Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Google My Business Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bize Puan Verin

Google işletmeler için ücretsiz Google My Business servisini sunmaktadır. Google pek çok ürününü ve hizmeti bireysel müşterileri için tasarlamış ve sunmuştur. Bu noktada işletmeler adına tasarlayıp piyasaya sürdüğü Google My Business işletmelere birçok avantaj sunmaktadır. Ayrıca işletmeler için oldukça kullanışlı olan bu özellik tamamen ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

Google My Business, Google tarafından işletmelerin kullanımına sunulmuştur. Müşterilerin işletmeleri kolayca bulabilmeleri için tasarlanan Google My Business uygulaması ile işletmenin çalışma saatleri, adresi ve işletmeyi daha öncesinde ziyaret etmiş olan kullanıcıların yorumları gibi detayların görülmesi mümkündür. Google My Business arama sonuçları ve haritalar hizmetleri ile bütünleşmiş bir şekilde çalışmaktadır. Özellikle küçük işletmelerin arama sonuçları için herhangi bir bütçe ayırmasına gerek kalmamaktadır. Çünkü Google My Business ile ücretsiz bir şekilde arama sonuçlarında çıkmaları sağlanmaktadır. Bulunabilirlik açısından çok faydası bulunmaktadır.

Google My Business Nasıl Kullanılır?

Google My Business ile işletmelerin müşterilerine ulaşabilmesi için öncelikle bir işletme kaydı açılmalıdır. İşletme kaydının açılmasının ardından oluşturulan işletme profiline işletmenin web adresi, çalışma saat bilgileri ve adres eklenmelidir. Bu sayede kullanıcılar Google My Business’ın haritalar ile iş birliği halinde çalışmasından dolayı işletmenin adresine kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu noktada doğru adresin girilmesi önemlidir. Çünkü açık adres için posta yoluyla bir doğrulama kodu gelmektedir. Gelen kod ile Google My Business hesabına girilmesi mümkündür. Kodun girilmesi ile profil aktif hale gelmektedir. Konumun doğru bir şekilde girilmesi için hesap kısmında bulunan bilgi sekmesine tıklanması daha sonrasında çıkan adres alanına adresin girilmesi gereklidir. Uygula butonuna basıldığında adresin eklenmesi sağlanacaktır.

Google My Business kullanımı oldukça kolaydır. Google My Business üzerinde kullanıcıların da yorum yapmasına izin verilmektedir. Bu sayede işletme hakkında yapılan yorumlar görülebilmektedir. Ayrıca müşterilerin de işletmeyi anlayabilmeleri için kullanıcı yorumlarını okuması yararlı olacaktır. Google My Business üzerinde yapılan yorumlar hem müşterilere hem de işletmeye fayda sağlamaktadır.

Google My Business üzerinde fotoğraf eklenmesi de mümkündür. Bu noktada ürünlerin eklenmesi ya da işletme hakkında fotoğraflara yer verilmesi müşterilerin dikkatlerini çekecektir. Profile eklenen detaylı fotoğraflar ile müşteri etkileşimin artması mümkündür. Müşterilerin yaptıkları yorumlara yanıt verilmesi de mümkündür. Ancak silinmek istenen bir yorum olduğunda sadece Google’a bildirilmesi ile silinmesi mümkündür.

Google My Business Özellikleri

Google My Business ile işletme hakkında detaylı bilgi almak isteyen müşterilerin detaylı bilgilere ulaşması mümkün olmaktadır. Bu noktada girilen doğru bilgiler ile müşterilerin işletme ile iletişime geçmesi mümkün olmaktadır. Ayrıca Google My Business üzerinden işletme kaydı açılmış olan işletmeler müşteriler tarafından daha güvenilir olarak görülmektedir. Diğer işletmelere göre daha fazla tercih edilme imkânı vardır. İşletmenin Google My Business üzerinden açtığı kayıt sayesinde 8 kilometreye kadar uzaklıktaki müşteriler tarafından dahi görünür olması mümkündür. Çünkü Wordstream verilerine göre yerel arama yapan müşterilerin neredeyse %72’si tarafından 8 kilometre kadar uzaklıktaki işletmeler görülmektedir. Ayrıca işletme hesabında bulunan yayınların eklenmesi için mevcut konuma özel içerik paylaşımı imkânı da bulunmaktadır.

Google My Business özellikleri arasında bulunan işletme kaydı oluşturulurken eklenen adres bilgileri, web adresi, telefon, e-posta gibi bilgiler hem Google Maps’te hem de Google Aramalarda yer almaktadır. Dolayısıyla müşterilerin işletmeye erişimi oldukça kolaylaşmaktadır. Ayrıca Google My Business üzerinde müşterilerin de yorum yapmasına izin verildiği için bu yorumların bir geri bildirim gibi düşünülmesi ve bu geri bildirimlere göre hareket edilmesi de mümkün olmaktadır.  İşletmeniz açısından yüksek performans sunacak hosting paketleri için buraya bakabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights