Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Amazon Türkiye Satış Yapmak Rehberi

Bize Puan Verin

Amazon’da satış yapmak şu an Türkiye’de bulunan pek çok şirketin uyguladığı bir yoldur. Amazon’da satış yapmak belli durumlarda diğer platformlara göre daha avantajlıdır. Dünya geneline bu satışlar açıldığı için sadece belli bir bölge değil Amazon’un belirlediği her yere satış yapılabilmektedir. Bu nedenle aslında müşteri potansiyeli daha fazladır. Aynı zamanda dolar üzerinden satış yapılabildiği için Türkiye için oldukça karlı bir satış yöntemidir.

Amazon Satıcı Hesabı Açmak

Amazon satıcı hesabı açmak için Amazon internet sitesine giriş yapmak gerekir. Ardından satış için gerekli olan tüm bilgiler doğru bir şekilde girilmelidir. İsim, numara, adres bilgisi, e- posta gibi çeşitli bilgiler girilmelidir. Aynı zamanda Amazon’a yüklenen kredi kartının geçerli olması önemlidir. Dünya çapında çalışan bir platform olduğu için ülke koduyla birlikte yazılan ve geçerli olan bir telefon numarası girilmelidir. Firmayla ilgili tüm kayıt işlemleri de girilmelidir. Amazon’da satış yapabilmek için kişilerin belli bir şirket sahibi olması gerekir. İşletmenin türü, mersis numarası, kayıtlı iş adresi ve şirket vergi numarası da gereklidir. Kişi kendi hakkında istenen her türlü bilgiyi de doğru ve eksiksiz bir şekilde girmelidir. Bu bilgiler arasında satışı yapacak kişinin cep telefon numarası, doğum yeri ve doğum tarihi, kimlik bilgileri de gereklidir. Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için banka hesap bilgileri de gereklidir. Bu banka hesap bilgileri satış yapıldıkça paranın aktarılacağı hesap olacaktır.

Amazon Satış Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Amazon satış yapmak için kişiler belli miktarda komisyon ödemelidir. Amazon’da mağaza açmak için aylık olarak belli bir miktar abonelik ücreti ödenmelidir. Satış planı için Amazon’un aylık abonelik ücreti 99 TL + KDV’dir. Bu yapılandırma yeni ve mevcut satıcılar için geçerlidir. Aynı zamanda sınırlı bir süre geçerli olmaktadır. Amazon satıcı komisyonları da tamamen kategoriye göre değişmektedir. Yani kişiler mağazalarında hangi ürünü satıyorsa o ürüne göre belli bir komisyon geçerlidir. Kıyafetle bir aksesuarın satış komisyonu birbirinden farklı olacaktır. Bu komisyon bedelleri mağazaya göre değil tamamen satışa göre değişecektir. Müşteri tarafından ödenmiş olan toplam satış fiyatı üzerinden değerlendirilir. Ürünün kendisi, paketleme masrafları ve kargo dahil olmak üzere bir komisyon hesaplaması yapılır.

Amazon satıcı ödemeleri yatma süresi ise satış yapıldıktan sonra müşterinin ücret ödeme işlemi tamamlandıktan sonra 5 gündür. Yani bir müşteri bir ürünü aldıktan sonra kargoya verilme süresi beklenmeden 5 gün içinde satıcının banka hesabını komisyon dışında kalan tüm ücret ödenir. Amazon’da ödemeler kısmında yer alan raporun ‘özet’ bölümünde her satışın rapor döneminin ödemesi kontrol edilebilmektedir. Satıcılar buradan yaptıkları tüm satışları detaylı bir şekilde inceleyebilir. Hesabı güncel tutmanın bir yolu da bu hesap işlemlerini hızlıca alabilmektir. Amazon’un bu kolaylığı sayesinde pek çok şirket Amazon’da satış yapmayı tercih eder.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights