Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Bilgisayardan Yasaklı Sitelere Giriş 2022

Bize Puan Verin

Yasaklı sitelere giriş için birçok yöntem ve uygulama bulunuyor. Yasaklı siteler olarak bahsedilen platformlar aile izni olmayan, uygunsuz içerikler bulunduran ve zararlı ögeler barındıran platformlardır. Bu sitelere web erişim izni bulunmamaktadır. Güvenli İnternet Hizmetleri dahilinde filtrelenirler. Yasaklı sitelere giriş nasıl yapılır gibi sorularınıza cevap bulmak için bu yazıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

Bilgisayardan Yasaklı Sitelere Giriş İçin;

Yasaklı sitelere giriş dns ayarları için takip edilmesi gereken adımlar;

  • Başlat butonuna tıklayarak Ayarlar’a gidin.
  • Ayarlar alt seçeneklerinden Ağ ve İnternet seçeneğine tıklayın.
  • Bağlı bulunduğunuz İnternet kanalına tıklayın ve Özellikler’i seçin.
  • Karşınıza çıkan araç çubuğundan Ağ ve İnternet seçeneğini tıklayın.
  • Ağ Bağlantısı Özellikleri ekranından Internet Protokolü sürüm 4’e (TCP/IPv4) tıkladıktan sonra aşağıda verilen DNS adreslerini ilgili boşluklara yazın ve girin.
  • Bu boşluklara 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 veya 77.88.8.1 ve 77.88.8.8 vb. gibi DNS adreslerini kullanabilirsiniz.

Yasaklı sitelere giriş dns ayarlarını yukarıda belirtilen adımları izleyerek yapabilirsiniz. Bu adımları izlediğiniz takdir de bu yasaklı sitelere kolaylıkla giriş sağlaya bilirsiniz.

Yasaklı sitelere giriş sitesi, için bir VPN ya da DNS ayarı yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde giriş sağlayamayacaksınız. Yasaklı siteler giriş için DNS dışında başka alternatifler de mevcuttur. Bunlardan bir diğeri ise, yasaklı sitelere giriş vpn yoludur.  Ücretsiz olarak bulabileceğiniz VPN programları aracılığı ile yasaklı sitelere giriş işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. VPN kısaca size özel ağlar demektir. Sadece yasaklı sitelere erişmek amacıyla değil kişisel verilerinizi korumak amacıyla da VPN’i kullanabilirsiniz.  Yasaklı sitelere giriş ayarları değiştirilmeden bu sitelere girmek mümkündür.

Yasaklı sitelere giriş chrome için VPN kurabilirsiniz. Bu eklentiyi kurabilmeniz için yasaklı sitelere giriş vpn ücretsiz programları şunlardır;

  • Hotspot VPN
  • Betternet VPN
  • Zenmate
  • Touch
  • Browsec

Bu programları chrome’da kurabilmek için birkaç adımı izlemeniz gerekmektedir. İlk olarak;

  • Chrome mağazasını açmalısınız. Daha sonra buradan Chrome eklenti mağazasına giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Sol üst kısımda yer almakta olan arama kısmına VPN yazmanız yeterli olacaktır. Burada size ücretsiz olarak ekleyebileceğiniz, kurabileceğiniz programlar çıkmaktadır. Çıkan programlara erişim sağlandıktan sonra sağ üst kısımda yer almakta olan Diğer Uzantılar bölümüne tıklayarak VPN hizmeti veren eklentilerin hepsini ekleyebilirsiniz.

Yasaklı Sitelere Mobilden Nasıl Girilir?

Yasaklı sitelere giriş mobil için de yapılması gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Kullandığınız telefonun işletim sistemine göre farklılık göstermekte olup, kurulumu oldukça basittir. Sitelerin yasaklı olmasının belli başlı birçok nedeni olabilir. Siyasi nedenler veya toplum ahlakını korumak maksadıyla yasaklanmış olabilirler.

Bazı yöntemler sayesinde bilgisayarlarınızın yanı sıra Android ya da IOS işletim sistemine sahip olan telefonlarınızdan da yasaklı sitelere girebilirsiniz. Akıllı telefonlarınıza indirilebilen bazı VPN programları ile yasaklı sitelere girebileceğiniz gibi yine telefonunuzun DNS ayarlarında yapacağınız ufak birtakım değişiklikler sonucunda erişimi yasaklanan sitelere rahatlıkla erişebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights