Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Azure Nedir, Ne İşe Yarar?

Bize Puan Verin

Azure kullanmak bulut sistemlerine erişim sağlama konusunda yardımcı olmaktadır. Microsoft alt yapısına bağlı şekilde çalışan bu bilişim platformları yalnızca erişim sağlamakla görevli değildir. Erişim sağladığı bulut sistemlerini yönetme konusunda da oldukça önemli bir yere sahip olan Azure pek çok işletme tarafından kullanılmaktadır.

Azure Ne Demek?

Azure yalnızca işletmelerin değil uygulama sistemi oluşturmak isteyen herhangi bir kullanıcının da kullanımına açık olan bir bilişim platformudur. Sanal makineler gibi pek çok servisin veri tabanlarında bulunmakta olan alt yapılar hakkında bilgi işlem hizmeti Azure tarafından sunulmaktadır. Bu gibi sebepler dolayısıyla pek çok kullanıcı Azure’yi tercih etmektedir.

Azure Kullanmak Ne İşe Yaramaktadır?

Azure faydaları arasında en üst sıralarda bulunan maddelerden biri internet üzerinden yazılımları çalıştırmaya çalışan kullanıcılara sağladığı büyük kolaylıktır. Yine internet üzerinden hizmetleri çalıştırmak ve bunları yönetmek içinde Azure tercih edilmektedir. Azure pek çok alanda kullanıcılara yardımcı olmaktadır. Bu alanlar en genel haliyle şu şekilde sıralanabilir:

  • İnternet Üzerinden Uygulamalar Oluşturmak,
  • Makine Kullanımlarını Kavramak ve Öğrenmek,
  • Depolama Yaparak Veri Kaybını Engellemek,
  • Veriler Üzerinden Yedekleme Yapmak,
  • Uygulamalar Oluşturmak,
  • Testler ve Web Siteleri Oluşturmak,
  • Web Sitelerini Barındırmak.

Azure’nin en sık tercih edilen sistemlerden biri olmasının sebebi bulunan tüm bulut platformlar arasında en fazla veri merkezine sahip olmasıdır. 2020 yılından bu yana kullanıcılarına hizmet vermekte olan Azure, 140’ı aşkın ülkede kullanıcılar tarafından en çok kullanılan sistemlerden biridir. Azure kendi içerisinde dört farklı bilişim modeli bulundurmaktadır. Bu modeller; LaaS, PaaS, SaaS ve sunucusuz model olarak dörde ayrılmaktadır. Bilişim modellerinin her birinin farklı bir amacı bulunmaktadır. LaaS alt yapı hizmeti vermektedir. Ağ sisteminde bulunan tüm yetkilere ulaşımın izni bu bilişim modeli tarafından verilmektedir. PaaS modeli ise platform hizmeti vermektedir. Bu sistem yardımı ile mevcut şekilde bulunan tüm ağlara bulut özeliği eklenebilmektedir. Bu iki bilişim modeli genellikle kombine halde kullanılmaktadır. Bu şekilde kullanıcılara büyük bir kullanım rahatlığı yaşatırlar. Bu şekilde kullanıcılar olabilecek en kolay şekilde web siteleri ve uygulamalar oluşturabilirler.

Azure Ne Gibi Hizmetler Sunmaktadır?

Azure pek çok işletme için oldukça yüksek kapasiteli veri merkezleri sunmaktadır. Sunduğu bu veri merkezleri sayesinde işletmeler yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalmadan riskli durumlar hakkında önlem alabilmektedir. Dünyadaki firmaların büyük çoğunluğu kullanım tercihlerini Azure’den yana yapmaktadır.

Azure kullanıcılarına farklı bulut bilişim hizmetleri de sunmaktadır. Kendi içinde üçe ayrılan bulut hizmetleri şu şekilde listelenmektedir:

  • Public Bulut: Public bulut adı verilen bu bulut hizmeti ile işletmeler başka kurumlar ile kaynak paylaşımında bulunabilirler. Bu duruma bulut kiracıları adı da verilmektedir. Azure tarafından sağlanan bu bulut hizmeti ile işletmeler güvenlik ve donanım kurulumu alanında yardım almaktadırlar.
  • Private Cloud: Private cloud kaynak olarak özel bilgi işlem kaynağı kümesini içermektedir. Bu sebeple de sunulan kaynak tamamen işletmeye özel olmaktadır.
  • Hybrid Cloud: Hybrid cloud ise hem public hem de private cloud türlerinin çeşitliliklerini içerisinde toplu halde bulundurmaktadır.

Sistemlerde azure yönetimi yardımı ile işletmeler gerekli donanımlar hakkında yardım almaktadırlar. Ayrıca Azure’nin sunduğu avantajların içerişimde ağ tasarlama tehdit analizi gibi güvenlik uygulamaları da bulunmaktadır. Bu sebeple güvenli ve herhangi bir tehdit içermeyen bir kullanım sağlamaktadır. Mobil uygulamaların gelişmesine sağladığı katkı ile de Azura en sık tercih edilen sistemlerden bir tanesi haline gelmiştir. Kullanıcılar için verileri depolaması ile herhangi bir veri kaybı yaşanmasını engellemektedir. Azure, kullanımın herhangi bir aksilik yaşanmadan devam etmesini sağlaması sebebiyle önemli bir sistemdir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights