Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Google Chrome’da Bağlantınız Gizli Değil Hatası Nasıl Çözülür?

Bize Puan Verin

Kullanıcıların dönem dönem ekranlarında karşılarına çıkan bağlantınız gizli değil hatası, oldukça yaygın görülen bir hatadır. Bazı dönemlerde tarayıcınız ile bir internet sitesini ziyaret etmeye çalıştığınızda, bu problem ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yalnızca Google Chrome da değil, çoğu internet tarayıcısında karşınıza çıkabilecek bir problem olan bu hatayı çözmek için izleyebileceğiniz bir takım yollar bulunur.

Google Chrome’da Bağlantınız Gizli Değil Hatası

Google Chrome tarayıcısı kullanımınız ile internet sitelerini gezmeniz mümkündür. Ancak bazı durumlarda ekranınıza bağlantınızın gizli olmadığına dair bir hata gözükebilir. Bu hata genellikle internet sitelerine ait olan bir güvenlik sorunundan kaynaklı olmaktadır. Fakat bazen bu hata ile karşılaşıyor olmanızın sebebi sizinle ilgili de olabilir. Her iki durumda da bağlantınız gizli değil hatası kolaylıkla çözülebilecek bir sorundur.

Bağlantınızın gizli olmadığına dair bir hata ile karşılaştığınızda bu hatayı ortadan kaldırmak için öncelikle nereden kaynaklı olduğunu anlamak gerekir.

Bağlantınız Gizli Değil Hatasının Oluşmasının Nedenleri

Eğer ekranınızda bağlantınızın gizli olmadığına dair bir hata ile karşılaşıyorsanız bu durum genellikle tedirginlik duymanızı gerektirecek kadar ciddi bir problem olmamaktadır. Herhangi bir internet sitesine girerken karşınıza çıkan bu hata, ulaşmaya çalıştığınız sitenin güvenilir olmadığını gösterir. Bu durumda hatayı veren Google Chrome, sizi güvenli olmayan internet sitelerinden korumaya çalışıyor demektir. Tarayıcı bir SSL bağlantısı yaratırken olası bir hata fark ettiğinde veya direkt olarak SSL sertifikasını doğrulayamadığında bu hatayı vererek, sizi uyarmaya ve koruma altına almaya çalışır.

Bu aşamada hata ile karşılaşan kullanıcılar SSL’nin ne anlama geldiği hakkında merak duyabilir. En genel tanımıyla SSL, güvenli soket katmanı şeklinde açıklanan ve verileri gizli tutabilmek adına geliştirilmiş bir sertifikadır. Kullanıcıların kişisel bilgilerini korumayı amaçlayan bu uygulama, özellikle e-ticaret siteleri adına oldukça önemli bir yere sahiptir.

Dolayısıyla SSL sertifikasının geçerli olmadığı durumlarda Google Chrome bu hata ile siteye girmenizi engelleyecek ve sizi korumaya çalışacaktır. Ancak her durumda bağlantınız gizli değil sorunu SSL sertifikasının olmaması ile ilgili değildir. Bu hata ile karşılaşıyor olmanızın nedenleri:

  • SSL sertifikasının süresinin dolmuş olması,
  • SSL sertifikasının alan adına ait olup; alt alan adına ait olmaması,
  • SSL sertifikasının güvenilir olmayan kurumlar tarafından verilmiş olması gibi nedenler de olabilir.

Google Chrome Tarayıcılarında Karşılaşılan Bağlantı Gizli Değil Hatası Nasıl Çözülür?

Ekranınızda karşılaştığınız bağlantınız gizli değil hatası genellikle SSL sertifikaları ile ilgili olsa da, bazı durumlarda istemci kaynaklı olarak da meydana gelebilir. Ancak bu, endişelenmeniz gereken bir durum değildir. Bağlantınız gizli değil hatası, kısa süre içerisinde çözülebilecek bir hatadır.

Bu hatanın çözümü için ilk yöntem internet sitesinin sayfasını yenilemektir. Çoğu zaman işe yarayan bu yöntem ile hatayı saniyeler içerisinde çözebilirsiniz. Ancak sayfa yenileme işe yaramıyor ve hata devam ediyorsa bu durumda WiFi bağlantınızı kontrol etmeniz gerekir. Kafe, restoran gibi pek çok kişinin tek bir interneti paylaştığı alanlarda internet kullanıyorsanız, bu hata ile karşılaşma ihtimaliniz artacaktır. Bu durumda bağlantınızı özelleştirdiğini durumlarda hatanın ortadan kalkacağını göreceksiniz.

Google Chrome tarayıcısında karşılaştığınız bağlantı gizli değil hatasını ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bir diğeri ise tarayıcı önbelleğini, çerezleri ve geçmişini temizlemektir. Bunun yanı sıra internetinizi gizli modda kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bilgisayarınızın saatinin ve tarihinin güncel olduğundan emin olmak da bağlantınız gizli değil hatası çözümü için işe yarar bir kontrol olacaktır. Tüm bunların haricinde kullandığınız internet güvenlik programları ya da antivirüs yazılımları da, bu hata ile karşılaşmanıza neden oluyor olabilir. Bu programlar devre dışı bırakmak, hatanın ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights