Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Akıllı Bileklik Nedir, Ne İşe Yarar? Akıllı Bileklik Önerileri

Bize Puan Verin

Akıllı bileklik çeşitleri son yıllarda geliştirilen ve her geçen gün daha popüler hale gelen bir teknoloji olarak düşünülebilir. Bu ürünler, günlük hayatın çeşitli durumlarında mükemmel konfor sağlar. Kaliteli bir akıllı bileklik, küçük bir ekranda çok şey yapmanızı sağlar. Bu cihazlar az yer kaplaması nedeniyle ergonomik bir yapıya sahiptir. Egzersiz yaparken, çalışırken ve uyurken kullanılabilecek işlevlerle doludur.

Akıllı Bileklik Nedir?

Akıllı bileklik çeşitleri arasında farklı ihtiyaç ve zevklere yönelik modeller bulunmaktadır.  Akıllı bileklikler giyilebilir teknolojiler kategorisinde yer alan ürünlerdir. Akıllı telefon ve tabletler ile senkronize edilebilen bu cihazlar özellikle spor yaparken oldukça kullanışlıdır. Dijital kadran, egzersiz yaparken gelen aramaları görmenizi ve yanıtlamanızı sağlar. Üstelik birçok modelde müzik ve podcast dinlerken kullanışlı olan ses açma, hızlı ileri ve geri sarma ve parça değiştirme gibi özellikler bulunmaktadır.

Akıllı bilekliğin işlevlerinden bahsederken, sağlık takibi özelliğini es geçmemek gerekir. Bu cihazlar ile nabız takibi yapılabilmektedir. Birçok cihazın içerisinde ise adımsayar yer alır. Bu özellikler sadece spor yaparken değil, günlük aktivitelerinizde de sağlığınızı takip etmenizi sağlar.

Akıllı Bileklik Özellikleri

Akıllı bileklik özellikleri arasında bir saat göstergesi de bulunur. Dijital bir kadran, saat ve tarihin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Üstelik bu cihazlar alarm, kronometre ve geri sayım gibi dijital saat işlevlerine de sahiptir. Akıllı bilekliklerin pek çoğu saate benzer bir tasarıma sahiptir. Cihazı kullanmak için akıllı kol bandı kablosunu kullanarak ekranı kolunuza takmanız yeterli olacaktır. Dijital kadran, bandın bileğinizin hemen üzerindeki kısmında yer alır. Eğer dokunmatik bir model tercih ediyorsanız, işlemler bu ekranda gerçekleşecektir. Bazı modellerde kadranın altında düğmeler de bulunabilir.

Akıllı bileklik özellikleri, yukarıdaki özelliklere ek olarak GPS bağlantısını da içerir. Bu bağlantı, açık havada koşu aktiviteleri sırasında mesafeyi ölçmenize yardımcı olur. Ek olarak, GPS işlevi acil bir durumda güvenliğe katkıda bulunur. Cihaz işlevselliği, uyku takibi, nabız ve nabız gibi ölçüm değerlerini içerir.

Her akıllı bileklik modelinin telefonunuz için bir uygulaması vardır. Telefona yüklenen bir uygulama aracılığıyla bağlantı oldukça kolay bir şekilde kurulabilir.

Samsung Galaxy Fit 2

Samsung Galaxy Fit 2, son yıllarda en çok tercih edilen akıllı bilekliklerden biri olarak bilinmektedir. Teknoloji devi Samsung, pek çok alanda olduğu gibi akıllı bileklik sektöründe de büyük başarılar elde etmiş ve piyasaya sürdüğü bileklikte 1.1 inç ekran kullanmayı tercih etmiştir. AMOLED ekrana sahip olan bileklik 126×294 piksel çözünürlüğe sahiptir.

2MB RAM ve 32MB dahili depolama bulunduran bileklik, piyasadaki rakiplerinin çoğu ile aynı donanım özelliklerine sahiptir.

Bileklikte klasik alarm, gelen arama bildirimi, SMS gösterimi gibi özellikler bulunmaktadır. Samsung, kayış için ise oldukça klasik bir tasarım kullanmaktadır.

Oppo Band

Oppo Band bileklik özellikle görüntüsü ile kullanıcıların dikkatini çekmektedir. 512 kB RAM ve 16 MB dahili depolama bulunduran bileklik, 100 mAh batarya özelliğine sahiptir. 90 dakikada tam olarak şarj olan pili az kullanımla 10-15 gün kullanım ömrü sağlar. Bilekliğin 12 antrenman modu bulunmaktadır. Bunun dışında bileklik, kullanıcıların kalori takibi, oksijen seviyesi ölçümü gibi işlemleri de yapmasına olanak tanımaktadır.

Farklı modellerin sahip oldukları farklı özellikleri ile akıllı bileklik kullanmak kısa süre içerisinde en popüler eylemlerden biri haline gelmiştir. Siz de istekleriniz ve gün içerisindeki ihtiyaçlarınız ile ilgili araştırma yaparak kendiniz için en uygun akıllı bileklik modelini tercih edebilir ve bu sayede hayatınızı çok daha konforlu hale getirebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights