Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

CyberPanel Nedir, Özellikleri Neler?

Bize Puan Verin

CyberPanel tamamı açık kaynak yazılımlı olan bir hosting panelidir. Bu panelin sıklıkla tercih edilmesinin sebebi tamamıyla ücretsiz olması olarak düşünülebilir. Piyasada bulunan diğer hosting kontrol panellerinden oldukça farklı olması sebebiyle her geçen gün daha popüler hale gelen bu panel, LiteSpeed tarafından geliştirilmiş OpenLiteSpeed ile desteklenmektedir.

CyberPanel Nedir?

Internet siteleri için hosting hizmeti almak bu hizmetin kontrol panelleri sayesinde teknik becerilerin detaylarına kapılmadan basit ve anlaşılır bir ara yüz sayesinde sunucularını kolaylıkla internet sitelerinin yönetebilmelerini sağlamaktadır.

Pek çok farklı hosting hizmeti veren firma olsa da fiyatların her geçen gün artıyor olması CyberPanel’e duyulan ilgiyi arttırmıştır. Bunun sebebi bu hosting panelinin tamamen ücretsiz olması ve yanı sıra kullanıcılara sunduğu hız kapasitesidir. Bu gibi sebepler dolayısıyla günümüzde pek çok internet sitesi hosting paneli olarak CyberPanel kullanmaktadır.

CyberPanel Özellikleri

Litespped internet sunucusunun açık kaynaklı bir sürü halinde tasarlanmış hosting paneli CyberPanel nedir sorusuna cevap olarak verilebilir. CyberPanel, OpenLitespeed tarafından desteklenmekte olan ve internet sitelerinin barındırır olabilmesi için ihtiyacı olan tüm detaylara sahip olan ve yeni nesil olarak tasarlanmış bir hosting panelidir. Bu hosting paneli herhangi bir sunucuda kullanılabilecek adının yüksek düzeyde performans sağlayabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Bu sebepler dolayısıyla pek çok farklı özellik ve optimizasyona sahip olan panel günümüzde en sık kullanılan hosting panellerin arasında gelmektedir.

CyberPanel hosting panelini kullanan kişilerin avantaj sağlamasına sebep olan ilk özelliği büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor olmasıdır. Günümüzde bir internet sitesine sahip pek çok kullanıcı uzun süredir kullanmakta olduğu kontrol panelini geride bırakarak başka bir kontrol paneline geçerken alışma sürecinde zorlanabilir. Bu aşamada CyberPanel, diğer hosting panellerinden biraz farklı gelse de odak noktalarından biri kullanım kolaylığı olması sebebiyle kısa süre içerisinde alışmanız mümkün hale gelmektedir. Bu özelliği sayesinde kurulumundan internet sitenizi yönetmenize sağlayacağı hizmete kadar tüm deneyimlerde basit bir ara yüz ve anlaşılır tasarım sizlere karşılamaktadır.

Sade ve minimalist bir ara yüzle tasarlanmış olan bu hosting panelinde kısacık bir araştırma sayesinde aradığınızı bulabilmeniz mümkün hale gelmektedir. Kurulum sihirbazını çalıştırmak için yalnızca tek bir komut yeterli olurken kurumsal olmayan normal sürüm için ise komut satırı üzerinden komutu çalıştırabilirsiniz.

Bu hosting panelinin pek çok farklı panele göre oldukça hızlı olması CyberPanel özellikleri arasında bulunan bir diğer avantajdır. Daha optimize edilmiş bir alternatif olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bu internet sunucusu pek çok farklı açık kaynaklı sürüm tarafından desteklenmektedir. Bunun yanı sıra CyberPanel kullanımınız esnasında sunucu düzeyinde önbelleğe alma teknolojisi ve otomatik internet sitesi optimizasyonu ya da etkili güvenlik korunması gibi pek çok farklı özellik ile karşılaşmanız da mümkündür. Tüm bu özellikler internet sitenizin tasarımı esnasında hızlı şekilde işlemler gerçekleştirilebilmesi mümkün hale getirirken hosting hizmetini daha konforlu şekilde kullanabilmenizi de sağlayacağı için önemlidir.

CyberPanel hızlı ve özellikleri gibi pek çok farklı sebep dolayısıyla sıklıkla tercih edilen bir hosting kontrol paneli olsa da tercih edilmesini sağlayan en büyük özelliğin kullanıcılara sunduğu güvenlik olduğu düşünülmektedir. Sanal sunucular için ücretsiz kontroller panelleri içinde en çok tercih edilen panellerden biri CyberPanel‘dir. Günümüzde en çok tercih edilen panellerin lisans ücretlerinden dolayı kullanıcılar CyberPanel Vps tercih etmektedir.

Dolayısıyla CyberPanel kullanmak her geçen gün daha popüler hale gelen bir kontrol paneli olarak düşünülebilir. Yalnızca hızlı değil bunun yanı sıra güvenlik ve güvenilirlik odalarıyla da tasarlanmış ve kullanıcıların memnuniyeti adına çeşitli özellikleri barındıran CyberPanel hosting hizmeti sayesinde yüksek performanslı işlemler gerçekleştirmeniz mümkün hale gelmektedir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights