Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Yaani Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bize Puan Verin

Yaani Turkcell tarafından geliştirilen ve Türkiye merkezli olan bir arama motoru olarak özetlenebilir. Yaani arama motorunun en önemli özelliği altyapısının tamamen Türkçe olmasıdır. böylelikle Türkçe aramalarda arama motoru dil bilgisi yapısını anlayabilir ve kullanıcılarının isteklerini tam olarak karşılayabilir. Başlangıç aşamasında yalnızca mobil platformlarda piyasaya sürülmüş olsa da günümüzde internet tarayıcısı üzerinden de kullanılmaktadır. Yaani arama motorunun mobil uygulaması Android ve iOS işletim sistemli tüm cihazlarda desteklenmektedir.

Yaani adı verilen bu arama motorunda günümüze dek toplam 125 milyonu aşkın arama yapılmıştır. Mobil uygulamasının ise 5 milyondan fazla indirildiği bilinir. Kendine ait arama altyapısını kullanıyor olması sebebiyle verilerin tamamının Türkiye’de tutulduğu bilinmektedir.

Yaani Özellikleri

Turkcell tarafından geliştirilen ve hizmete sunulmakta olan arama motoru Yaani, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmaktadır. Bu sebeple Yaani’nin özellikleri sık şekilde araştırılan bir konu haline gelmiştir.

Kullanıcıların internette gezmelerini ve arama yapmalarını sağlayan ve oldukça işlevsel olduğu bilinen yerli arama motoru Yaani, ilk olarak yeni içeriklere öncelik vermektedir. Kullanıcıların isteklerine ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir ara yüze sahip olan Yaani, internetteki tüm bilgilere erişilmesini ve merak edilen tüm sorulara yanıt bulunmasını kolay hale getirir.

Yaani kullanımı Olmak üzere tüm operatör aboneleri tarafından kullanıma açıktır. Android ve iOS işletim sistemlerine sahip mobil cihaz kullanıcıları telefonlarına bu uygulamayı indirerek kullanmaya başlayabilir. kullanım esnasında hızlı ve güvenli internette gezinme deneyimi sunmakta olan Yaani, kişiselleştirilmiş bir internet deneyimi sunar.

Yaani ile Neler Yapılabilir?

Yaani Kullanımı sayesinde istediğiniz bilgiyi, internet ortamında yaratabilirsiniz. Bunun yanı sıra güncel haberleri okumak ve bulunduğunuz lokasyondaki hava durumunu öğrenmek için de Yaani sizlere yardımcı olabilir. Bulunduğunuz yere en yakın restoranları arayabilir, size en yakın lokasyonda bulunan sinemada hangi filmlerin oynadığını ve hangi seansların bulunduğunu görebilirsiniz. Ayrıca Yaani, favori siteleri kaydetme ve arkadaşlarınızla paylaşma hizmeti de sunar.

Yaani kullanımı ile ilgili araştırma yapan pek çok kişi bu arama motorlarının diğerlerinden farkının ne olduğu ile ilgili merak duymaktadır. Günümüzde internet kullanımının yadsınamayacak kadar yüksek seviyede olduğunu göz ardı etmemek gerekir. İnternet kullanımı esnasında en sık karşılaşılan uygulamalardan biri ise arama motorlarıdır. Dünyanın farklı yerlerinde, farklı tasarımcılar tarafından üretilmiş olan arama motorlarının kendilerine ait çeşitli özellikleri bulunur. Arama motorlarından bazılarının adını sıklıkla duysak ve hemen her gün kullansak da bazıları daha çok yerel kapsamlı hizmetler sunar.

Yaani de, tıpkı diğer arama motorlarında olduğu gibi internet üzerinde gezinti yapabilmeyi sağlayan araçlardan biridir. Ancak bu arama motorunun en büyük özelliği tamamının Türkiye’de geliştirilmiş olmasıdır. Algoritmasının da Türkçe olması, Yaani kullanımını sağlayan en önemli özelliklerinin arasında gelir.

Sahip olduğu Türkçe dil yapısı sayesinde pek çok arama motoruna kıyasla söylenenleri ve yazılanları çok daha iyi şekilde algılar ve sonuçlar sunar. Bunun yanı sıra Yaani kullanımınız esnasında yerel içeriklerin ilk sıralarda yer aldığını da görebilirsiniz.

Yaani Kullanımı

Kullanımı oldukça kolay olan Yaani’yi kullanabilmek için iki farklı yöntem deneyebilirsiniz. Yöntemlerden ilki mobil uygulama versiyonudur. Telefonunuza uygulama gibi indirdiğiniz arama motoru Yaani, telefonunuz üzerinden kolaylıkla kullanılabilir.

Yaani özellikleri ile sıklıkla araştırılan ve pek çok kişinin kısa süre içerisinde duymaya başladığı bir arama motoru haline gelmiştir. Mobil uygulamayı tercih etmeyenler internet sürümünden de arama motoruna erişebilir. Bunun için yalnızca Yaani’nin URL adresine gitmeniz yeterli olacaktır. Böylelikle kolaylıkla kullanabileceğiniz yani çeşitli avantajları sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights