Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bize Puan Verin

Makale yazarlığı yapmak isteyen kişilerin makale yazarken dikkat etmesi gereken birkaç kural vardır. Özellikle yazılan makaleler internet sitelerine satılacaksa müşterilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Eğer bu maddeler iyi bir şekilde öğrenilmez ve uygulanmaz ise kişinin satışları düşebilir. Aynı zamanda müşteriler kendilerine uygun olmayan makale yazım kurallarıyla yazılan makaleleri satın almak istemeyecekler için müşteri bulmak da zorlaşacaktır.

Makale Konusu

Hangi konularda makale yazılır diye merak eden kişiler ilk olarak uzman olduğu alanlar hakkında makaleler yazabilirler. Bu sayede kişiler daha az zorlanırlar. Kendi alanlarında uzman makale yazan kişiler sitelerinden satışa çıkarma imkanları sunulur. Ve bu makaleleri satın almak isteyen büyük firma sahipleri, büyük markalar belli bir ücret karşılığında satın alabilirler.

Blog Sayfası Açmak

Makale yazarak para kazanmak isteyenlerin bir diğer alternatifi de blog sayfası açmaktır. Yazı yazmayı seven kişiler kendi sayfaları olması amacıyla bir blog sitesi açmak ve bunun üzerinden yazdığı makaleleri paylaşmak da gelen müşteriler için bir artış sağlayacaktır. Zaten hazırlanmış olan bu makaleleri inceleyen müşteriler de hem kişiyi daha iyi tanıyabilir hem de iş alması açısından bir potansiyel oluşturabilir. Bu sebeple her makale yazarının kendine ait bir blog sitesinde olması gerekmektedir.

Aynı zamanda makale yazmak dışında eğer blog sitesinin trafik akışı da çok fazla olursa farklı şekillerde parada kazanabilirler. Blog sayfasının trafiği ve takipçi sayısı çok fazla olursa gelen reklamlar üzerinden de para kazanmak mümkün olmaktadır. Bu sayede hem makale yazarak hem sevdiği işi yaparak hem de para kazanmak mümkündür.

Dil Bilgisi Kuralları

İçerik yazarlığı yapmak isteyen kişiler ilk olarak düzgün bir dil bilgisine sahip olması gerekmektedir. Makale yazarlarını yazarlarından ayıran en güçlü ve en temel özelliklerden birisi de dil bilgisidir. Makale yazılırken sürekli dil bilgisi hatası yapmak müşteri kaybına sebep olabilir. Bu hataların çözüme kavuşması için yapılan hataların neler oldu tespit edilmelidir. Buna göre nasıl düzeltilecek de öğrenilmelidir.

Aynı zamanda bu sorunu çözmenin bir diğer yolu da yazılan başka makalelere bakarak örnek almaktır. Örneğin kitap yazarları, farklı kitap yazarlarının kitaplarını okuyarak örnek almaktalardır. Bunun gibi makale yazarları da dil bilgisi kurallarını doğru öğrenebilmeleri için başka makaleleri okuyup örnek almalılar. Dil bilgisi kurallarını düzelten insanlar makale yazmaya ve satmaya devam edebilirler.

Kısa ve Anlaşılır Cümleler

Makale yazımıyla para kazanmak isteyen kişilerin makale yazarken dikkat etmesi gereken bir başka konuda cümlelerini kısa tutmaktır. İnsanlar kişilerin makalelerine okuduğu zaman kendi aradıkları bilgileri bu makale içerisinde bulmak isterler. Bu sebeple konuyu çok fazla uzatmadan net bir şekilde ve kısa bir şekilde makale içerisinde sunmak gerekir.

Uzun cümleler kurulduğu zaman cümlenin anlaşılırlığı zorlaşmaktadır. Bir ziyaretçi sitedeki makaraya okuduğu zaman uzun cümleleri rastlarsa o makaleyi okumayı bırakıp farklı makaleler içerisinde araştırmak İstediği konuları aramaya başlar. Bu sebeple makale yazarları ziyaretçi ve müşteri kaybedebilirler. Eğer makale yazarları bu gibi kurallara dikkat etmezlerse müşterilerine de kaybedebilirler.

Makalenin İlk Paragrafı

Makale yazımıyla para kazanmak isteyenlerin bir diğer dikkat etmesi gereken husus da yazılan makalenin ilk paragrafını bilgi dolu olmasıdır. Yani makale yazarı makalenin ilk paragrafında makale içeriğini anlatması gerekmektedir. Bu sayede gelen ziyaretçi ilk paragrafı okuduğunda istediği bilgilerin olup olmadığını görür.

Eğer ilk makale kişinin aradığı konular hakkında bilgiler taşırsa makalenin devamını okuması için de bir etken olacaktır. Kişiler makalelerin ilk paragrafını güzel yazıyorlarsa genel olarak müşteri potansiyelleri de açmaktadır. Çünkü müşteriler de ziyaretçiler de ilk olarak makalenin ilk paragrafına dikkat etmektelerdir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights