Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Teşhir Ürünü Ne Demek? Teşhir Ürünü Alınır mı?

Bize Puan Verin

Teşhir ürün sergilenen ürün anlamına gelir. Bir mağazada stant üzerinde gösterilen ya da sergilenen ürünlerdir. Her sektörde teşhir ürünü olmaktadır. Kullanıcıların mağazaya gelerek ürünü test edebilmesi için sunulur. Kutusundan, ambalajından çıkarılarak müşterilerin ürün hakkında fikir sahibi olmasını sağlar. Ürünü kullanarak performansı hakkında bilgi sahibi olunur.

Özellikle teknolojik aletlerin test edilmesi için müşterilere sunulan güzel bir hizmettir. Bahsedildiği üzere tek bir sektörde bulunmamaktadır, alışverişini yaptığımız birçok üründe bulunur. Koltuk takımı almak için gittiğiniz bir mağazada da teşhir ürünü olan koltuklar görülür. Giyim sektöründe örneğin ayakkabı mağazalarında raflar üzerinde denemek üzere sergilenen ayakkabılar da teşhir ürünüdür.

Teknoloji mağazalarında telefon, bilgisayar ve televizyonları deneyebilmek kullanıcılarda yönelecekleri marka ve model konusunda yardımcıdır. Kutusundan çıkarılan cihazlar gelen müşteriler tarafından gün içerisinde pek çok kez test edilir. Fiziksel olarak temas halinde bulunulması cihazları hasar olmasına sebep olabilir. Teşhir ürünleri satın alınırken bu durum göz önünde tutulmalıdır. Kutuları olmayan cihazların, kutu içeriğinde bulunan aksesuarlarının satışını yapmayabiliyorlar.

Teşhir Ürünü Alırken Kullanıcı Nelere Önem Göstermelidir?

Teşhir ürünü almak kullanıcıya uygun fiyatlı bir alışveriş imkanı sunabilir. Bu ürünler kötü durumda ve kullanılmaz değildir. İnceleme fırsatınız olan ürünleri almak müşteriye olumsuz bir sonuç vermeyecektir. Teşhir ürünleri mağazalarda müşteriye sunulmadan önce kutulu ve sıfır ürünlerdir. Mağazalara gerçekten ürünü almak isteyen kişilerin dışında, meraklı kişiler de ürünü incelemek için gelir. Gün içerisinde bu ürünler kaç kişi tarafından denenir bilinemez. Fiziksel temasta bulunarak test edildiği için cihazlar zarar görmüş olabilir. Teşhir ürünü alırken dış görünüşünü inceleyebileceğiniz ortamlardan faydalanmak iyidir. İnternet üzerinden teşhir ürünü almak tehlikeli olabilir.

Genellikle ürünler kutusundan çıkartılarak gösterildiği için satışı yapılacağı zaman kutular ortada olmaz ve müşteriye temin edilmez. Kutusu olmaması, aksesuarların eksik veya hiç olmayacağı anlamına gelir. Aksesuarları olmayan bir ürünü almak ne kadar mantıklı olur diye düşünülebilir. Bazı mağazalar kutulu bir şekilde satış yapmaktadır. Ürünün fiziksel bir sorunu olmadığını gördükten sonra kutusu sorulabilir. Kutulu bir şekilde temini yapılıyorsa aksesuarları da alınabilir. Kutusu olmayan bir ürün ile sıfır ve kutulu bir ürün aynı fiyata kullanıcıya sunulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir konuda fiyattır.

Alışveriş yaparken alınan her ürünün artık garantisi bulunur. Teknolojik ürünlerde garanti biraz daha önemli bir noktada olabilir. Cihazlar hassas ürünler olduğu için herhangi bir arıza söz konusu olabilir. Sıfır bir ürünü aldığınızda mağaza garantisini sunmaktadır. Teşhir ürünleri kutusuz olduğu için mağaza garanti konusunda aynı imkanı sunmamaktadır. Teşhir ürünü alırken garantiye dikkat edilmelidir. Güvenilir olan mağazalar genellikle garanti hizmetini teşhir ürünlerinde de verir.

Mağazaların teşhir ürünü imkanından faydalanmak avantaj mı yoksa dezavantaj mı tartışılabilir. Sıfır ürüne göre fiyatı muhtemelen çok daha uygun sunulur, bu en büyük avantajı olabilir. Kapalı kutuda satılan ürüne göre fiyat farkı çok olmayan ürünleri tercih etmek kişinin görüşüne kalmaktadır.

Teşhir Ürünlerinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Teşhir ürün özellikleri sıfır ürün özellikleri arasında bir fark bulunmamaktadır. Temelde ürünler aynıdır, teknik özellikleri arasında fark yoktur. En temel farkları bir ürüne ilk temas edecek kişi sizken diğerinde kaçıncı kişi olduğunuz bilinememektedir. Her insan aynı hassasiyeti göstermeyeceği için ürünü test ederken dikkat etmeyebilir. Dış görünüşünde sorunlar oluşmasına yol açabilir, kalite olarak birebir benzerlik beklenmemelidir. Teşhir ürünü tercih edilirken iyi incelemek ve araştırma yapmak önemlidir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights