Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

WordPress

WordPress Web Siteleri Nasıl Mobil Uyumlu Hale Getirilir?

Bize Puan Verin

WordPress mobil uyumlu yapmak, internet üzerinde arama yapan servislerinin yarısından daha fazlasının mobil olması sebebiyle merak edilen bir konudur. Web sitelerinin mobil uyumlu olması internette daha görünür hale gelmek adına oldukça önemlidir. Kullanıcıların herhangi bir içeriğe ulaşmasını sağlayan en kolay yöntemlerin başında mobil cihazlar gelmektedir. Web sitenizin arama motorlarında en üst kısımlarda çıkması için sitenizin mobil uyumlu olması gerekmektedir. Mobil uyumlu şekilde bulunmayan internet siteleri, arama motorlarında daha alt taraflarda bulunacaktır. İnternette görünürlüğü azaltan bu etken, hiçbir kullanıcının karşı karşıya kalmak istemediği bir durumdur.

Mobil Uyumlu İnternet Siteleri İçeriğin Duyarlı Olmasını Sağlamaktadır

WordPress için mobil uyum, içeriğin daha duyarlı olması konusunda fayda sağlamaktadır. İçeriğin uyumlu olması internet sitelerinin tüm cihazlarda daha iyi görüntü kalitesine sahip olması anlamına gelmektedir. İnternet sitelerinde bulunan yazıların en kolay şekilde okunabilmesi için gerekli grafikler, mobil uyumlu hale geldiğinde mümkün olmaktadır. Kullanıcıların internet sitelerinde bulunan grafik ve görsellere en iyi şekilde ulaşabilmek adına da mobil uyum oldukça önemlidir. Dolayısıyla internet sitelerinin mobil uyumlu olması, internet sitelerini herhangi bir aksaklık yaşamadan kullanmak adına gereklidir.

WordPress web sitelerinin mobil uyumlu hale getirilmesi, bu sitelerin daha hızlı yüklenmesi açısından da önemlidir. Mobil uyumlu internet sitelerinin daha küçük işlemcilere sahip olması durumunda hızları büyük oranda artmaktadır. Mobil uyuma sahip olmayan internet siteleri güvenilirliklerinin daha az olması sebebiyle, yüklenme süreleri daha uzun sürmektedir.

WordPress Web Sitelerini Mobil Uyumlu Hale Getirmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

WordPress web sitelerini mobil uyumlu hale getirmenin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu sebepler dolayısıyla kullanıcılar bu işlemi nasıl gerçekleştireceklerine dair araştırma yaparlar. WordPress internet sitelerini mobil uyumlu hale getirmek için öncelikle sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir. WordPress internet sitesinin tüm cihazlarda tasarladığınız gibi gözükmesi için yapmanız gereken bazı testler bulunur. Bu testler internet sitenizin keyifli ve kaliteli bir deneyim sunduğu hakkında sizlere fikir verecektir. Web sitelerinin tasarımları yapılırken, farklı cihazlar üzerinden deneyimlendiğinde ne gibi aksaklıklar yaşanacağını düşünmek gerekir. Google’ın vermekte olduğu hizmetlerden biri olan mobil test aracı bu konuda kullanıcılara yardımcı olmaktadır. İnternet sitenizin URL’sini bu test aracına girerek farklı cihazlar üzerinden nasıl bir görünüm sağladığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bu şekilde internet sitenizin, kullanıcılara nasıl bir deneyim sunduğunu da kolaylıkla anlamış olursunuz. Gerçekleşen ölçüm sonrasında internet siteniz için yapmanız gereken iyileştirmeler rapor halinde sunulacaktır. İnternet sitenizin etkileşimlerini de kontrol edebileceğiniz bu alan, oranlar hakkında da rapor sunmaktadır.

İnternet sitelerinin mobil ve masaüstü versiyonlarının aynı içeriğe sahip olması da bu konuda oldukça önemlidir. İçeriklerin versiyonlara göre değişiklik göstermesi, internet sitelerinin trafik kaybetmesine sebep olmaktadır. Masaüstü versiyonlarında daha fazla içeriğe sahip olan web siteleri, mobil cihazlarda deneyimlendiğinde ekrana sığma konusunda problem yaşanabilir. Bu durumda içerikleri silmek oldukça yanlış olacaktır. İçerikleri silerek azaltmak yerine, açılır menüler veya sekmeler kullanılması tavsiye edilmektedir.

Bu gibi problemler yaşamak istemeyen kullanıcıların tasarım esnasında duyarlı bir wordpress teması kullanmaları oldukça önemlidir. Duyarlı temalar internet sitelerinin sahip oldukları içeriklerin tüm cihazlar için ekran boyutunun uygun şekilde bulunmasını sağlar. Tasarım duyarlı olmadığı taktirde internet siteleri her cihaz için aynı deneyimi sunmayacaktır.

WordPress mobil uyum esnasında seçilen eklentiler internet sitenize farklı özellikler eklemek konusunda size yardımcı olacaktır. Fakat seçilecek olan eklentilerin mobil uyumlu olmasına dikkat etmek önemlidir. WordPress sitelerini mobil uyumlu hale getirmek, arama sonuçlarında en üstte çıkmak ve internette görünür olmak adına oldukça önemlidir.

Benzer Yazılar
WordPress

Wordpress Neden Popüler?

WordPress

E-Ticaret için En İyi WordPress Eklentileri

Bilgi BankasıWordPress

Wordpress Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

WordPress

Wordpress Siteler ile Hangi Siteler Açılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights