Google Drive kullanımı, sağladığı kolaylıklar ve çeşitli özellikleri ile sunduğu hizmeti sayesinde, pek çok kişi tarafından tercih edilen bir hizmettir. Kullanıcıların bu hizmeti yalnızca Google hesapları ile kullanabiliyor olmaları ise oldukça sık şekilde tercih ediliyor olmasının bir diğer nedenidir. Google Drive, 15 GB saklama alanı ile kullanıcıların doküman veya sunum gibi pek çok dosyayı saklamalarına ve kullanmalarına imkan sağlar.
Table of Contents
Google Drive Nedir?
Google tarafından üretilmiş olmasıyla, güvenli bir şekilde kullanılan bu hizmet en genel anlamıyla dosya depolama alanı sunmaktadır. Kullanıcıların depoladıkları verileri bu hizmet üzerinden düzenleyebiliyor olmaları da, Google Drive’ın özellikleri arasında bulunur. Bu hizmet üzerinden saklayacağınız herhangi bir dosya veya belge, isteğiniz takdirde internet üzerinden herkese açık şekilde paylaşılabilir.
Google Drive Nasıl Kullanılır?
Google Drive kullanmak isteyen kullanıcıların, bu hizmeti alabilmek için bir Gmail hesabına sahip olmaları yeterlidir. Bu mail hesabı ile giriş yapabileceğiniz Google Drive’ın kullanım oldukça basittir. Basit ve işlevsel bir tasarıma sahip olan uygulaması üzerinde bir menü ve ana ekran bulundurmaktadır. Ana ekran, üzerinde çalışıyor olduğunuz son dosyalara kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Menü kısmında ise, bilgisayarınız ile senkronize şekilde bulunan dosyalar veya belgelere ulaşabileceğiniz bir kısım bulunur. Aynı zamanda paylaşım içerisinde olduğunuz dosyaları da, bu uygulama üzerinden, farklı zamanlarda görmeniz ve incelemeniz mümkün olmaktadır.
Google Drive kullanmak pek çok farklı alanda, çeşitli faydalar sağlamaktadır. Bu uygulama üzerinden depoladığınız, sildiğiniz veya sabitlediğiniz tüm dosyalar üzerinden kolaylıkla işlem yapabilirsiniz. Kullanıcılarına vakit kaybı yaşatmamak adına tasarlanmış bir dizayna sahip olan Google Drive, çizim veya sunum gibi pek çok farklı içerik oluşturabilmeniz konusunda da size yardımcı olmaktadır. Bu uygulamaya yeni bir dosya yükleyebilmek için sol tarafında yer alan artı işaretine tıklamanız yeterli olacaktır. Uygulama mobil şekilde de kullanılabiliyor olmasıyla, her geçen gün daha popüler hale gelmektedir.
Google Drive Hangi İşletim Sistemlerinde Çalışır?
Google Drive uygulamasının oldukça kullanışlı ve işlevsel olması, pek çok kişini bu uygulamayı kullanmak istemesini sağlar. Bu uygulamayı tercih edecek kişilerin akıllarına gelen ilk soru ise, uygulamanın hangi işletim sistemleri ile uyumlu şekilde çalıştığı olmaktadır.
Google Drive, android 5.0 ve üzerini kapsayan tüm android işletim sistemlerinde herhangi bir problem yaşamadan, uyumlu şekilde çalışır. IOS 12 ve üzeri versiyonları da, Google Drive’in çalışabilmesi için gerekli uyuma sahiptir. Ayrıca bilgisayar üzerinden bağlanmak isterseniz Google Chrome, Firefox, İnternet Explorer 11, Microsoft Edge ve Safari de uygulamanın sorunsuz çalışmasını sağlar. Bunların haricinde kalan başka uygulamalardan da Google Drive kullanılabilse de, kullanım esnasında bir takım aksaklıklar meydana gelebilir.
Google Drive Üzerinden Hangi Dosyalar Kullanılabilir?
Doküman, sunum, form, çizim, harita gibi farklı formatlardaki dosyaları saklama ve kullanma imkanı sağlayan bu uygulama üzerinden, farklı dosyalar kullanılabilmektedir. Google Drive üzerinden sorunsuz bir şekilde kullanım sağlayabileceğiniz dosya formatları şu şekilde listelenebilir:
- Dokümanlar, slayt ve sunumlar, formlar
- Görüntü dosyalarını içeren formatlar,
- Ses dosyalarını içeren formatlar,
- Video dosyalarını içeren formatlar,
- Microsoft Word, Excell ve PowerPoint
- Adobe,
- Metin dosyaları, kodlama türleri,
- Grafik programı formatların,
- Sıkıştırılmış dosya tipleri,
- MTS dosyaları.
Google Drive üzerinden en sık şekilde kullanılan dosya tipleri olarak bu şekilde listelenmektedir. Ancak bunlar dışında da kullanılmakta olan dosya tiplerinin bulunduğunu göz ardı etmemek gerekir. Google Drive kullanımının oldukça pratik ve işlevsel olması, bu uygulamanın her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlar. Bu uygulamaya yalnızca Gmail hesabı ile kayıt olabiliyor olmak da, tercih edilmesinin sebepleri arasında gelmektedir.