Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Domain

PUK Kodu Nedir, Nasıl Öğrenilir?

Bize Puan Verin

Telefonun PUK kodu, başkalarının telefonunuzu kullanmasını engellemek için kullanılır. Her telefonun bir PIN kodu ve bir PUK kodu vardır. Bu kodlar, kişilerin telefonlarının başkaları tarafından kullanılmamasını sağlar. Bu kodlar bilinmeli ve üçüncü şahıslara verilmemelidir.

 

PIN Kodu Nedir?

PIN 1 kodu, SIM kartınız için 4 haneli şifredir. Hattın aktif olabilmesi için cihazın her açılışında bu kodun girilmesi gerekmektedir. Telefonunuz yabancıların elindeyse, PIN kodu başkalarının telefonunuzu kullanmasını engeller. Ek olarak, PIN 1 kodu telefon ayarlarından değiştirilebilir. Ancak bu kodu arka arkaya üç kez hatalı girerseniz SIM kartınız bloke olur. Kilidi açmak için bir PUK 1 kodu gereklidir.

PUK Kodu Nedir?

PUK 1 kodu, bloke olmuş bir SIM kartı tekrar kullanılabilir hale getirir. Bu kod blokajı kaldırılabilen koddur. Toplam 8 haneden oluşur ve kullanıcı tarafından değiştirilemez. Ancak PUK kodunu 10 defa yanlış girerseniz SIM kartınız bloke olur ve ekranınıza uyarı gelir. Bu uyarı bir kart bloke uyarısıdır. Bu durumda SIM kart kullanılamaz.

Unutulan PUK Kodu Nasıl Öğrenilir?

Kartın PIN 1 koduna ek olarak bir de PIN 2 kodu vardır. Telefonun menülerindeki bazı güvenlik ve depolama seçeneklerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için bir PIN 2 kodu kullanılır. PIN 2 kodu 4 haneli bir koddur. PIN 1’e benzer şekilde, PIN 2 kodunun üç kez yanlış girilmesi SIM kartı bloke eder ve bu durumda PUK 2 kodu gerekir.

PUK 2 kodu 8 haneli bir koddur. PUK 2 kodu kalıcı olarak bloke edilirse, SIM kartın ilgili kısmı kullanılamaz. Ancak diğer özellikler halen aktif olarak çalışmaktadır. Bu gibi durumlarda SIM kartı değiştirebilirsiniz. SIM kartınızın PIN kodunu unutursanız, PUK kodunuza ihtiyacınız olacaktır. Ancak PUK kodu birçok kart sahibi tarafından bilinmiyor. Kullanıcının bu kodu öğrenmesi mümkündür. PUK kodu, SIM kartın ait olduğu operatörün müşteri temsilcisinden alınabilir. PUK kodunu da siteden alabilirsiniz. Lütfen bu kodu ne zaman kullanabileceğinizi kontrol edin. SIM kartınızın bir PIN kodu varsa, ek bir güvenlik önlemi olarak telefonunuzu her açtığınızda PIN’i girmeniz gerekir. Bir PUK kodu, yalnızca SIM kart PIN kodu çok fazla yanlış girilmişse gereklidir.

Bu durumda, telefonunuzda PUK’unuzun bloke edildiğini bildiren bir mesaj göreceksiniz. Bu noktada PUK kodunuzu girmeniz gerekecektir. PUK kodu öğrenmek için yapılacaklar bu aşamada size yardımcı olabilir. Eğer kodu bulamazsanız telefonunuzu kullanamazsınız. PUK kodunu 3 kez yanlış girerseniz SIM kartınız bloke olur. PUK kodunu 10 defadan fazla yanlış girerseniz, yeni bir SIM kart almanız gerekecektir. Bazı cep telefonları buna PUC kodu dese de, aynı terimi ifade etmektedir. Bu kod 8 hanelidir. PUK kodlarının nasıl çalıştığını anlamak verimli şekilde kullanabilmek için önemlidir. PUK yani kişisel kilit açma kodu, SIM kartınızı korumanın anahtarıdır. SIM kart PUK kodlarının benzersiz olduğunu unutmamak gerekir. PUK kodunu bilmeniz gereken başka durumlar da vardır. Bunlardan en yaygın olanlarından biri, numarayı değiştirmeden bir şebeke sağlayıcısından diğerine numara taşımaktır. PUK kodlarının öğrenilmesi genellikle çok kolaydır, ancak şebeke sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Kodu öğrendikten sonra, unutmamak için bir yere yazın. Ayrıca, bazı ağ sağlayıcılarının PUK’un kullanım ömrünü sınırlayabileceğini unutmamak gerekir. PUK kodu, SIM kartınız için ikinci güvenlik katmanıdır. PUK kodu, telefona değil, telefonun SIM kartına özeldir. PUK kodları şebeke operatörleri tarafından saklanır. SIM kart paketini inceleyebilirsiniz. Eğer burada göremiyorsanız yakın zamanda bir SIM kart satın aldıysanız, pakete bakabilirsiniz. Bu bölümde de PUK kodu yazıyor olabilir. SIM kartın geldiği pakete bakabilirsiniz. PUK kodu, paketin veya etiketin herhangi bir yerinde bulunabilir. Kodu bulamazsanız, telefonu satın aldığınız satıcıyı da arayabilirsiniz. Satıcı PUK kodu öğrenme için sizlere yardımcı olabilir.

Benzer Yazılar
Domain

Domain, Online Pazarlama İçin Neden Önemli?

DomainHostingWordPress

WordPress Nedir? 03.10.2021

Bilgi BankasıCloud VDSDomainWordPress

Web Sitem Neden Yavaş Açılıyor?

Domain

Ubuntu Plesk Panel Kurulumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights