Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Steam Nedir, Neden Tercih Ediliyor?

Bize Puan Verin

Steam, Left 4 Dead, Counter Strike ve tabii ki Counter Strike gibi çeşitli oyunlarla oyun sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Valve’ın sahip olduğu bir online oyun satış platformudur. Steam sayesinde, dünyanın dört bir yanında bulunan oyuncular çok çeşitli oyunların keyfini dijital olarak çıkarabilir. Kutu oyun çağının sona ermesiyle büyük bir ivme kazanan ve yerini temelde dijital oyunlara bırakan Steam, başlangıçta kullanıcıların düzenli olarak Half-Life güncellemelerini alabilmesi için kuruldu. Steam zamanla dünyanın en büyük ve en kapsamlı çevrimiçi oyun mağazalarından biri haline geldi ve bugün milyonlarca kullanıcıya pazar yerleri, atölyeler ve oyun toplulukları olarak hizmet veriyor. Yerel fiyatlandırma gibi harika özelliklere sahip olan Steam, birçok ülkenin para birimlerini resmi olarak desteklemektedir ve platformda oyun yayınlayan tüm şirketleri Steam tarafından belirlenen döviz kurlarını kullanmaya teşvik etmektedir. Valve, bu döviz kurunu oyunlarına uygular, ancak diğer şirketlerin bunu yapması zorunlu değildir. Steam’in teklifine rağmen her firma kendi belirlediği fiyattan oyunlarını satabilir.

Steam Güvenilir Midir?

Steam kullanmak isteyen pek çok kişi steamın güvenli olup olmadığını da doğal olarak merak etmektedir. Dünyanın en büyük ve en kapsamlı çevrimiçi oyun platformu olan Steam’de güvenle alışveriş yapabilirsiniz çünkü Steam resmi ve güvenilir bir platformdur. Artık online alışveriş hayatımızın bir parçası haline geldiğine göre, pek çok şey gibi bizler de online olarak oyun satın alıyoruz. Steam ise bu konuda PC sektöründe neredeyse geniş bir arayüze sahip. Dünyada milyonlarca kullanıcının kullanmayı tercih ettiği Steam ile ilgili en ufak herhangi bir sorun yaşarsanız müşteri hizmetlerinden muhatap bulabilirsiniz.

Steam Özellikleri

Steam’in evde akış özelliği ile güçlü sistemler gerektiren oyunları eski bilgisayarlarda ve Windows tabletlerde oynayabilirsiniz. Oyunu ana bilgisayarın gücü altında çalıştırın ve oyunun görüntüsünü ikinci bilgisayara gönderin. Elbette bu özellik yalnızca aynı ağa bağlı olan iki adet bilgisayar arasında çalışıyor. Bu sayede orijinal bilgisayarda yüklü olan oyunları küçük MacBook’unuzda yatağınızdan dahi oynayabilirsiniz.

Grafik kartı sürücülerinizi güncel tutmak PC oyunları için altın bir kuraldır. AMD ve Nvidia, en yeni oyunları destekleyebilmek amacı ile sürekli olarak yeni sürücü güncellemeleri yayınlıyor. Bu güncellemeler kolayca Steam üzerinden yapılır. Tek yapmanız gereken Steam > Ekran sürücüsü güncellemelerini kontrol et seçeneğine tıklamak. Grafik kartınız için yeni sürücüler mevcutsa, Steam sizi bilgilendirecek ve hemen yüklemek ve kullanmak isteyip istemediğinizi soracaktır.

Bağımsız ve EA oyunlarının çoğu yalnızca Origin’de satılır ve daha birçoğu Steam’in dijital rafında mevcut değildir. Tüm oyunlarınızı ve eğlencenizi Steam’den çalıştırıyorsanız bu sorun olabilir. Şans eseri, Steam dışı oyunların kısayollarını Steam kitaplığınıza ekleyebilirsiniz. Tabii ki, Steam bu oyunları güncellemez veya oyun içi seçenekleri bulutta tutmaz, ancak Steam’den kısayolu çalıştırırsanız, arkadaşlarınızla konuşmak ve ne oynadıklarını görmek için Shift+Tab tuşlarına basabilirsiniz.

Ev bilgisayarınız açık bir konumda ise ve internete bağlı ise siz evde olmasanız bile kurulumunu yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için telefonunuzda bulunan Steam uygulaması veya Steam Topluluğu web sitesi üzerinden hesabınıza giriş yapın, ilgili sayfanın üst kısmındaki adınıza tıklayın, Oyunları seçin, ardından Tüm oyunları seçin, ardından tüm kitaplığınızı görüntüleyin. Bu aşamalardan sonra kitaplığınız kolay bir şekilde görüntülenir. Kaldırdığınız oyunun yanında bir indirme simgesi belirecektir. Oyunu ev bilgisayarınıza indirmeye başlamak için tıklamanız yeterli olacaktır. Görüldüğü üzere steam özellikleri sayesinde pek çok işlemi kısa süreler içerisinde gerçekleştirebilmek oldukça mümkün olmaktadır.

 

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights