Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Dijital Ajans Nedir, Dijital Ajanslar Ne Yapar?

Bize Puan Verin

Dijital ajans nedir soruları dijitalleşen dönem ile özellikle karşılaşılan dijital ajansların merak edilmesi ile ortaya çıkmıştır. Pazarlama sektörünün dijital ayağı olan dijital ajanslar özellikle birçok kişinin pazarlama sektörü içerisinde bulunmasından dolayı oldukça merak konusu olmuştur. Ayrıca son dönemlerde oldukça popülerleşmeleri ile dikkatleri üzerinde toplamıştır.

Ajans Nedir?

Ajans nedir sorusunun cevabı kuşkusuz başka bir grup ya da kuruluşu temsil eden kuruluştur. Burada haber toplama, yayma gibi işlemler yapılabilmektedir. Ayrıca reklam ajansları gibi reklam üzerine yoğunlaşan, tatil ajansları gibi tatilleri ayarlayan, emlak konusunda uzmanlaşmış emlak ajansları gibi örnekler bulunmaktadır. Bunların dışında yetenek ajansları ile yetenekli kişilerin doğru işleri bulmaları gibi bir kişiyi temsil edebilen ajanslar da vardır.

Dijital Ajans Nedir?

Dijital ajans ya da web ajans kavramı dijital pazarlama sektöründe bulunan ajanslar için kullanılmaktadır. Pazarlamanın dijitalleşen çağ ile birlikte dijital pazarlama ya da dijital olmayan pazarlama olarak ayrılması bir anlamda zor görülmektedir. Ancak dijital ajans aslında pazarlamanın dijital alanlarda faaliyet gösteren ajanslar için kullanılmaktır.

Dijital ajans kavramı pazarlamanın dijital ortamlarda işlerini yapan koluna verilen isim olsa da dijital pazarlama da pek çok kola ayrılmaktadır. Tek bir alana hizmet veren dijital ajanslar olduğu gibi belirli bir alana hizmet veren dijital ajanslar da bulunmaktır. Dijital pazarlama dünyası oldukça emek isteyen bir sektördür. Bu noktada dijital ajanslar ile verilen emekler hak ettiği karşılığı almaktadır. Dijital ajanslar ile seçilen doğru stratejiler sayesinde e-ticaret sektöründe pazarlama oldukça kolaylaşmaktadır.

Dijital Ajanslar Hangi Alanlarda Çalışmaktadır?

Web ajansları ya da dijital ajans olarak bilinen ajansların çalıştıkları alanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Facebook ve Instagram reklam yönetimi
  • Site trafik analizi (Google Analytics)
  • Sosyal medya yönetimi
  • İçerik pazarlaması (Content Marketing)
  • Arama motoru pazarlaması, SEM (Search Engine Marketing)
  • Web tasarım
  • Performans raporları
  • Arama motoru optimizasyonu-SEO
  • E-posta pazarlaması (E-mail marketing)

Dijital Ajanslar Nasıl Çalışmaktadır?

Dijital ajanslar bir pazarlama sistemini kuracakları zaman birlikte çalışabilecekleri firmanın yapısı, hedef kitlesini incelmektedirler. Ayrıca hedef kitlenin hangi zaman dilimlerinde hangi sosyal medya mecralarında zaman geçirdiklerini tespit etmektedirler. Tüm sonuçlara göre oluşturdukları özel stratejisi firmaya sunmaktadırlar.

Firmalardan alınan reklam gibi ücretler için kullandıkları bütçe verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Dijital kanallara ve sosyal medya platformlarında yayımlanan reklamların dönüşüm oranları hesaplanır ve firmanın tanınırlığı, ürün satışlarının arttırılması ve etkileşim sayısının artması için çaba göstermektedirler.

Geleneksel ajansların aksine dijital ajanslar ile yapılan pazarlamalarda verimlilik, pazarlama oranı gibi etkenler ölçülebilmektedir. Ayrıca hızlı bir dönüş alındığı için pazarlama kampanyasının hızlı bir şekilde verimliliğinin arttırılması da mümkün olmaktadır. Dijital ajanslar ile çalışıldığında markanın bilinirliğinin artması, ziyaretçi trafiğinin artması, görünürlüğün artması ve ürün satışlarının artması mümkün hale gelmektedir.

Doğru Dijital Ajans Nasıl Seçilmektedir?

Djitalajans nedir araştırmalarının yanında doğru dijital ajansın asıl tercih edileceği de merak edilmektedir. Doğru bir dijital ajans bulunması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Burada tercih edilecek ajansın Google iş ortağı olup olmadığına, daha öncesinde hangi firmalar ile çalıştığına bakılabilir. Hangi kurumları referans olarak kullandıklarına, sundukları hizmetlerde çalışan kişilerin alanında uzaman kişiler olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bunların yanında olası bir durumda iletişime geçilebiliyor mu ya da daha bütçe sunulmadan hedeflerin ne olduğuna bakılıyor mu sorularının dikkate alınması gereklidir. Ayrıca gösterilen hedeflere uygun bir strateji oluşturabiliyorlar mı dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights