Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

AMOLED Ekran Teknolojisi Nedir?

Bize Puan Verin

AMOLED ekran organik bir ekran türüdür. Elektronik cihazlarda ekran en önemli donanım parçalarından biridir. Bilgisayar, telefon ve televizyonlarda ekran özellikleri oldukça önemlidir. Teknolojinin gelişmesiyle bu konularda da pek çok gelişme kaydedilmiştir. AMOLED ekran bu gelişmelerin son noktasıdır denilebilir. Kullanılan ışık kaynağı organik olduğu için organik ekran olarak adlandırılabiliyor. Bu ekranlarda aynı zamanda yayıcı ve iletim katmanları da organik malzeme türlerinden üretilir.

AMOLED Ekran Özellikleri Nelerdir?

AMOLED ekran kalitesi ile son zamanlarda kendinden sıkça bahsettirmiştir. AMOLED ekran, Aktif Matris Organik Işık Yayan Diyot anlamına gelir. AMOLED ekranlar arka aydınlatması olmayan organik ekranlardır. Hem ses hem de görüntü teknoloji sistemlerinde kullanılan ekrana sahip tüm cihazlar için tercih edilebilir. Televizyonlar bu cihazlar arasında başta gelir. Ekranın arkasında bulunan ışık yapay bir ışık kaynağından elde edilir. En koyu renklere sahip görüntüleri bile yüksek seviyede bir netlik ile yansıtabilir. Renk ve görüntü bakımından oldukça net ve parlak bir görüntü oluşur.

AMOLED ekranın kullanıldığı cihazlar elektrik konusunda daha fazla enerji harcar. Yapay ışık kullanan cihazlar aynı anda çok fazla güç harcadığı için pil ömürleri oldukça azdır. Eğer şarjlı ürünlerde bu ekranlar kullanıldı ise şarj edilme süreleri daha uzun olur. Arkadan aydınlatma gerektirmeyen bu ekranlar oldukça ince bir şekilde üretilebiliyor. Ekranın ince bir yapıda olması cihaza aynı zamanda hafiflik verir. Şık görünümleri ile günümüzde pek çok kişi elektronik cihaz alırken AMOLED ekran kullanılan cihazları tercih ediyor.

 AMOLED Ekran Avantajları Nelerdir?

AMOLED ekran özellikleri birbirinden çeşitli birçok avantajı bulunmaktadır. AMOLED ekranlar enerji tasarrufunu büyük bir ölçüde sağlar. Arkadan aydınlatmalı ekranlardan çok daha az bir seviyede güç kullanır. Bu nedenle de AMOLED ekranların kullanım ömrü son derce uzundur. Örneğin AMOLED ekranlı telefonlar, diğer telefon modellerine kıyasla çok daha az şarj oluyor ve çok daha hızlı şarj olabiliyor. AMOLED ekranlar, her bir pikseli tek tek aydınlatarak ekran görüntülerini çok daha keskin ve parlak bir hale getirir. Bu tür, tamamı ile görüntü kalitesini en ideal seviyeye çıkarmak için tasarlanmıştır.

AMOLED ekranın ince olması da bir diğer önemli avantaj. İnce ekran derinlik katar. Aynı zamanda tüm ince ekranlı telefonlar ve bilgisayar modeli diğer kalın ekranlara kıyasla çok daha şık durmaktadır. Enerji tasarrufu sağladığı için ekonomik ve buna ek olarak çevre dostudur. İnce yapısı onu şık ve hafif kılar. Hafif ve ince tasarımı ile oldukça etkileyici bir tasarıma sahiptir. Kolay taşınabilir olması kişilere kullanım kolaylığı sağlar. Bütün artıları göz önünde tutulunca tercih edilmesinin nedeni açıkça anlaşılır bir hal alıyor. Özellikle son zamanlar en çok tercih edilen telefon ve televizyon modellerine bakıldığı zaman AMOLED ekran ile üretilmiş modelleri görebiliyoruz.

 

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights