Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Android Telefon Nasıl Sıfırlanır?

Bize Puan Verin

Android telefon sıfırlama ihtiyacı, günlük hayatta pek çok akıllı telefon kullanıcısı tarafından duyuluyor. Günümüzde teknoloji çağında yaşıyoruz ve akıllı telefonlar sayesinde iletişim, etkileşim, ulaşım ve çok daha fazlasını saniyeler içinde karşılayabiliyoruz. Bu hizmeti sağlayan cihazlar, aşırı yüklenme nedeniyle aşırı kullanım nedeniyle düzgün çalışmayabilir. Özellikle aktif kullanıcılar için sabahtan akşama hiç düşmeyen bir akıllı telefon, kullanım sıklığı ile doğru orantılı olarak donmaya başlayacaktır. Telefonunuzu yeniden başlatmak sorunu çözmediyse ve elinizden gelen her şeyi sağladıysanız bu sorunu çözmenin en iyi yollarından biri telefonunuzu sıfırlamaktır.

Yedekleme

Sıfırlamaya başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, telefonunuzda yer alan bütün verileri yedeklemektir. Android yedekleme işlemi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, kişisel verilerinizi ve akıllı telefonunuzda kullandığınız uygulamaları Android işletim sistemi ile kaydetmenize olanak sağlar. Böylelikle telefonunuzu sıfırlarsanız veya telefonunuz sorun yaşarsa yedek dosyalarınızı asla kaybetmezsiniz. Yedekleme ve sıfırlamanın nasıl yapılacağına bakıldığında, birçok yol vardır. Akıllı cihazları sıfırlamak için iki işlem vardır. Android akıllı cihazlarda soft reset dediğimizde yazılımda normal reset işlemi yapılıyor. Yazılımdan sıfırlama, donanımdan sıfırlamadan farklıdır. Bu işlemden sonra tüm verileriniz aynen olduğu gibi kalacak ve hiçbir veri kaybı olmayacaktır. Ancak, Android telefonunuz bozuk sistem dosyaları nedeniyle açılmıyorsa, cihazınıza giriş şifresini kesinlikle hatırlayamıyorsanız ve ekranda bir hata mesajı görünüyorsa veya cihazınız çalışmayı durdurduysa, donanımdan sıfırlama yapabilirsiniz.

Soft Reset

Bazen telefon sebepsiz yere donuyor. Çoğu durumda, cihazı kapatıp tekrar açmak onu düzeltir. Telefonun yeniden başlatılmasına yazılımdan sıfırlama denir. Telefon sorununuzu kolayca çözebilirsiniz. Android cihazınız aniden donma problemi ile karşı karşıya kalırsa,  açılmayan bir telefonu nasıl sıfırlayacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu noktada güç düğmesini 30 saniye boyunca basılı tutmak yeterli olabilir. Bu çok basit işlemden sonra sorun devam ederse fabrika ayarlarına sıfırlama gerekebilir.

Hard Reset

Android telefon sıfırlama adımları noktasında hard reset seçeneği de büyük ve önemli bir yere sahiptir. Telefonu kapatıp açtınız, ancak sorun devam ediyor ise bir sonraki adımla başlayın, orijinal fabrika ayarlarını geri yükleyin. Donanımdan sıfırlama, donanımdan sıfırlama sırasında işletim sistemi dışında akıllı cihazdaki tüm bilgileri ve verileri tamamen siler. Fabrika ayarlarının geri yüklenmesi, cihazdaki tüm kullanıcı profillerini sıfırlar. Bu nedenle yukarıda da belirttiğimiz gibi verilerinizi yedeklemeyi unutmayınız. Fabrika ayarlarına sıfırlamanın neleri sileceğini hayal edebilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazınızda hiçbir fotoğraf, video, sesli notlar, kişi veya kişisel veri kalmayacaktır. Cihaz ilk gün teslim alındığı gibi kutusundan çıkarıldığında boş bir şekilde açılacaktır. Yani cep telefonunuzu değiştirerek satmak istiyorsanız kalıcı olarak yapmanız gereken oldukça etkili bir yöntemdir.

Android telefonun sıfırlanması seçeneğine bazı durumlarda ihtiyaç duyulabilir ancak tüm telefon sorunları, telefonun fabrika ayarlarına sıfırlanmasını gerektirmez. Ancak bahsi geçen durum oluştuğunda reset işlemi gerçekleştirilmelidir. İnternetteyken virüsler, indirilen dosyalar aracılığıyla bilmeden telefonlarımıza bulaşabilir. Virüsler, yalnızca kişisel bilgilerinizi riske atmakla kalmayıp aynı zamanda telefonunuzu kullanılamaz hale getiren kötü amaçlı yazılımlar içerir. Bu durumda, indirilen dosyayı silmek yardımcı olmayabilir. Cihazınıza bulaşmış bir durumda olan kötü amaçlı yazılımlardan kurtulmanın en ideal yolu fabrika ayarlarına dönme seçeneği olabilir. Bu, bir çözüme ulaşmanın en kesin yolu gibi görünüyor. Fabrika ayarlarına sıfırlama, cihazınızı ilk güne döndürdüğü için kesinlikle faydalı bir işlemdir. Ayrıca akıllı telefonunuzu hızlandırmaya ve ortaya çıkabilecek virüsleri temizlemeye yardımcı olur. Bellekte tuttuğu tüm gereksiz verileri siler. Telefonunuzla ilgili herhangi bir sorun yaşamasanız bile uzun süreli kullanım için cihazınızı düzenli olarak sıfırlamanızda fayda var.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights