Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi BankasıWordPress

WordPress Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bize Puan Verin

WordPress kullanmak ilk çıktığı zamanlardan beri tercih edilmektedir. İlk çıktığı zamanlarda sadece bir blog amaçlı kullanılsa dahi günümüzde daha farklı amaçlar için kullanılır. WordPress sistemi e ticaret sitelerinde, haber sitelerinde, kurumsal sitelerde, forum sitelerinde ve video siteleri gibi pek çok farklı alanda kullanılır. WordPress akıllı telefonların çalışması için iOS veya Android gibi yazılımlara ihtiyaç duyulması gibi web sitelerinin hazırlanabilmesi için de ihtiyaç duyulan bir sistemdir. Sitenin internet bağlantısı olan bilgisayar, tablet ya da telefondan düzenlenmesini, yeni yayınlar ve sayfalar oluşturulmasını sağlayan bir sistemdir.

WordPress var olan içerik yönetim sistemleri arasında en kolay uygulanabilen sistem olarak bilinir. Ayrıca güçlü ve popülerdir. İnternette görülen çoğu web sitesi wordpress ile hazırlanmıştır. WordPress ile kurumsal web siteleri, forumlar, chat odaları, bloglar ve daha pek çok site hazırlanabilir. WordPress oldukça avantajlı bir sistemdir. İçeriğinde binlerce wordpress eklentisi yer alır. 50 bini aşan ücretsiz wordpress eklentisi kontrol panelinden bulunabilmekte ya da eklenti kütüphanesinde yer almaktadır. Ayrıca kurulum kolaylığı ve SEO desteğiyle kullanıcılar tarafından oldukça beğenilir. WordPress çok yönlüdür. Bu esnekliği sayesinde kurumsal siteler, hobi blogları, profesyonel işletme siteleri, fitness gibi spor odaklı siteler kendi etkinliklerine yönelik farklı türde siteler oluşturabilmektedir.

WordPress Avantajları Nelerdir?

WordPress avantajları arasında açık kaynak kodlu olması ve ücretsiz olması yer alır. Açık kaynak kodlu olmasıyla geliştirilmeye çok açıktır. Eğer kullanıcının çok az olsa dahi kod bilgisi varsa wordpress ile kendi derlemelerini kolay bir şekilde yapabilmesi mümkündür. WordPress kurulumu oldukça basit bir sistemdir ve ücretsiz olması ile rahatlık sunar. İçerisine yeni eklentiler ve temalar eklenmektedir. Oldukça sadedir her kullanıcı kolaylıkla anlayabilmektedir. Ayrıca hızlı çalışır. C panel kontrol paneli üzerinden rahatlıkla wordpress kurulumu yapılabilir. İçerik yönetimi sistemi olmasından dolayı web sitesi üzerinde istenilen her türlü düzenleme ve gerekli görülen ortam eklemeleri yapılabilir.

Yazılım açısından karşılaşılan herhangi bir problemi sadece arama motorlarında araştırma yapılarak çözülmesi gibi avantajları bulunur. Pek çok kullanıcı tarafından kullanılıyor olmasından dolayı daha önce görülmeyen bir problem yaşandığında wordpress ile alakalı tartışılan sellerde sorunun çözümü bulunacaktır. Mobil uyumlu olmasıyla her cihazdan kullanım imkânı sunar. SEO konusunda uzman olmadan bile basit optimizasyon işlerini yönetici panelinden yapılması mümkündür. WordPress içerisinde farklı dosya türleri desteklenir. WordPress içerisinde bulunan eklentiler ile SEO, hız, yedeklemeler, güvenlik, bozuk bağlantılar ve spam gibi web sitesiyle ilgili pek çok şey yönetilebilir.

WordPress’in Dezavantajları Nelerdir?

WordPress dezavantajları arasında işlemcileri fazlaca yorması yer alır. Bunun için kullanıcılar alırken ya da sunucunun özelliklerinden wordpress’in siteye uygun olup olmadığını sorgulayan bilmektedir. WordPress ten açık kaynak kodlu olduğu bilinir. Dezavantajları arasında açık kaynak kodlu olmasından dolayı özel yazılımlara göre daha az güvensiz olduğu yer alır. Olumsuz sonuçlarından kurtulmak için güvenlik ile alakalı eklentiler kullanılması mümkündür. WordPress içerisinde bilinmeyen temalar veya yayıncısının güvenilmeyen eklentilerin kullanılmaması gerekmektedir.

Genelde WordPress sitelerini ele geçiren kişiler beklentilerdeki bazı açıklardan sitelere sızar. Bu nedenle herhangi bir eklenti kullanıldığında güncellemelerinin sürekli yapılması gerekir. Ayrıca wordpress olumsuz tarafları olarak görülen eklentilere sızma durumuna karşı güvenilmeyen eklentilerin kullanılmaması gerekmektedir. Bu tür dezavantaj olarak yapılan yorumların yanında wordpress kullanıcı dostu olmasıyla bilinir. Kodlama bilgisi olmayan kullanıcılar tarafından bile sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi açısından tercih edilen sistemler arasında yer alır. Eklentiler konusunda dikkatli olunduğunda herhangi bir sorun ile karşılaşılması ihtimali düşecektir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights