Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

cPanel

Web Sitenizi cPanel ile Nasıl Korursunuz?

Bize Puan Verin

cPanel koruma, açılımı control panel şekilde olan ve web sayfasına sahip kullanıcıların pek çok işlemlerini gerçekleştirebildikleri bir programdır. Bu programın kullanılması, internet sitelerinin korunmasını da sağladığı için pek çok kullanıcı sıklıkla tercih etmektedir.

cPanel Nedir, Nasıl Kullanılır?

Control panel kelimelerinin kısaltılması ile oluşturulmuş adı ilepopüler bir program olan cPanel, internet sitelerinde pek çok fayda sağlamaktadır. Bu program hakkında bilinmesi gereken en önemli etken ise, lisans gerektiren bir program olduğudur. Bu programın oldukça kolay şekilde kuruluyor olması ise pek çok farklı programın arasından cPanel programını öne çıkarmaktadır. Bu programın güncellenmesi ise kullanıcılar tarafından oldukça kolay şekilde gerçekleştirilmektedir. Pek çok işletim sistemiyle en verimli şekilde çalışan program bir çok farklı özelliğe sahiptir.

Oldukça hızlı olması, kullanıcılarının kullanım kolaylığı sağlaması ve otomatik şekilde kurulması cPanel programının tercih edilme sebepleri arasında bulunmaktadır. Program hızlı ve otomatik şekilde güncellenirken aynı zamanda kullanıldığı sitelerin korunmasını da sağlamaktadır.

cPanel Ne Gibi Faydalar Sağlamaktadır?

Bu programı kullanılmasının altında yatan pekçok farklı sebep bulunabilir. Bu sebepler genellikle uygulamanın kolaylıkla yapabildiği işlemleri içermektedir. İnternet sitelerinin analizi için sıklıkla kullanılan bu program, siteniz hakkında elde etmeniz gereken tüm bilgileri size sunmaktadır. Aynı şekilde sitenizin yönetimi esnasında kolaylıkla değişiklikler yapmak bu uygulama sayesinde mümkün olmaktadır. Uygulamanın sahip olduğu online dosya yöneticisi pek çok farklı görevi aynı anda yerine getirmesi ile oldukça popülerdir. Zaman kaybı yaşamak istemeyen kullanıcılar için otomatik cevaplama sistemi ise cPanel uygulamasının en bilindik özellikleri arasında. Bu sayede eklenilen e-posta hesabı üzerinden gelen e-mailleri rahatlıkla yönetilebilir.

cPanel ile Web Siteleri Nasıl Korunur?

Web sitesini cpanel ile korumak pek çok internet sitesi kullanıcısı tarafından tercih edilmekte olan bir yöntemdir. Farklı alanlarda sahip olabileceğiniz internet sitelerinin korunması için bu gibi uygulamalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu uygulamalar üstün teknoloji sayesinde alanınızın korunmasını en verimli şekilde gerçekleştirecektir.

İnternet sitelerine sahip olan kullanıcıların sahip olduğu internet sitelerine pek çok farklı etkenler korumaları gerekebilir. İnternet siteleri üzerinde vermekte oldukları hizmetin verimli şekilde devam edebilmesi için, herhangi bir durumda arıza yaşanmaması gerekmektedir. Arıza ve hataların engellenmesi ise cPanel gibi uygulamalar sayesinde web sitelerinin korunması sayesinde gerçekleşir. Web sitelerini korumak isteyen kullanıcıların bu uygulamayı tercih etmesinin altında ise kolay kurulum sağlaması ve anlaşılabilir olması bulunmaktadır. Pek çok internet sitesi kullanıcı tarafında internet sitelerini koruma altına almak adına cPanel tercih edilmektedir.

Bu uygulamayı kullanarak, internet sitelerini korumak isteyenlerin uygulamanın Linux tabanlı hosting sunucularda çalışıyor olduğunu bilmesi gerekmektedir. Lisanslı bir şekilde site üretimi sağlayan bu uygulama, kontrol paneli olarak kullanılmaktadır. Bu uygulamanın internet kısmi korumamızı sağlamak için öncelikle uygulamaya giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet sitemizin adı veya hosting sağlayıcınız tarafından sağlanan bilgileriniz ile uygulamaya giriş yapmanız oldukça kolay şekilde gerçekleşmektedir. Giriş yaptığınız uygulama üzerinden internet sitelerinizi kolaylıkla yönetebilir ve siteleriniz hakkında gerçekleştirmeniz gereken işlemleri halledebilirsiniz.  cPanel üzerinden siteniz hakkında yedekleme yapabilir olmanız internet siteleriniz korumanız adına oldukça önemlidir. FTP erişimini sağlamaya da yarayan cPanel, sitenize koruma sağlamaktadır.

Yeni bir dosya yükleme veya var olan dosyayı silme gibi denizin kurulması gereken durumlardaki cPanel uygulamasından yardım almanız mümkündür. Bu uygulamanın veritabanı işlemlerini yönetebilir olması en sık tercih edilir olmasının nedenleri arasında bulunmaktadır. cPanel güvenlik ve gizlilik sağlaması açısından her internet sitesi kullanıcısının kullanması gereken uygulamaların başında gelmektedir.

Benzer Yazılar
cPanelHostingPlesk PanelWordPress

WordPress Hosting Fiyatları

cPanelResellerTeknik Destek

phpMyAdmin - Error Hatası

Bilgi BankasıcPanelReseller

cPanel Hosting Hizmetimizi Bitiriyoruz.

cPanelHostingPlesk PanelTeknik DestekWordPress

utf8mb4_unicode_520_ci hatası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights