Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

AutoCAD Nedir?

Bize Puan Verin

AutoCAD  1980 yılında Amerika merkezli bir firma tarafından geliştirilmeye başlanan ve günümüzde yaygın olarak kullanılan bilgisayar destekli tasarım programıdır. Dünya üzerinde ilk vektör tabanlı çizim programı olması sebebiyle dikkatleri üzerine çeken ve pek çok kullanıcısı olan AutoCAD, çözünürlükten bağımsız olarak çalışmaktadır. Dolayısıyla program üzerinden yapılan çizimler amacına bağlı olarak 2 boyutlu ve 3 boyutlu olarak kolaylıkla gerçekleştirilmekte ve rahatlıkla büyütülüp küçültülmektedir. tüm bu özellikleri sebebiyle AutoCAD programı günümüzde en sık tercih edilen bilgisayar destekli tasarım programlarının başında gelir.

AutoCAD Programı Ne İşe Yarar?

AutoCAD  özellikleri ile en ilgi çekici bilgisayar destekli tasarım programlarının başında gelmektedir. Her türlü kullanıcının hem 3 hem de 2 boyutlu tasarım yapabilmesi için geliştirilmiş bir program olan AutoCAD sayesinde bina planları, makine parçaları ya da dekorasyonun yapılacak odaları modelleri kolaylıkla bilgisayar ekranına dökülebilir.

AutoCAD programının sıklıkla tercih ediliyor olmasının en bilindik sebebi kullanıcılara esnek ve özelleştirilen bir tasarım imkanı sunuyor olmasıdır. Mühendislik yaklaşımı ile tasarım yapmayı mümkün hale getiren bu program sayesinde sonunda elemanlar analizi ve benzeri metotları ile çeşitli tasarımlar gerçekleşebilir. Minimum malzeme masrafı maksimum dayanım sağlayacak tasarımları elde edilmesini mümkün hale getiren bu program günümüzde en sık tercih edilen programların arasında yer almaktadır.

AutoCAD Programı Nasıl Kullanılır?

CAD programlarının öncüsü olmasıyla dikkat çeken AutoCAD programları kullanılırken diğer CAD programları ile pek çok farklı benzerlik görmek mümkündür. Basit bir geometrik şekilden başlayarak detaylandırmak ve hassas çözümler yapmak mümkün olan bu program programın üst kısmında bulunan çizim araç çubuğundan çalıştırılmaktadır. Ardından fare tıklamaları ile kolaylıkla çizim yapmayı mümkün hale getiren program sayesinde kullanışlı komutlarla 2 boyutlu çizimler kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra 2 boyutlu çizimlerin kısa süre içerisinde 3 boyutlu bir katı modele dönüştürülmesi de mümkün hale getiren program bu gibi sebepler dolayısıyla sıklıkla tercih edilmekte ve pek çok farklı sektörde aktif olarak kullanılmaktadır.

AutoCAD Nerelerde Kullanılır?

Her geçen gün yaygınlaşmakta olan AutoCAD programın kullanım alanı oldukça geniştir. Pek çok farklı sektörde aktif olarak kullanılmakta olan ve bu gibi sebepler dolayısıyla her geçen gün daha da popüler hale gelen bu program özellikle mimari proje ve tasarımlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra makine ve otomasyon tasarımlarında, mekanikte, elektronik sektöründe ve hatta eğlence sektöründe dahi yaygın bir kullanıma sahip olan program, günümüzde sanat amacıyla da sıklıkla kullanılan bir program haline gelmiştir. Program içerisinde bulunan pek çok farklı özellik kullanım esnasında kolaylık sağlarken olası bir problemin önüne geçmek için pek çok farklı imkan sunar.

AutoCAD programının özellikleri arasında 3 boyutlu tasarımların üzerine düşen ışık ve gölge ayarları ya da renkler, gerçekçi dokular gibi pek çok farklı özellik bulunmaktadır. Bu sayede projelerin tamamlanmış halini sunumları amacıyla sıklıkla tercih edilir ve pek çok farklı sektörde aktif olarak kullanılır.

AutoCAD  kullanımı bu gibi sebepler dolayısıyla pek çok farklı sektörde aktif olarak kullanılmaktadır. bu program makine üretimine gitmeden önce teknik çizimlerin ve şablonların çıkarılmasını sağlar dolayısıyla makine üretiminin tamamen sorunsuz şekilde halledilmesini mümkün hale getirir. Bunun yanı sıra makine dakika oluşabilecek herhangi bir teknik hatanın da kolaylıkla anlaşılabilmesi sağlıyor olması programın kullanılmasının en büyük avantajlarından biridir. Ayrıca, mobilya ve dekorasyon alanında da sıklıkla kullanılmakta olan program görsellerin daha geniş bir yelpazeye sahip olmasını sağlamanın yanı sıra teknik çizimlerin detaylandırılmasını da, mümkün hale getiren pek çok özelliği içerisinde barındırmaktadır.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights