Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Bilgisayar Nasıl Toplanır?

Bize Puan Verin

Bilgisayar toplamak hemen herkesin en az bir kere duyduğu bir terim olsa da, pek çok kişi bu söylemin ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bilgisayar toplamak özetle kullanıcıların kendi belirlediği parçaları birbirine montajlayarak, sıfırdan bir bilgisayar elde etmesi olarak düşünülebilir. Çeşitli avantajları sebebiyle sıklıkla tercih edilen bu yöntemi hayata geçirebilmek için bir bilgisayarın ihtiyaç duyduğu tüm parçaların harici olarak alınması gerekmektedir. Hazır bir bilgisayar almaktan çok daha vakit istese ve bazı zamanlar daha maliyetli hale gelse de, sonucunda kullanıcılar tamamen kendi isteklerine uygun özellikleri olan bir bilgisayara sahip olmaktadır.

Bilgisayar Toplarken İhtiyaç Duyulan Malzemeler

Bir bilgisayarın legoya ya da yapboza benzediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Herhangi bir parçanın eksik olması durumunda bilgisayar tamamlanamaz ve kullanıcılar verimli bir kullanım sağlayamaz. Eğer siz de sıfırdan malzemeleri birbirine montajlayarak toplamak istiyorsanız en genel şekilde ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde listelenebilir;

  • Anakart,
  • Ekran kartı,
  • İşlemci,
  • Ram,
  • Sabit disk,
  • Ses ve Ethernet kartı,
  • Optik sürücüler,
  • Kasa,
  • Güç ünitesi,
  • Ekran,
  • Klavye

Bu malzemelerden herhangi birinin eksik olması durumunda bilgisayar ya çalışmayacak ya da çalışması verimli şekilde gerçekleşmeyecektir. Dolayısıyla bilgisayar toplamak için yapılacaklar listesinin başında tüm bu malzemelerin eksiksiz şekilde satın alınması gelmektedir. Bilgisayar toplamanın en büyük avantajı kullanacağınız malzemelerin özelliklerini kendi taleplerinize uygun olacak şekilde seçebiliyor olmanızdır. Böylelikle teknik özelliklerinin farkında olduğunuz ürünleri seçebilir ve kendi adınıza en verimli bilgisayarı kısa süre içerisinde toplamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgisayar Toplanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Aktif Bilgisayar kullanıcıları tarafından oldukça popüler bir söylem olan bilgisayar toplamak, kullanıcıların kendi isteklerine uygun ve özel olarak seçtikleri malzemeler ile bilgisayar elde etmeleri anlamına gelmektedir. Eğer siz de bilgisayar toplamak istiyorsanız herhangi bir malzemeyi satın almadan dikkat etmeniz gereken çeşitli etkenler bulunur. Bunlardan ilki bilgisayarın kullanım amacını belirlemektir. bilgisayarın hangi amaç ile kullanılacağı planlandığından sonra, kullanıma uygun malzemelere karar vermek daha mantıklı olacaktır.

Malzeme seçimine geçmeden önce dikkat etmeniz gereken ikinci etken ise bütçenizi belirlemektir. Malzeme satın alımından önce bütçe belirlendiği takdirde kullanıcılar bütçeye bağlı kalacak ve böylelikle gereksiz harcamalardan uzak duracaktır.

Ardından hangi malzemeleri ve hangi bileşenleri satın almanız gerektiğine dair bir liste çıkartarak işinizi çok daha kolay hale getirebilirsiniz. Böylelikle bilgisayarınız için ihtiyacınız olan bileşenlerin ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğinin de farkına varırsınız. Bunun yanı sıra alışveriş esnasında büyük kolaylık sağlayan bu liste sayesinde kısa süre içerisinde ihtiyacınız olan tüm bileşenlere sahip olmanız mümkündür.

Bunun yanı sıra bilgisayar toplama esnasında satın alacağınız malzemeler için pek çok farklı internet sitesini gezmeniz önerilir. Tüm malzemeleri tek bir siteden aldığınızda daha fazla ücret ödemiş olabilirsiniz. Bunun için istediğiniz malzemelerin çeşitli sitelerde hangi fiyat aralığında satıldığına dair denetim yapabilir, böylelikle en uygun kararı verebilirsiniz. Satın aldığınız ürünlerin garantili ve güvenilir bir satıcı tarafından satıldığından da emin olmalısınız.

Bilgisayar toplama esnasında dikkat edilmesi gereken etkenlerin arasında kullanımınıza uygun işlemcinin seçilmesi gelmektedir. İşlemci olarak anlatılmakta olan terim bilgisayarın performansının çekirdeği olarak bilinir. Dolayısıyla işlemcinin hızı ne kadar yüksek olursa veri o kadar hızlı şekilde işlenir ve kullanım esnasında verim de aynı oranda yükselir. Kullanımınıza uygun işlemci seçtikten sonra bu işlemciye uygun bir anakart almanız gerekir.  Ardından kalan malzemeleri de ihtiyaçlarınıza ve diğer parçalara uygun şekilde alarak, bilgisayar toplama  işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights