Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Core Web Vitals (CWV) Nedir? Sayfa Performansı Nasıl İyileştirilir?

Bize Puan Verin

CWV, Google’ın web sitesinin göstermiş olduğu performansı tam anlamı ile ölçmek için kullanılmakta olan metriklerdir. 3 ölçüm dahil olmak üzere Temel Web Verileri; sayfa içeriğinin ne kadar hızlı yüklendiği, tarayıcının web sayfasının kullanıcıya ne kadar sürede ve hızda yanıt vermekte olduğu ve içeriğin tarayıcıya yüklenirken nasıl dalgalandığı gibi değerleri not eder. Tipik olarak, kullanıcıların web siteleriyle ne kadar hızlı etkileşime girebileceklerini içeren metrikleri içeren Temel Web Verileri, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için odaklanmaya değer metriklerdir.

Önemli Web Verileri, kullanıcı deneyiminin üç temel alanı için ölçümler oluşturarak kullanıcının kullanım deneyimi sorunlarını saptamaya yardımcı olur. Sayfa içi optimizasyon, sayfa performansı, etkileşim ve sayfanın kullanıcı açısından görsel dengesi gibi kullanıcının göstermiş olduğu performansı büyük ölçüde etkileyen faktörleri ölçerek yapılabilir. Core Web Vitals, üç özel kullanıcı etkileşimi ölçümü içerir. Bu metrikler en büyük içerik boyama, ilk giriş gecikmesi ve kümülatif düzen gecikmesi olarak sıralanabilir.

Core Web Vitals Önemi

Core Web Vitals, Google’ın İnternette etkileyici bir kullanıcı deneyimi sunmak için sayfa performansı iyileştirme işlemini gerçekleştirir. Core Web Vitals, arama sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olarak, bir web sitesinin elde ettiği performans düzeyini anlamasına ve iyileştirebileceği alanları görmesine de olanak tanır. Yükleme hızı, etkileşim ve görüntü sabitleme; Web sitesi performansını ölçmek için Google tarafından dikkate alınan bazı faktörler arasında bulunmaktadır. Google’ın algoritmalarında dikkate alınan bir diğer faktör de mobil uyumluluktur.

Özellikle günümüzde çok sayıda insan web sitelerine erişmek için mobil cihazlarını kullanmaktadır. Kullanıcının ziyaret etmeye çalıştığı siteler mobil uyumlu değilse, büyük miktarda trafik ve trafik kaybedilebilir. Google’ın algoritmaları tarafından sıralama belirleyicileri olarak yaklaşık 200 faktör kabul edilse de önemli Web Verileri, Sayfa Deneyimi Puanının önemli bir parçasıdır. Google’a göre, iyi bir site deneyimi kaliteli içeriği geçemez. Ancak kalite açısından benzer içeriğe sahip web siteleri düşünüldüğünde, sayfa deneyiminin bir sıralama belirleyicisi olacağı göz ardı edilemez.

Önemli Web Verileri, Google’ın çok önemsediği bir şey olan kullanıcı deneyimini ölçmede önemli bir rol oynar. Bu yüzden web siteleri ve SEO dünyası için büyük önem taşımaktadır. Core Web Vitals, web sitelerinin tanınmasına ve düzenli ve temiz kalmasına yardımcı olur. Kullanıcılara daha sorunsuz bir deneyim sunarken, tarayıcıdaki web sayfalarının görünürlüğünü ve sıralamasını iyileştirmeye yardımcı olur.

Core Web Vitals Değerleri

Web sitenizin Önemli Web Verileri performansını tam anlamı ile iyileştirmek için gerekli aşamalara geçmeden önce sitenizin mevcut durumu hakkında bir fikriniz olmalıdır. Bu şekilde, site deneyiminin performansını iyileştirme çabalarına nereden başlayacağınızı belirlemek mümkündür. Önemli Web Verileri puanlarını düzenli olarak kontrol etmek ve değerlendirmek, web sitesi bakımında da önemli bir adımdır.  Web siteleri için Önemli Web Verilerini ölçmenin birkaç farklı yolu vardır. PageSpeed ​​Insights, Search Console ve Chrome Kullanıcı Deneyimi Raporları bu yöntemlerden bazılarıdır. Ancak önerilen ölçüm yöntemi PageSpeed ​​Insights kullanmaktır. Bu sayede sayfa performansı çalışması tam olarak gerçekleşebilecektir.

Core Web Vitals Performansı Arttırma

Core Web Vitals performansını artırırken, web sitenizde CWV analizi yaptığınız test araçlarının sunduğu tavsiyelere dikkat etmeniz önemlidir. Web sitenizin performansını artırmak için alınan önlemlerin analiz sonuçlarına göre belirlenmesi gerektiğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle Page Speed ​​Insights veya diğer test araçları ile test edildikten sonra düşük puanlı metrikler sitenizde değerlendirilecektir. Böylece kullanıcı deneyimi ve sayfa performansı iyileştirme için nasıl bir yol izleneceğini belirlemek mümkündür.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights