ve işlevler şu şekilde sıralanabilir:

  • Hibrit bulut sayesinde altyapı ve uygulamaları bulundurur. Ayrıca bu uygulamaları yönetebilmek adına gereken genel bulutları da entegre eder.
  • Bu platform üzerinde bulunan altyapı yöneticileri pek çok farklı ortamda modern altyapı sağlamaktadır. Sağladıkları bu alt yapıları yönetmek için sahip olmaları gereken özel ve genel bulutlar ise bu platform üzerinden entegre edilebilir.
  • Farklı platformlar üzerinden üretilen yazılım tanımlı veri bileşenleri ile sorunsuz şekilde ve kolaylıkla bütünleşebilir.
  • Bu platformu kullanan herhangi bir işletmenin insan kaynaklarından ve donanımlarından en verimli şekilde yararlanmalarını sağlar. Bilgi işlem süreçlerinin otomatik hale getirilmesiyle gerçekleştirdiği bu yararlanma, geleneksel veya bulut sistemde çalışan uygulamaların kaynaklarının gizliliğini de sağlamaktadır.

vCloud Sürümleri Nelerdir, Ne İşe Yarar?

Değişen sürümleri ile üretilmesi, vCloud özellikleri üzerinde de değişiklik olmasına neden olmaktadır. Günümüzde firma tarafından üretilmiş olan üç farklı  vCloud sürümü bulunmaktadır. Farklı adlara sahip bu 3 sürümün sunduğu hizmetler ve özellikleri de, kendi içlerinde değişiklik göstermektedir.

Standart sürüm pek çok kişi tarafından tercih edilen sürüm olarak bilinmektedir. Başlangıç sürümü olarak da bilinen bu sürüm sayesinde uygulamaların performansları ve kullanılabilirlikleri iyileştirilir. Genellikle bu konuda hizmet almak isteyen şirketler tarafından kullanılan standart sürüm, tahmine dayalı analizler gerçekleştirerek, gerekli uyarıları kullanıcılarına vermektedir.

Standart sürümün ardından geliştirilmiş olan sürüme ise, Advanced yani geliştirilmiş sürüm adı verilir. Bu sürüm daha çok bilgi işlem alt yapısını hızlandırmak isteyen şirketler tarafından kullanılmaktadır. Standart sürümden farklı olarak gelişmiş sürümde otomasyon özelliklerinin sağlandığı görülmektedir.

Üçüncü ve son sürüm ise Enterprise yani kurumsal sürüm ile adlandırılmıştır.  Bünyesinde bulunan tüm uygulamaların yönetimini otomatik şekilde gerçekleştirmek isteyen firmalar bu sürümü tercih etmektedir. Diğer sürümlerden haricen geliştirici verimliliğini arttıran ve geliştiricilerin kendi seçtikleri araçları kullanabilmesini sağlayan özellikleri de bulunmaktadır. Bu özelliğini ise “geliştirici bulutu” adını verdiği hizmeti ile kullanıcılarına sunmaktadır.

vCloud Neden Tercih Edilir?

vCloud ayarları kolaylıkla yapılabiliyor olması, uygulamaların verilerinin saklanması ve korunmasının daha kolay halde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Uygulamalarının alt yapılarının sorunsuz şekilde işlemesinin önemli olması, vCloud adı verilen bu platformun tercih edilir olmasını sağlamaktadır. Pek çok farklı şirket tarafından da tercih edilen vCloud, sağladığı bulut hizmetinin yanında yönetim çözümü sunması sebebiyle de oldukça kullanışlıdır. Bu platformun global bulut sektöründe en bilindik markalardan biri tarafından üretilmiş olması da, vCloud’a duyulan güveni arttırmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights