Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

MIUI Optimizasyonu Kapatma Nasıl Yapılır?

Bize Puan Verin

MIUI optimizasyonun kapatılması, miui optimizasyonunun nasıl devre dışı bırakılacağı, Xiomi telefon sahibi kişilerin sıklıkla araştırdığı konulardan biridir. Çoğu insan, performansı artırmak için onu devre dışı bırakmak ister. Bu optimizasyon, uygulamaların ve verilerin paralel yüklenmesini destekler. Ayrıca yüklenmesi daha az zaman alır. Ayrıca, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi elde etmeye de büyük bir oranda yardımcı olur.

Hiç şüphe yok ki miui, cep telefonları için son derece gelişmiş olan katmanlardan biridir. Yalnızca adımları bilmek, telefonunuzu çalıştırmayla ilgili sayısız karar vermenize yardımcı olabilir. MIUI optimizasyonu, geliştiriciler için özenli bir şekilde tasarlanmış bir seçenektir, pek çok kişi de yararlanmayı tercih edebilmektedir. Miui, cihazın pil özerkliği enerji tüketimini azaltır. Ancak bir süre sonra bazıları Miui optimizasyonlarını nasıl kapatabiliriz diye düşünebilir. Bazıları bunu yapmanın imkânsız olduğunu düşünebilir, ancak aslında kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir.

Miui Optimizasyonu Kapatma İşlemine Neden İhtiyaç Duyulur?

Miui optimizasyonlarını devre dışı bırakmanın çeşitli nedenleri vardır. Çünkü Xiomi marka telefonlarda birçok sorun olabiliyor. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibi incelenebilir:

  • Apex, Nova ve aynı zamanda da Google Assistant gibi üçüncü taraf başlatıcılar yüklenemez.
  • Farklı bir başlatıcı kullanılırken arka plan görüntüsü ayarlanamaz.
  • Bazı durumlarda, uygulama daha sonra yüklenebilir.
  • Telefonunuzda rastgele donmalar yaşayabilirsiniz.
  • İnternet üzerinden rastgele gecikmeler ve LAG’ler meydana gelebilir.
  • Animasyonlar ve tüm grafikler düzgün şekilde senkronize edilmemiş bir duruma gelebilir.
  • Bir süre sonra video oynatıcılar ve çeşitli tüm müzik uygulamaları aniden çalışmayı durdurmaya başlayabilir.
  • Erişilebilirlik hizmeti, yeniden başlatma sırasında tanımlanamaz.

Cihazınızda bu tür sorunlar ortaya çıkarsa, Miui optimizasyonunu devre dışı bırakabilirsiniz. Bu optimizasyonu devre dışı bırakmak, oldukça kısa süreler içerisinde gerçekleşebilmekte ve kolay adımların uygulanmasını gerektirmektedir. Sizler miui optimizasyonunu açmayı ve devre dışı bırakmayı öğrendikten sonra dilediğiniz zaman bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Miui Optimizasyonu Nasıl Açılır?

Miui optimizasyonunu devre dışı bırakmadan önce, nasıl etkinleştireceğinizi bilmelisiniz. Sanılanın aksine süreç oldukça basittir ve kolay bir şekilde yapılabilir. Telefonunuzun ayarlarına gidin. Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek için Telefon hakkında bölümüne hızlıca yedi veya daha fazla dokunun. Siz bir geliştiricisiniz metnini görürseniz, bu aktif olduğunuz anlamına gelir. Ayarlar ekranına gidin ve ardından da ek ayarlar bölümüne girin. Sayfanın en altına gidin ve geliştirici seçeneklerine gidin. Varsayılana Sıfırla’ya 3-4 kez hızlıca dokunun. Görünen yeni menüde, Miui Optimizasyonunu Etkinleştir’e dokunun.

Bu adımlar sayesinde artık Miui optimizasyonunu açabilirsiniz. Bu ince ayar, APK dosyalarını yüklemenizi sağlar. Bunun nedeni ticari olmayan uygulamaların normal şartlarda kurulmamasıdır. Söz konusu dosyaları yüklemek için bu ince ayarın etkinleştirilmesi gerekir. Bu dosya sonunda bir APK olacak. Bir kez dokunulduğunda, hemen kurabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak, bu noktada bilmeniz gereken Varsayılanları Sıfırla’ya dokunmak, yüklü uygulamalar için izinleri de sıfırlayacaktır. MIUI optimizasyon ayarları görüldüğü üzere son derece kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir.

Miui Optimizasyonu Kapatma Adımları

Miui APK dosyalarını yüklemek için kullanılabilir, ancak etkinleştirilmesi birçok soruna neden olabilir. Bu yüzden bir süre sonra kapatmak isteyebilirsiniz. MIUI optimizasyonu kapatma için şu adımları uygulamanız yeterlidir:

  • Telefon ayarlarınızı açın.
  • Ek ayarlara gidin ve geliştirici alanını açın.
  • Aktif Miui optimizasyonlarını kapatın.
  • Miui optimizasyonunu devre dışı bırakmak yukarıdaki sorunu önleyecektir. Ancak, APK dosyaları artık yüklenemez.
  • Ancak, daha sonra yüklemek istediğiniz APK’larınız varsa bunları yüklemeden önce geçici olarak yeniden etkinleştirebilirsiniz. Daha sonra telefonunuzu hızlıca kapatabilir ve telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights