Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Zapier Nedir?

Bize Puan Verin

Zapier, iş akışlarınızda kullandığınız uygulamaları ve hizmetleri bağlamanıza olanak tanıyan çevrimiçi bir otomasyon platformudur. Zapier kendisini binlerce web uygulamasını bir arada tutan yapıştırıcı olarak tanımlar.

Zapier Nasıl Kuruldu?

Zapier ilk olarak 1 Ağustos 2012’de Wade Foster, Bryan Helmig ve Mike Knoop tarafından kullanıcılara tanıtılmıştır. Missouri, Columbia Bölgesi’nde doğan Zapier, daha sonra 1.3 milyon dolarlık bir yatırım almıştır. Şirket 2014 yılında kârlı hale gelmeye başlamış ve 2021’de 5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştır. Şirketin kuruluşundan bu yana uzaktan çalışmaktadır. Şu anda yaklaşık 40 ülkede, 500’ü bulan çalışanlarının olduğu bilinmektedir. Ayrıca 2021 yılında şirketin Makerpad adında bir hizmet satın aldığı da söylenmektedir. Zapier gibi Makerpad de kodsuz ilkeye göre hizmet verir.

Zapier günümüzde 5.200’den fazla uygulamayı desteklemektedir. Yazılımın ayrıca Web API’leri arasında bir “tercüman” olarak hareket etmesi ve kullanıcılara çok zaman kazandırması amaçlanmıştır. Otomasyon için sonsuz olanaklar sunan Zapier ile Instagram, Slack ve Google Sheets gibi popüler uygulamalar bile kullanılabilir.

Zapier hizmetleri farklı fiyatlandırma politikalarıyla çalışır. Kullanıcılar Zapier’i sınırlı kaynaklarla ücretsiz olarak kullanabilirler. Ancak ücretli sürüm kullanıcılara farklı avantajlar sunar. Buna daha fazla zap olanağı, daha hızlı güncelleme süreleri ve canlı destek dahildir.

Ek olarak, Zapier bazı uygulamaları premium uygulamalar olarak sınıflandırır. Bu uygulamaları belirli paketler içinde kullanabileceğinizi unutmamanız gerekir. Ne yazık ki, ücretsiz sürüm premium uygulamaları desteklememektedir. Ek olarak, birçok premium uygulama daha profesyonel bir iş hayatı için önemlidir. Zapier hizmetini kısaca bu şekilde özetlenebilir.

Zapier Ne İşe Yarar?

Zapier kullanımı, bir uygulama ile diğeri arasında otomasyon oluşturmanıza izin veren bir hizmettir. Temel olarak, böyle tanımlanabilecek Zapier, 5.200’den fazla uygulamada otomasyona olanak tanır. Yani uygulamalar arasında haberleşme ile kullanıcılara kolaylık sağlar.

İş sürekli yapılması gereken bir iş ise zamanla sıkıcı hale gelebilir. Bu nedenle bazı uygulamalar kullanıcılara otomasyon seçenekleri sunmaktadır. Bunun en iyi örneği, hatırlatıcı ve liste oluşturucu uygulamasıdır. Haftalık listenizde yinelenen bir göreviniz olduğunda bu listeyi her hafta yeniden oluşturmak yerine, uygulama bir sonraki haftanın listesini yeniden oluşturacaktır. Zapier, bunun çok ötesinde otomasyon hizmeti sunar. Zapier’in IFTTT mantığıyla çalışmasının avantajı, uygulamalar arasında çalışabilmesidir. Bu, Zapier’i yalnızca bir uygulamada değil, birden çok uygulamada kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Daha önce de belirtildiği gibi Zapier, binlerce uygulamayla uyumlu bir şekilde çalışır. Zapier’i bu uygulamaları kontrol edebilen “zap” adı verilen bir komut zinciri ile kullanmak mümkündür. Zap’ler, çeşitli uygulamalar ve hizmetler için komutlar içerebilir. Zapier ayrıca kullanıcılara yaygın olarak kullanılan zaplar sağlar. Bu şekilde istediğiniz komutu kolayca alabilirsiniz. Ayrıca Zapier üzerinde zap yapımıyla ilgili bir bölüm de yer almaktadır. Buradan, istediğiniz uygulamayı gerektiği gibi kapsayan bir zap oluşturmanız mümkündür.

Zapier Nasıl Kullanılır?

Zapier nasıl kullanılır sorusunun kesin bir cevap vermek mümkün değildir çünkü Zapier kullanıcıların isteklerine göre şekillenen bir yapıya sahiptir. Bunun yerine zap oluşumunu bilmek daha mantıklı olacaktır.

Öncelikle Zapier hesabı oluşturmanız gerekir. Bunun nedeni, Zapier’i bir hesap olmadan kullanmanın mümkün olmadığıdır. Bunu yapmak için zapier.com’u ziyaret etmeniz gerekir. Ardından “Şimdi Ücretsiz Başlayın” düğmesini veya sağ üstteki “Kaydol” düğmesini tıklayabilir ve üyeliğinizi oluşturmak için gerekli bilgileri doldurabilirsiniz.

Zapier kullanırken yapabileceğiniz ilk işlem, bulduğunuz hazır şablonlardan yararlanmaktır. Zapier sitesine giriş yaptığınızda, “panonuzda” onlarca Zap çizimi görebilirsiniz. Ayrıca hesabınıza ilk kez giriş yaptığınızda en sık kullandığınız uygulamaları işaretlemelisiniz. Bu nedenle Zapier, bu uygulamalarla ilgili yaygın olarak kullanılan Zap’ları sağlar.

Daha önce de belirtildiği gibi, Zapier özellikleri arasında ihtiyaçlarınıza uygun otomasyonlar oluşturmak bulunur. Bunun için Zapier hesabınızı açtığınızda karşınıza çıkan panoda Zap oluştur butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights