Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Fizy Nedir?

Bize Puan Verin

Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde popüler olan Fizy, ülkemizde oluşturulmuş bir müzik ve video platformudur 22 Aralık 2008’de Ercan Yaris tarafından kurulan portal, lansmanından kısa bir süre sonra The New York Times’ın “Yeni Yılda Denenecek 3 Web Sitesi” listesine girmesi ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Sade tasarımı ile kullanımı son derece kolay ve sonuç odaklı olan Fizy, kısa sürede ilgi topladı. Ocak 2011 tarihli Mashable Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Müzik Hizmeti” ödülünü kazanmayı başardı.  Kullanıcılarına hem online hem de offline müzik dinleme imkânı sunan Fizy, bir Turkcell uygulamasıdır. Bu hizmet sayesinde cihazınıza müzik indirebilir ve uygulama üzerinden kotanızı kullanmadan müzik dinleyebilirsiniz.

Fizy Ücretli mi?

Fonogram Yapımcıları İlişkili Hak Sahipleri Meslek Birliği MÜYAP, Fizy’ye platformdaki çalışmaların telif haklarını ödemediği için dava açmış ve 2010 yılında davayı kazanarak, Fizy’e erişimin engellenmesine neden olmuştur. Ancak Fizy 2011 yılında tekrar kullanılmaya başlanmıştır. 18 Mart 2012 tarihi itibariyle hem web sitesi hem de mobil uygulamaları sadece Türkiye’de kullanıma sunulan Fizy hakkında yapılan pek çok araştırma olsa da, en merak edilen soru ücretli olup, olmadığıdır.

Fizy düşük fiyatlar ile müzik dinleyebilme imkanı sunan bir platformdur. Uygulamayı kullanmak için öncelikle cihazınıza yüklemeniz gerekmektedir. Ardından telefon numaranız ve Turkcell şifreniz ile servise kayıt olabilirsiniz.

2008 yılında kurulan Fizy, kurulduğu günden bu yana adından söz ettiren bir dijital müzik platformudur. Kurulduğu ilk yıllarda sadeliği ve kullanım kolaylığı ile dikkatleri üzerine çeken Fizy, kısa sürede yüksek kullanım göstergelerine ulaşmayı başardı. Ayrıca Fizy, çeşitli kuruluşlardan müzik platformları kategorisinde ödüller almıştır. Turkcell’in ilk hedefi platformun kullanılabilirliğini artırmaktı. Fizy, modern ve yenilenen kimliğiyle kullanıcılarla böyle buluştu. Daha sonra Turkcell popüler müzik platformlarıyla rekabet etmeye çalıştı. Bu doğrultuda yapılan anlaşmalarla yerli ve yabancı pek çok müzik Fizy’e kazandırılmıştır. Halen Turkcell bünyesinde yer alan Fizy, en başarılı müzik platformlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Yöresel müziklere özel çok çeşitli bir kütüphaneye sahip olan Fizy, örneğin Almanya ve Ukrayna’nın yanı sıra Türkiye ve KKTC’ye de hizmet veriyor.

 Fizy’nin Özellikleri Nelerdir?

Teknoloji kullanıcıları genellikle müzik platformlarını platform özelliklerine göre önceliklendirir. Çünkü günümüzde dijital müzik platformu sektöründe ciddi bir rekabet bulunmaktadır. Bu doğrultuda Fizy, özellikle Türkiye’deki rakiplerinin önüne geçmek için kendini geliştirmeye devam etmektedir.

Hemen hemen tüm müzik platformlarında olduğu gibi Fizy de kullanıcılarına hem ücretli hem de ücretsiz hizmetler sunmaktadır. Fizy kullanıcıları platformdaki hikayeleri her iki abonelik türü ile de kullanabiliyor. Ancak, ücretsiz Fizy kullanıcıları reklamlı müzik dinlemek zorundadır. Fizy Premium üyeliği ise, kullanıcılara reklamsız müzik dinleme imkânı sunar.

Fizy’nin Fonksiyonları Nelerdir?

Ücretsiz sürümde reklamlı müzik dinlemek dışında Fizy’nin sunduğu fonksiyonları kullanmak mümkün değil. Fizy Premium üyeliği ile kullanıcılarına çevrimdışı dinleme olanağı sunar. Böylece Fizy premium kullanıcıları kendi çalma listelerini indirebilir ve internet bağlantısı olmadan müzik dinleyebilir.

Ayrıca Fizy premium, çevrimdışı özelliği ve arka planda oynatma seçeneği sunar. Yani Fizy premium kullanıcıları müzik dinlemek istediklerinde uygulamayı ekranda açık bırakmalarına gerek kalmaz. Ücretli abonelik ile Fizy kullanıcıları arka planda oynatma özelliğinden yararlanabilir. Bu özellik, en sevilen Fizy özellikleri arasında yer almaktadır.

Müzik dinleme platformlarının ses kalitesi, platformun kullanılabilirliğini doğrudan etkiler. Burada Fizy, kullanıcılarına yüksek kaliteli ses üretimi sunar. Böylece Fizy kullanıcıları platformda müzik dinlemek istediklerinde tüm müzik seslerini duyabilir.

Fizy, kullanıcılarına platformdaki şarkıların sözlerini de gösteriyor. Yani Fizy kullanıcıları iseniz, müziği dinlerken doğrudan platform üzerinden dinledikleri müziğin sözlerini takip edebilirsiniz. Her geçen gün platforma eklenen yeni özellikler ile Fizy kullanımı pek çok kişinin müzik için tercihi olmaktadır.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights