Android TV, TV’nizde bulunan Android işletim sistemi uygulamaları ve hizmetleridir. En genel tanımı ile Android TV, akıllı telefon gibi kullanılabilen bir cihazdır. Teknoloji dünyasındaki gelişmeler cihazları dönüştürmeye devam etmesi ile meydana gelen Android TV’lerin kendilerine ait pek çok özellikleri olduğu bilinmektedir.
Eski zamanlarda sınırlı sayıda kanal sunan televizyonlar, günümüzde hem tasarım hem de teknik olarak pek çok değişime uğramıştır. Kablo kanallarının çoğalması ve video ve ses teknolojisindeki gelişmeler, izleme deneyimini yepyeni bir düzeye taşımaktadır. Televizyon dünyasında devrim niteliğinde bir özellik ise televizyonların internete erişimi olarak bilinmektedir. İnternet erişimi sayesinde “akıllı” etiketli televizyonlar, kullanıcılara geniş bir içerik dünyasının kapılarını aralamaktadır.
Table of Contents
Android TV Sayesinde Kişiselleştirilmiş Deneyim
Youtube, Netflix, FILMBOX Live, Prime Video, Netflix, Digiturk Play, Blu TV, Tivibu Go, Facebook uygulaması ve diğer uygulamaları TV’nize kurabilirsiniz. İhtiyacınız olan uygulamaları indirmek için Android mağazası Google Play’i ziyaret edebilirsiniz. Müzik, TV şovları, filmler ve diğer modern uygulamaları çalıştırabilir, TV’nizi Android tabanlı telefon, tablet veya akıllı saatinizden kontrol edebilirsiniz. Özetle Android TV kullanımı size sıradan bir televizyon kullanımının haricinde, kişisel ve eşsiz bir deneyim sunar.
Sesli Komut Özelliği
Android televizyonların en önemli özelliklerinden biri, sahip oldukları sesli konuşma özelliğidir. Android TV’nin sesli komut özelliği, TV’nizi sesinizle kontrol etmenizi sağlar. Örneğin, “Ok Google, komedi filmleri” gibi anahtar kelimeler içeren bir komut girerek saniyeler içerisinde TV’de yer alan komedi filmlerini aratabilirsiniz.
Android TV’lerin Özellikleri
Android TV olarak adlandırılan cihazlar, izleme deneyimine çok özel bir boyut katmıştır. Akıllı TV olarak da bilinen bu cihazlar, basit bir internet bağlantısıyla etkileşimli içeriğe erişmenizi sağlar. Bu tür televizyonlar sayesinde Youtube başta olmak üzere birçok popüler uygulamayı izlemek mümkün hale gelir. Bunun yanı sıra Android TV ile sosyal medyaya da giriş yapmak mümkündür.
Televizyonunuzu kontrol etmek için bilgisayar mantığını kullanan Smart TV teknolojisi artık neredeyse her eve nüfuz etmeye başlamıştır. Siz de Google’ın 2014 yılında kullanıma sunduğu Android TV sayesinde akıllı TV’niz olmadan da TV’nizi harici olarak bağlayabilirsiniz.
Android TV Sayesinde Oyunları ve Uygulamaları Kullanın
Android TV ile evinizdeki akıllı TV’nizden filmlerin, dizilerin, uygulamaların ve oyunların keyfini kolayca çıkarabilirsiniz.
Sesli arama özelliğine sahip Android TV, hem akıllı telefonlardan hem de tabletlerden kontrol edilebilir. Dilerseniz Android TV platformu için Google Play Store’da bulunan uygulama ve oyunları indirebilirsiniz.
Android TV teknolojisi ile normal akıllı TV’nin yapabildiği birçok şeyi hayata geçirebilirsiniz. Örneğin Netflix, Digiturk Play, Blu TV, Tivibu Go, Youtube, Facebook vb. uygulamalara kolayca giriş yapabilirsiniz. Tabii ki, bu platformlar ayrı abonelikler gerektirir. Özel bir TV platformuna ücretli aboneliğiniz olsa bile, akıllı TV platformlarında izlemek için ek ücretler söz konusu olabilir. Bu durum doğrudan Smart TV teknolojisi ile ilgili olmayıp uygulamanın fiyatlandırma politikası ile tam olarak açıklanabilir. Android Tv Box ile ücretli veya ücretsiz oyun oynayabilir, çeşitli uygulamaları çalıştırabilir, USB, klavye, mouse gibi donanımları bağlayabilir, tarayıcı üzerinden internete bağlanabilir, medyalara erişebilirsiniz. Özetle, Android TV çok çeşitli hizmetler sunmaktadır.
Android TV Nasıl Kullanılır?
Android TV özellikleri hakkında araştırma yapan pek çok kişi bu televizyonların nasıl kullanılacağı hakkında merak duymaktadır. Android TV’yi kullanmak için cihazın bağlantı giriş portunu kullanabilirsiniz. HDMI, USB ve Ethernet gibi giriş seçeneklerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha iyi bir görüntü elde etmek için HDMI girişini kullanmanız önerilmektedir. Bu sırada şarj adaptörünün bir tarafı cihazınıza, diğer tarafı ise elektrik prizine bağlı olmalıdır. Tamamen şarj olduğunda, cihazınız kullanıma hazırdır. Doğrudan bir Ethernet kablosu bağlayarak İnternet’e bağlanabilirsiniz. Ayrıca televizyonu kullandığınız yerde bulunan bir modem ile kablosuz bağlantı da kurmanız mümkündür.