Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Amazon Suspend Çeşitleri Neler?

Bize Puan Verin

Amazon suspend çeşitleri pek çok satıcı tarafından merak edilen bir konudur. Her platformda olduğu gibi dünyaca ünlü online alışveriş platformu olan Amazon için de belirli kurallar vardır. Yine her platformda olduğu gibi Amazon’da da sıklıkla kural ihlali yapılabilmektedir. Amazon bu durumun önüne geçebilmek için bazı kuralları çiğneyen kişilerin hesabını askıya ala bilir.

Amazon Suspend Nedir?

Amazon aracılığıyla ürün satmak çok uzun vadede oldukça karlı bir duruma dönüşebilir. Fakat her mağaza için bu söz konusu değildir. Bazı durumlarda hüsranla sonuçlana bilir. Amazon’un tüm satıcılara belirlediği bazı standartlar, prosedürler ve kurallar vardır.  Bu kuralların bir şekilde ihlal edilmesi sonucunda Amazon tarafından o hesap askıya alına bilir. Amazon hesabının askıya alınması durumuna ise ‘Amazon Suspend’ denilir. Askıya almak kelimesinin İngilizce anlamı ‘suspend’dir. Amazon tarafından askıya alınan bir hesabın ürünlerini listelemesi tamamen iptal olur. Bununla birlikte o mağazanı satışları da tamamen durdurulur.

Amazon Suspend Çeşitleri Nelerdir?

Amazon’da suspend çeşitleri aslında oldukça fazladır. Açılış suspendi mağaza açmak isteyen her bireyin başına gelebilir. Hesap açarken banka ekstresinin üzerinde yazan adres ile kişinin belirlediği adres birbirinden farklı olduğu zaman hesap askıya alınabilir. Bunun gibi kişiler Amazon’da hesap açmaya çalışırken yaptığı hatalardan dolayı Amazon tarafından hesabı askıya alınabilir. Suspend çeşitlerinden bir diğeri 3 ASIN suspendidir. Genelde mağaza açılımının ilk 3 ayında satıcıların karşılaştığı bir durumdur. Bu suspendiyle özellikle ilk zamanlarda mağazasına çok hızlı ve çok fazla ürün yükleyen kişiler karşılaşır.  Ürün yükleme konusunda yavaş davranıldığı zaman bu suspend çeşidiyle çok karşılaşılmadığı görülmüştür.

Fikri mülkiyet suspendi satıcıların karşılaştığı bir diğer suspend türüdür. Bu suspendin de farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kişiler Patent, Copyright, Infringement gibi farklı türlerde şikayet alabilir. Bunların nedenleri genel olarak gerçek olmayan ürünlerin mağazaya konulması ya da tescilli markaların sattığı ürünlerinde yanlış ürün ismi kullanılması gibidir. Bu sebeple mağaza sahipleri ürün yüklerken oldukça dikkatli olmalıdır. Riskli olan kategorilerden uzak durmalıdır.

Amazon suspend türleri arasında bir diğeri de ilişkili hesap suspendi olarak bilinir. Bir kişinin adına birden fazla satıcı hesabı bulunmaz. Bu durum için bazı istisnalar olabilir fakat Amazon’dan onay almak önemlidir. Kişiler aynı bilgisayar üzerinden farklı hesaplara girerse bu suspend ile karşılaşabilirler. Bu nedenle kişiler hesaba girerken bilgisayara dikkat etmelidir. Aynı wifi ağından ya da aynı bilgisayardan farklı hesaplara girmemelidir. Hesap sağlığı kaynaklı suspend bir mağazanın kargoyla alakalı olarak sürekli şikayet ve memnuniyetsizlik alması sonucunda karşılaşılan bir durumdur. Yasaklı ürün suspendi ise Amazon’un belirlediği politikalara karşı bir ürünün satışa çıkarılmasıyla satıcıların karşılaştığı bir suspenddir. Amazon ilk olarak ürünü kaldırır ve satıcıya bir bilgilendirme mesajı gönderir. Fakat buna rağmen ürün hala satışa çıkarılırsa o hesap askıya alınır.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights