Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Instagram Efekt Bulma Nasıl Yapılır?

Bize Puan Verin

Sosyal medya platformlarından en çok ilgi gören Instagram efekt bulma kullanıcılar tarafından oldukça merak ediliyor. Her gün yeni bir sosyal medya platformu ortaya çıksa da uzun yıllardır Instagram popülerliğini korumaktadır. Milyarlarca kullanıcıya sahip platformda, düzenli olarak güncellemeler meydana gelir.

Instagram Nedir?

Instagram, kullanıcıların paylaşım, beğeni, mesaj gibi etkileşimlerde bulunmasını sağlayan bir platformdur. Kullanıcılar, hesapların fotoğraf, reels ya da hikaye paylaşımı yapabilir. İstedikleri kullanıcıları takip edebilir ve takipçi kazanılabilir. Gizli profil kullanan kişiler, takip edecek hesapları seçebilir. Böylece kullanıcıların hepsi farklı etkileşimlerde bulunabilir.

Instagram Hikaye Nedir?

Kullanıcının hesabında 24 saat duran paylaşımlara hikaye denir. Instagram’a giriş yapılınca çıkan ana sayfada, sol üst köşede yer alan artı işaretinden paylaşım yapılır. Uygulamadan erişimlerde ana sayfanın sağa kaydırılması ile yine hikaye sekmesine erişilebilir. Video, fotoğraf, boomerang, reels gibi farklı paylaşımlar yapılması mümkündür. Kullanıcı Instagram efektleri aracılığı ile paylaşım yapabilir. Paylaşılan hikayeler, kullanıcının hesabında 24 saat boyunca görünür. Daha sonra arşiv sayfasından sadece hesabın sahibi, bu hikayelere ulaşabilir ve profiline sabitleyebilir. Sabitlenen hikayeler, kullanıcı profilinde gönderilerin üzerlerinde yer alır. Profili ziyaret eden kullanıcılar, bu sabitli hikayeleri izleyebilir.

Instagram Efektleri Ne İşe Yarar?

Instagram’da yapılan paylaşımlarda; yüz filtreleri ve efektler ile farklılık katılması daha fazla kullanıcının ilgisini çekebiliyor. Güncel olarak Intagram kendi efektlerini yayınlasa da aynı zamanda kullanıcılar kendi efektlerini oluşturabiliyor. Hikaye sayfasında alt kısımda bulunan yuvarlakların sağa ve sola kaydırılması şeklinde efektlere ulaşılabilir. Sola kaydırılması durumunda Instagram üzerinde öne çıkan efektlere ulaşılabilir. Bu efektlerin kaydedilmesi sonucunda sağ taraftan basit bir şekilde bulunabilir. Instagram hikayeler efekt kullanıcılar tarafından sıkça kullanılır.

Yüz filtreleri sayesinde kullanıcılar, daha sağlıklı ciltlere sahip olabilir. Makyaj yapmadan atılmak istenen hikayelerde, filtrelerden yardım alınarak daha bakımlı bir şekilde paylaşım yapılabilir. Özellikle yüz filtreleri, efektler arasında en çok kullanılanlardır. Kullanıcıların ulaşabileceği diğer efektler ise farklı renk konsantrasyonlarında değişiklik yapılmasına ya da farklı çekim açılarından çekim yapmalarına imkan sunar. Instagram’ı aktif şekilde kullanan kullanıcılar, hikayelerde bulunan efektlerden oldukça sık faydalanır.

Instagram Efekt Galerisi

Instagram efekt galerisi kullanıcıların kolayca ulaşabileceği şekilde tasarlamıştır. Hikaye sayfasında alt kısımda bulunan efektleri sola kaydırarak en son efekte kadar gelinmelidir. Ardından büyüteç işaretinden galeriye ulaşmak mümkündür. Galeri kısmında efektler, farklı kategoriler halinde ayrılmıştır. Hikaye galerisinde bulunan kategorileri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Gündemdekiler,
  • Görünüş,
  • Estetik,
  • Oyunlar,
  • Mizah,
  • Özel efektler.

Galeride başlıklara giriş yapıldığı zaman sayısız efekte ulaşılabilir. Kullanıcılar hem eğlenceli hem de daha estetik paylaşımlarda bulunabilir. Sosyal medya platformlarında yaşanan değişikliklerde önden giden Instagram, kullanıcıları için farklı imkanlar sunar.

Instagram Nasıl Efekt Eklenir?

Hikaye sayfasından erişilen efektler kısmında sağ tarafta bulunan efektler kaydedilebilir. Galeriden kullanıcılar istedikleri efektleri kaydetme imkanına sahiptir. Efektin seçilmesinin ardından kaydetme simgesi ekran üzerinde belirir. Aynı zamanda efekti kaydetmeden çekim yapılırsa; bir süreliğine hikayeler kısmında bulunan efektlerin sağında aynı efekti bulma imkanına sahip olunur. Efektin kaydedilmesi daha garanti bir işlem olur ve kullanıcı istediği zaman efekte erişebilir.

Farklı kullanıcıların hikayelerinde bulunan efektlere erişmek mümkündür. Paylaşımın üst kısmında kullanılan efektler görünür. Beğenilen ya da merak edilen efektlere buradan ulaşılır. Efekte giriş yaptıktan sonra kullanıcı efekti aynı şekilde kaydedebilir. Instagram efekt ekleme yöntemleri farklı çeşitlerde uygulanabilir. Galeriden, farklı kullanıcıdan ya da hikaye kısmında öne çıkanlardan ekleme yapılabilir. Daha dikkat çekici hikayeler paylaşmak için efektlerden yardım alınabilir.

 

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights