Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Bilgisayarda Olması Gereken Programlar Nelerdir?

Bize Puan Verin

Bilgisayarda olması gereken programlar, daha gelişmiş kullanıcı deneyimleri yaşanabilmesi adına büyük bir öneme sahiptir. Birbirinden farklı nitelikleri bulunan programlar sayesinde halletmeniz gereken tüm işlerinizi daha kolay halledebilir ve bilgisayarınız ile daha eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Yeni bir bilgisayar aldıysanız ve bilgisayarınız Windows işletim sistemi bulunduruyorsa içerisinde çoğu temel yazılım hazır yüklü bir şekilde olacaktır. Ancak zaman geçtikçe yapmanız gereken işler doğrultusunda bu yazılımlar yeterli gelmemeye başlayabilir. Her bilgisayarda olması gereken programlar ise daha ideal deneyimler sunacaktır ve üstelik bu programların tamamı ücretsizdir.

Google Chrome

Bilgisayar programları arasında bulunan Google Chrome, birbirinden işlevsel eklentileri, çeşitli Google hizmetleri ve pratik ara yüzü ile kullanıcıların tümünü memnun edebilmeyi başarıyor. İnternet tarayıcıları arasında bahsedilen nitelikleri ile öne çıkan Google Chrome, ücretsiz bir şekilde yüklenebiliyor ve direkt olarak kullanılabiliyor. Özellikle de Microsoft Edge ve Opera gibi tarayıcıları kullanmak istemiyorsanız bu programı indirmeyi düşünebilirsiniz.

Ninite

Çoğu zaman bilgisayarlara yeni bir program indirmek gerekli olur. Bu aşamada programları indirmek için ideal ve güvenilir bir kaynağa sahip önemlidir. Aksi takdirde kötü amaçlı yazılımlar ve virüs riski meydana gelebilir. Bu noktada devreye giren Ninite ise kullanıcıların bu risk durumları ile karşı karşıya kalmasını önlüyor. Ninite sayesinde pek çok programı kısa süreler içerisinde ve korumalı bir şekilde indirebilmek mümkün oluyor. Ninite bir çeşit uygulama mağazası görevini başarılı bir şekilde tamamlıyor.

EaseUS

Ücretsiz bir veri kurtarma yazılımı olan EaseUs, bilinçli veya tamamı ile bilinçsiz bir şekilde silinip kaybolan verilerinizi kurtarmak için en ideal yazılımlardan biri. Tamamı ile güvenilir olan ve çok fazla veri kaybı olan durumlarda bile yardımınıza koşan bu yazılım, bu sayede sizlerin çeşitli verilerine her zaman erişebilmesine katkıda bulunuyor.

Launchy

Bir dosya veya programı başlatmak istediğinizde çeşitli dosyalar ve verilerin arasında kaybolmanızı önleyen Launchy, bilgisayar kullanımını kolaylaştıran programlar söz konusu olduğunda adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle de dağınık bir masaüstüne sahipseniz ve bazı önemli durumlarda aradığınız dosyaları hemen bulamıyorsanız Launchy büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Dosya Gezgini ve arama çubuğunun yeterli gelmediği zamanlarda bu program ile direkt aradığınız dosyayı bulabilir ve bu dosyayı açabilirsiniz.

7-Zip

Bazı dosyaların, verilerin ve de fotoğrafların normale kıyasla çok daha büyük boyutlu olduğu göz önüne alındığında tüm bu verileri mail gibi çeşitli yollarla göndermek zorlayıcı olabilir. Bu noktada yardım alacağınız 7-Zip programı dosyaları sıkıştırmanıza yardımcı olur. Böylelikle dilediğiniz sayıdaki büyük boyutlu dosyaları kolay bir şekilde gönderebilirsiniz. Üstelik 7-Zip ile dosyalarınızı sıkıştırmakla kalmaz aynı zamanda bu dosyaların düzenlenmesini de gerçekleştirebilir veya yeniden sıkıştırmayı da tercih edebilirsiniz.

Rambox

Çeşitli mesajlaşma platformlarını tek bir arada sunan Rambox, saniyeler içerisinde hesaplarınıza giriş yapabilmenize olanak tanıyor. Tüm gün gerek ofis arkadaşlarınızla gerek dostlarınızla iletişim kurabilmek için bu kullanışlı programı kullanabilirsiniz. Tek bir program ile diğer tüm platformlarınızı yönetebilirsiniz.

Audacity

Çeşitli ses verilerini düzenlemek ve amaçlarınıza göre dönüştürebilmek için tercih edebileceğiniz bu program, kullanışlı ara yüzüne sahip olması ve pek çok işlevi ile büyük yardımcınız oluyor. Bilgisayar programları arasında bu özellikleri ile diğerlerinden ayrılan program ayrıca ses kaydetmenize, çeşitli kanallar açmanıza ve dilediğiniz ses ve müzikleri birbiri ile de karıştırmanıza imkân tanıyor. Ayrıca çeşitli ses efektlerini de dilediğiniz ses kayıtlarına eklemek için bu programı hemen yükleyip kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights