Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Zyxel Modem Şifresi Nasıl Öğrenilir, Nasıl Değiştirilir?

Bize Puan Verin

Zyxel modem Wi-Fi adını ve parolasını değiştirmeniz gerekebilir. Parola bir güvenlik sorunu, yeni bir kullanıcı adı ve parola gerekliliği veya bir parola kırıcı tarafından kırılmış olabilir. Bu gibi durumlarda modem şifresini değiştirmeniz gerekecektir. Modeminiz bir Zyxel kablosuz modem ise, Zyxel modem şifresi değiştirme adımlarını izlemeniz gerekir.

Zyxel Modem Arayüz Erişimi Nasıl Yapılır?

Zyxel modem arayüzü IP adresine erişmek için modem modelini bilmeniz gerekir. Modem alıcısı TTNET veya Türktelekom ise şifre küçük harfle başlamalıdır. Varsayılan şifreyi değiştirirseniz veya yeni şifreyi unutursanız, mevcut şifrenizle modeme erişemeyebilirsiniz. Genel olarak, 192.168.1.1 IP adresi, yeni modemler için Zyxel modemlerine parola erişimi sağlamak için kullanışlıdır. Kullanıcı adı ‘admin’ olarak küçük harfle girilmelidir. Varsayılan şifre genellikle ‘123’ şeklindedir.

Zyxel Modem Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Zyxel modem şifre değiştirme için öncelikle bilgisayarınızı Ethernet kablosu ile modeme bağlamanız gerekmektedir. Bağlı bir Ethernet kablonuz varsa, modem arayüzüne bağlanmak için bir İnternet tarayıcısı kullanmanız gerekir. Bu açıdan web arayüzünden modeme bağlanın ve modemin kablosuz bağlantısını yapılandırmalısınız. Web arayüzüne ulaşmak için ise internet tarayıcınıza 192.168.1.1 yazmalısınız. Gelen şifre ekranındaki noktayı silin ve modem şifrenizi girin. Modemin ilk giriş şifresi ‘123’ şeklindedir. Giriş yaptıktan sonra sol panelde bulunan ‘Network’ menüsüne ve ardından ‘Wireless LAN’ linkine tıklayınız. Güvenlik modu olarak ‘WPAPSK’ seçin. ‘Ön Paylaşımlı Anahtar’ bölümüne kablosuz ağ şifrenizi en az 8 haneli olarak girmeniz, şifrenizi oluştururken çeşitli standart harf, rakam ve sembolleri kullanmanıza olanak tanır. Ağ adına kullanılacak kablosuz ağ adını yazabilirsiniz. Bilgisayarınızdan çevredeki kablosuz ağı tararken karşınıza SSID kısmına girdiğiniz isimle modem gelecektir. Ayarları kaydetmek için ‘Uygula’ düğmesine tıklayın. Ayarları kaydettikten sonra, alttaki ‘Mesaj’ bölümünde ‘Yapılandırma başarıyla güncellendi’ mesajı görünür. Bu sayede Zyxel odem şifre giriş ekranı ile işlerinizi halledebilirsiniz.

Zyxel Modem Arayüz Şifresini Unutma Sorunu

Zyxel modem şifresi öğrenme konusunda genel olarak arayüze girerken gerekli kullanıcı adı ‘admin’ olarak belirlenir. Modeminizi Türk Telekom ile satın aldıysanız web arayüzünün şifre kısmına ‘ttnet’ veya ‘turktelekom’; Turknet’ten satın aldıysanız ‘turknet’ yazarak giriş yapabilirsiniz. Modeminizi başka bir servis sağlayıcıdan satın aldıysanız, giriş şifreniz olarak ‘123’ yazabilirsiniz. Bu şifrelerle giriş yapamıyorsanız şifrenizi değiştirmişsiniz demektir. Bu açıdan değiştirilen şifre ile giriş yapabilirsiniz. Eğer Zyxel modem şifresi unuttum sorununuz varsa sıfırlamak için modeminizin yanındaki veya arkasındaki sıfırlama düğmesine güç ışığı yanıp sönene kadar basılı tutmalısınız.

Zyxel Modem Resetleme

Zyxel modem şifre kırma için sıfırlama yapmanız gerekir. Bunun için ise ışık yanıp sönünceye kadar modemin yanın bulunan veya arkasında olan sıfırlama kısmına iğne ucu ile basılı tutmalısınız. Sıfırlama sonrasında ise arayüzün şifre ekranına ‘123’, ‘turknet’, ‘ttnet’ veya ‘turktelekom’ yazarak giriş yapabilirsiniz. Bu sayede şifrenizi ve modeminizi sıfırlamış olursunuz.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights