Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

E-Ticaret Sitesi İçin En İyi Altyapı Hangisi?

Bize Puan Verin

E-ticaret sitesi kurulumu aşamasında bazı önemli kararların verilmesi gerekebilir. Bu önemli kararlardan bir tanesi uzun vadede büyümeyi sağlayacak, taleplere ve ihtiyaçlara hitap edebilen bir altyapının seçilmesidir. Sorunsuz bir şekilde e-ticaret yönetiminin sağlanması için altyapı oldukça önemlidir. Doğru altyapı seçimi ile pek çok müşteriye ulaşılabilir.

E-Ticaret Altyapısı Nedir?

E-ticaret sitesi için dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi e-ticaret altyapısıdır. Son zamanlarda birçok marka için e-ticaret siteleri önemli konumda bulunur. Prestijli bir marka için donanımlı bir e-ticaret sitesine ihtiyaç duyulur. Bu noktada web işteşlerinin alt yapılarının da oldukça donanımlı olmaları gerekmektedir. E-ticaret altyapısı kavramı web sitelerinin pazarlama ve satış gibi işlemlerinin yönetilmesine yardımcı olan uygulamaları kapsamaktadır. Doğru bir şekilde seçilen altyapı ile müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve ürünlerin pazarlanması ve satışı kolaylaşır. Ayrıca oldukça güvenli bir şekilde yapılması mümkün olur.

Shopify

Piyasada bulunan büyük markaların web siteleri için kullanılan altyapılardan bir tanesi Shopify’dir. E-ticaret konusunda uzman olunmasa dahi Shopify ile rahat edilmesi mümkündür. Hazır temaları ve işlevselliğinin yanında estetik bir görünüme sahiptir. Facebook, Amazon ve eBay gibi birçok platform üzerinden satış imkânı sunar. 3 binden fazla eklentiye sahiptir. Ayrıca gelişmiş müşteri hizmetleri bulunur. Ödeme sağlayıcıları olarak İyzico, Garanti Sanal Pos ve PayU kullanılması avantajını bünyesinde bulundurmaktadır.

WooCommerce

Özellikle wordPress web sitelerine sahip olanlara avantaj sunan bir e-ticaret sitesi altyapısı arasındadır. Site için woocommerce tercih edildiğinde ücretsiz kurulum yapılabilir. Ayrıca hızlı ve pratik bir şekilde internet üzerinden satışların gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

Magento

Magento açık kaynak kodlu bir yapıya sahiptir ve PHP kullanılarak oluşturulmuştur. Adobe çatısı altında hizmet verir. Açık kaynak kodlu olmasından dolayı sınırsız özelleştirme yapılması imkânı bulunur. Arama motoru görünürlüğünün artırılması için SEO desteği sağlanır. Dünyanın dört bir yanında müşterilere ulaşılabilmesi için çoklu dil desteği avantajı vardır. Üst düzey güvenlik önemlerinin yanında resmi forumda aranan tüm sorulara cevap bulunabilmektedir.

Wix Stores

E-ticaret siteleri için özel tasarım tercihleri sunan Wix Stores ile kişiselleştirilmeye açık 500’den fazla şablon kullanılabilmektedir. Teknik bilgi gerektirmez. Bu şekilde hızlı bir şekilde e-ticaret sitesinin kurulması sağlanır. Ayrıca hosting, domain, SEO, güvenlik ve pazarlama araçları tek çatı altında birleştirilerek kolay kullanım avantajı sunulmuştur.

OpenCart ve BigCommerce

OpenCart açık kaynaklı altyapılardan bir tanesidir. Alanda kapsamlı bilgiye sahip olunduğunda kullanım avantajı sunan profesyonel seçenekler arasındadır. BigCommerce ise kodlama becerilerinin kullanılması sonucunda mağazanın geliştirilmesi avantajını sunar.

E-Ticaret Altyapısı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pek çok kişi e-ticaret üzerinden gelir elde etmek istemektedir. Ancak e-ticaret üzerinden satış yapılabilmesi için verimli adımların atılması önemlidir. E-ticaret sitesi kurarken e-ticaret altyapısının doğru seçiminin de yapılması gereklidir. E-ticaret altyapısı seçiminde öncelikle esnek kullanım imkânı bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Ayrıca siber saldırılara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı güvenlik önemlerinin bulunması da oldukça önemlidir. Arama motorlarında görünürlük kazanılması için SEO uyumlu olmalıdır.

Mobil uyumluluğu ile satışların artırılması mümkündür. Pazarlama araçları ile kolay bir şekilde entegre edilebilmelidir. Pazarlama araçları Facebook, Amazon, eBay gibi araçlardır. Herhangi bir problem ile karşılaşılması durumunda müşteri hizmetleri ile hızlı bir şekilde görüşme imkânı sunmalıdır. Ayrıca ödeme yöntemleri güvenilir olmalıdır. Son olarak e-ticaret altyapısının fiyatı da tercihler arasında dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. E-ticaret sitesi için altyapı kafa karıştırıcı gibi görünse de bir uzman desteği alındığında süreçlerin kolay bir şekilde çözülmesi mümkündür.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights