Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Instagram’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Bize Puan Verin

Instagram mavi tik almak için yapılan başvurulara herkes başvuru yapabilir. Instagram profilinde yer alan mavi tik kullanıcılar tarafından oldukça merak edilen konulardan biridir. Milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kişilerin profillerini onayladıktan mavi tik almasına imkan sunar.

Instagram Mavi Tik Ne İşe Yarar?

Instagram hesabında mavi tik olması, hesabın onaylanmış olduğunu ifade eder. Kullanıcının hesabında yer alan mavi tik, kullanıcı adının yanında yer alır. Hesabın kullanıcısının aldığı rozet, tanınmış kişi ya da hesap olduğunu işaret eder. Instagram, tanınmış kişi ya da markaları desteklemek amacı ile bu rozeti hesaplara verir.

Mavi tik sayesinde kullanıcılar, tanınmış kişi ya da markaların gerçek hesaplarını kolaylıkla bulabilir. Hesap içeriği olarak tercih ettiği alanda uzman olan ya da yetkili kişi olarak tanımlamak yanlış olur. Doğrulama sonrasında hesaba mavi tik verilir. Kullanıcılar mavi tik aldıktan sonra kullanıcı adını değiştiremez ve mavi tiki başka bir hesaba tanımlayamaz. Mavi tiki olan bir hesabın taklit edilmesi durumunda da mavi tik alınması söz konusu değildir.

Instagram Mavi Tik Hangi Hesaplara Verilir?

Instagram’da mavi tik almak aktif kullanıcıların istediği bir durum olsa da herkes mavi tik sahibi olamaz. Mavi tik için herkesin başvuruda bulunması mümkün olsa da her başvuru onaylanmaz. Instagram’ın hangi hesaplara mavi tik verdiği tam olarak açıklanmış bir konu değildir, ancak alma ihtimalini yükselten bazı durumlar vardır;

  • Hesabın gerçek bir kişiye ait olması gerekir, marka ya da kişiyi temsil eden markaların gerçek olması önemlidir,
  • İçerik paylaşımları tamamen benzersiz olmalıdır, taklit hesaplar mavi tik alamaz,
  • Kullanıcı hesabının herkese açık olması gerekir, gizli hesaplar doğrulama için uygun değildir,
  • Hesap bilgilerinin eksiksiz olması gerekir; profil resmi, biyografi ve hesap içinde en az bir tane paylaşım olmalıdır,
  • Instagram hesabın dikkat çekici olması ile ilgilenir, bu tarz hesaplar daha hızlı onay alır.

Mavi tik onayı için belirtilen bir takipçi sayısı yoktur. Şart koşulan bir takipçi sayısı bulunmaz, önemli olan kayda değer bir profil olmasıdır. Hesabın tanınan ve aratılan bir hesap olması önemlidir. Takipçi sayısı için net bir sayı söylenmese de fazla sayıda takipçiye sahip olunması, dikkate değer bir hesap olduğunu kanıtlar. Platform üzerinde mavi tik almanın herhangi bir bedeli bulunmaz. Profile verilecek mavi tik için Instagram ücret talep etmez. Bu nedenle satın almak da mümkün değildir. Instagram mavi tik onayı alan hesaplar, para ödemeden bu rozete sahip olur.

Instagram Mavi Tik Şartları

Mavi tik almak için net olarak bilinen şartlar bulunmaz. Sahip olunan hesap doğrulama kriterlerine uyumlu olsa bile garantisi yoktur. Kesin koşullar olmasa da mavi tik almak için şansı artırmak mümkündür. Şu konulara dikkat edilebilir;

  • Hesabın biyografisini eksiksiz tamamlamak,
  • Hesabın haber değeri taşıması,
  • Takipçi sayısının artırılması,
  • Etkileşim oranının artırılması.

Instagram mavi tik şartları olarak değerlendirilebilecek konular bunlardır. Ünlü markaların hesaplarına bakıldığı zaman milyonlarca takipçiye sahipler, ancak milyonlarca takipçiye sahip olan her hesabın mavi tiki yoktur. Kesin şekilde açıklanmış koşullar bulunmaz. Hesabın kullanıcılar tarafından sıkça aratılması ve ziyaret edilmesi en önemli konulardan biridir. Etkileşimin çok olduğu hesaplar, mavi tik onayından geçebilir. Kayda değer bir hesaba sahip olmak, mavi tik alınması şansını artırır. Özgün içeriklerin paylaşımını yapan hesaplar, etkileşimi artırarak kısa sürede mavi tik sahibi olabilir.

 

 

 

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights