Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Reddit Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bize Puan Verin

Reddit kullanmak internette geçirilen vaktin her geçen gün artıyor olması ile beraber daha popüler hale gelen kullanımlardan biridir. Günümüzde oldukça geniş bir kullanıcı kitlesi olan Reddit pek çok kişi tarafından sevilse de, bir çok kullanıcı bu platformun hangi amaç ile kullanıldığı hakkında herhangi bir fikre sahip değildir.

Reddit Nedir?

2005 yılında yayın hayatına başlayan Reddit, inanılmaz bir kullanıcı girişi alması ile dikkat çeken ve bilgi kaynağı olarak ciddi bir arşiv oluşturmayı başaran platformlardan biri olarak bilinir.

Günümüzde milyonlar tarafından kullanan ve kullanıcı kitlesi her geçen gün artmakta olan Reddit, oldukça görünür bir hal almıştır. Platforma her gün tartışmalar eklenir. Kullanıcılarını tanıtan tartışmalar günlük olarak eklenir ve bu tartışmalar editörler tarafından yönetilir. Reddit bir komünite sitesi olarak da ele alınabilir.

Reddit adlı bu sitede kullanıcılar kendi topluluklarını oluşturabilir, gönüllü olarak yönetebilir ve tartıştıkları konu ne olursa olsun global hale getirebilir yani dış dünyaya açabilir. Pek çok kişi site üzerinde gerçekleşen tartışmaların ahlak kuralları çerçevesinde olup olmadığını merak etmektedir. Redditör adı verilen ve tamamı gönüllülerden oluşan moderatörler sayesinde sitede başlatılan tartışmalar tamamen sorunsuz ve kurallara uygun bir şekilde devam etmekte ve kullanıcıların birbirlerine karşı hakaretler, aşağılamalar ve küçük düşürücü davranışlar gerçekleştirmeleri engellenmektedir.

Reddit Özellikleri

Reddit, kendine ait pek çok özelliği ile günümüzde internet üzerinden bilgi edinmeyi seven kişilerin yaygın olarak kullandıkları bir site haline gelmiştir. Bu sayede siteyi kullanmakta olan kitlenin sayısı da her geçen gün artmaktadır.

Reddit üzerinde yapılan bir çok tartışma ve tartışmalara yapılan sayısız yorum bulunmaktadır. Ayrıca tartışma için yapılan yorumlar diğer kullanıcılar tarafından olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirilebilir. Bu sistem kullanıcıların popülaritesini belirler ve diğer kullanıcılar böylelikle yorumlarının ne kadar ciddiye alınması gerektiği hakkında kabaca bir fikir edinebilir. Bu fikirler elbette kapsamlı değildir ancak ilk bakışta kullanıcı hakkında ne düşünmeniz gerektiği hakkında size fikir vermektedir.

Milyonlarca kullanıcının çeşitli konularda tartışmalar yaptığı bu sitede hangi alanlarda tartışmalar ve konuşmalar yapıldığı da merak edilmektedir. Reddit üzerinde sadece ilmî, edebî, fikrî tartışmalar yoktur. Elbette bu gibi tartışmalara katılımlar çok daha yüksek olsa da, sitedeki tartışma konularının eğlence ve mizaha da oldukça açık olduğunu dile getirmek gerekir. Tüm bu özellikleri sebebi ile Reddit kullanımı her geçen gün daha yaygın hale gelmektedir.

Reddit Nasıl Kullanılır?

Reddit, kendi alanında hizmet vermekte olan diğer pek çok site gibi üyelik sistemi ile çalışmaktadır. Bu durumda site üzerinde yer alan tartışmalara yorum yazmak istiyorsanız siteye üye olmanız gerektiğini dile getirmek gerekir. Ancak sitedeki tartışma konularını ve yazılan yorumları üye olmayan kişiler de okuyabilir.

Siteye üyelik gerçekleştirmek tamamen ücretsizdir. Eğer siz de Reddit kullanıcısı olmak istiyorsanız internet üzerinden siteye ulaşabilir ve saniyeler içerisinde üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ardından tartışılmakta olan konulara göz atabilir ve fikirleriniz saygı çerçevesinde beyan edebilirsiniz. Tartışmalara katılıp, yorumlar yazdıkça diğer kullanıcılar sizi puanlayacak ve bu sayede site üzerindeki popülerliğiniz artacaktır. Ancak kullanıcıların size her zaman iyi puanlar vereceğini düşünmemelisiniz. Açık bir platform olan Reddit her görüşte insanı barındırır. Dolayısıyla sizin için mantıklı olan bir görüş, başka bir kullanıcı için mantıksız olabilir ve bu durumda sizin yorumunuz düşük puanlar ile değerlendirilebilir.

Özetle Reddit özellikleri ile kullanıcıların kendilerinden başka fikirler ile ufuklarını genişletmelerini sağlayan bir platformdur.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights