Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Sık Karşılaşılan Bilgisayar Arızaları

Bize Puan Verin

Bilgisayar arızaları farklı nedenlere bağlı olarak görülebilir. Bu durumlarda öncelikle arızanın neden kaynaklandığını tespit etmek çözümü bulmak açısından yararlı olacaktır.

Ekran Kartı Arızası ve Çözümü

Bilgisayarınızın ekran kartı farklı nedenlere bağlı olarak arızalanabilir. Bu, aygıtlarla bağlantılı bir sorundur ve genellikle donanım hatasından kaynaklanmaktadır. Sorunu çözmek için, ekran kartını değiştirmeniz gerekebilir. Ancak, bunu yapmadan önce, aşağıdaki adımları deneyin:

Ekran kartı sürücülerini güncelleyin: Sisteminizdeki ekran kartı sürücülerini güncelleyin. Bu, ekran kartınızın arızalandığı ihtimalini azaltabilir. Sürücüyü güncellemenin iki yolu vardır: otomatik veya ekran kartı modeli ile siteden indirerek güncelleyebilirsiniz.

Eğer güncelleme ile sorun çözülmediyse ekran kartınızda fiziksel bir arıza meydana gelmiştir ve tamire göndermeniz gerekebilir.

Bilgisayarımdan Ses Gelmiyor

Bilgisayardan ses gelmemesi, kullanıcıların sık sık karşılaştığı bir sorundur. Bu sorunun birçok nedeni olabilir ve genellikle bilgisayar sistemindeki bir ayarla ilgilidir. Bazen de, donanım arızasından kaynaklanabilir. Bilgisayardan ses gelmemesi sorunuyla karşılaştığınızda, öncelikle bu sorunu gidermenin en iyi yolunu bulmak için teknik destek almanız gerekir. Ses sorunlarını çözmek için ses kartı güncellemesi de yapabilirsiniz.

Monitör Arızaları ve Çözümü

Monitör arızaları, bilgisayarların en yaygın gördüğümüz arızalardan birisidir. Genellikle kullanıcılar monitörlerinin siyah ekran görmesi veya donması durumunda panik haline gelirler. Ancak, birçok kez, bu tür sorunlar basit çözümlerle düzeltilebilir. Öncelikle, monitörün bağlantı noktalarındaki temizlik ve daha sonra da bir sistem yeniden başlatması gerektiğini unutmayın. Eğer hala sorun devam ediyorsa, lütfen bir uzman ile irtibata geçin.

Bilgisayar Anakart Arızası ve Çözümü

Bilgisayar anakartı arızası, bilgisayarda birçok farklı sorunun başlangıcı olabilir. Anakart, bilgisayar sistemindeki tüm bileşenlerin bağlantı noktasıdır ve bir arıza, sistemin tamamını etkileyebilir. Bazen anakart sorunları, donanım parçalarıyla ilgili değildir; yazılım sorunları da anakart arızalarına yol açabilir.

Anakart arızasını tanımlamak için sorunun yazılımsal olduğunu anlamak için bilgisayarınıza format atın. Eğer format sonrasında hala sorun varsa bu sefer anakartınızı değiştirmeniz gerekebilir. Anakart yanması gibi durumlar sık görülür ve değişim dışında çözümü yoktur.

Bilgisayar HDD Arızası ve Çözümü

Bilgisayarınızda sistem kaynaklarını yüksek oranda kullanmasına neden olan bir problem varsa, bunun bir HDD arızası olduğunu düşünebilirsiniz. HDD arızaları, bilgisayar sisteminin çalışmasını etkileyebilecek ciddi sorunlara yol açabilir. Bu yüzden, bu tür arızalarla karşılaştığınızda doğru çözümleri bulmanız gerekir.

HDD arızasına neden olabilecek birkaç farklı sebep vardır; ancak en yaygın sebeplerinden biri, sürücünün hard diske reaksiyon göstermemesidir. Bununla birlikte, virüs veya diğer zararlı maddelerin hard disk sürücüsüne nüfuz etmesi de hard disk arızalanmasının sebepleri arasındadır. HDD ve SSD arızaları için sorun yazılımsal değilse en iyi çözüm değişim yapmaktır.

Klavye Arızası ve Çözümü

Sık karşılaşılan bir bilgisayar arızası olarak klavye arızaları, bilgisayarlarda sık görülen arızalardan birisidir. Klavye sorunları, çoğu zaman kullanıcılar tarafından fark edilmez. Klavyeler hassas yapıdadır ve belirli bir süre sonra işlevlerini yitirebilirler. Eğer klavyeniz arızalandıysa yapacağınız tek şey klavyeyi açıp içini temizlemek ve tuş yerleri ile baskı sağlayan silikon arasındaki bağlantıları kontrol etmektir. Genelde klavyeler tamir edilmez ve yenisiyle değişim gerekir.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights