Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Hangi Blog Yazıları Kazanç Sağlayabilir?

Bize Puan Verin

Blog yazarak para kazanmak mümkün mü sorusu interneti kullanan her kişi tarafından ve yazı yazmayı seven herkese tarafından merak edilen bir sorudur. Hatırı sayılabilecek bir takipçi ve ziyaretçi kitlesine ulaşan kişiler için evet blog sayfasından para kazanmak mümkündür denilebilir.

Tanıtım Yazısı

Blog yazımıyla para kazanmaya başlamak isteyen kişilerin ilk tercih ettiği para kazanma yöntemlerinden biri tanıtım yazısı oluşturmaktır. Fakat tanıtım yazısı yazabilmek için blog sayfasının belli bir ziyaretçi kitlesine ve takipçi kitlesine ulaşabilmesi gerekmektedir. Bu ise blok sayfaları açıldıktan sonraki ilk 7- 8 aylık süreç olarak tahmin edilmektedir.

Bu zaman dilimi herkes için geçerli olabilecek bir zaman değildir. Fakat ortalama olarak ve açılan blog sayfalarına bakalım tahmin edilen sayıya göre her gün 600 kelimeden daha fazla makale yazmak ve blok sayfasında paylaşmak bu 7- 8 ay içerisinde belli bir kitleye ulaşmaya yardımcı olmaktadır. Bu sayede bu takipçi kitlesine ulaşmakta tanıtım yazısı yazabilmek için bir fırsat olacaktır.

Örneğin büyük firmaların ya da başka firmaların kişinin blog sayfasındaki ziyareti trafiğine göre ve paylaştığı blog konularının benzerliğine göre bir doküman hazırlanıp buradan paylaşılması istene bilmektedir. Eğer iki tarafta da anlaşma sağlanabilir ise ödemeler yazılıp tanıtım yazısı teslim edilebilir. Yani bir kişi bir hizmeti ya da bir ürünü tanıtıp farklı blog sayfalarında paylaşabilmektedir. Bu sayede kişiler kendi blog yazmakla uğraşmayacaklardır.  Aynı zamanda farklı kişilerin reklamlarını yapıp para kazanabileceklerdir.

Blog Satmak

Para kazanmak için blog açmak isteyenlerin yöntemlerinden biri de blog sayfası satmaktır. Yani bireyler kendi oluşturdukları blogları belli bir kitleye i ulaştırdıktan sonra bu bloğu belli bir fiyata satabilmektedirler. Bloğa gelen ziyaretçi kitlesine göre fiyatı da değişmektedir. Örneğin çok az takipçisi olan bir blog sayfasını satmak için fiyatı da çok düşük olacaktır.

Fakat takipçi kitlesi çok olan ve çok reklam al almaya yatkın olan blok sayfaları genel olarak 100 binlerce TL’ye satılmaktadır. Aynı zamanda farklı ve büyük takipçi kitlelerine sahip olan başka blog sayfaları da yeni bir blok sayfası açıp bunu geliştiripSatma işlemi yapabilmektedirler. Bir yanda farklı blog sayfalarına alıp üzerlerine belli bir miktar ker koyduktan sonra satma işlemine girebilirler.

Çekiliş Hediye

Blog sayesinde para kazanmak isteyenlerin bir diğer tercih ettiği yöntem de çekiliş ile hediyeler dağıtmaktır. Yani farklı bir reklam sayfası ile anlaşıp ya da farklı bir büyük marka ile anlaşıp markalar kendi ürünlerini tanıtmak için çekiliş yapabilirler.

Çekiliş yapmak isteyen markalar blok sahibine o ürünlerini gönderip denetçiler. Daha sonra hediye vermek için de gönderilen diğer ürünleri blok sayfası üzerinden bir çekiliş oluşturularak satma imkanı sunmaktadır. Bu sayede hem marka takipçi kazanmaktadır hem de blog sayfası takipçi kazanmaktadır.

Çekiliş yapılırken markalar genelde blog sahiplerine belli bir ücret talep etmektelerdir. Hem hediye almak hem de belli bir kazanç sağlamak bu anlamda blog sahipleri için iyi olabilmektedir.

Görüntülü Reklamlar

Blogtan para kazanmak isteyen her blog sahibinin tercih ettiği yollardan biri de görüntülü reklamlar almaktır. Görüntülü reklamlar genel olarak Google AdSense reklam ağından gelmektedir. Görüntülü reklamlar blog sayfasına girildiği zaman bir reklam alanının içerisinde farklı ürünlerin, farklı firmaların, büyük markaların reklamları yapılmaktadır. Bu reklamlar yapılırken blog sahibine de belli bir ücret komisyon gelmektedir.

Reklamlara tıklama sayısı ne kadar çok olursa blog sahibinin de para kazanma sayısı o kadar fazla olmaktadır. Yani blog sayfasından gelen takipçi kitlesine göre ve trafik yoğunluğuna göre kişilerin görüntülü reklamlardan daha fazla para kazanması mümkün olmaktadır. Bir yandan görüntülü reklamlar tıklanma sayılarına göre para alındığı için az ziyaretçisi olan kişiler bunun üzerinden çok fazla para kazanamamaktadır. Bunun diğer sebebi ise zaten görüntülü reklamların da blog sahibine çok küçük bir miktarda komisyon gelmesidir.

Görüntülü reklamlar üzerinden blog sahipleri çok uzun vadeli para kazanabilir. Fakat bu kazandıkları paralar çok fazla olmadığı için genelde blog sahiplerini çok tatmin etmemektedir. Bu sebeple yeni başlayan blog yazarları bu yöntemin daha fazla kullanmaktalardır.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights