Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Stok Siteleri Neler?

Stok Siteleri Neler?
Bize Puan Verin

Stok fotoğrafçılığı genellikle ajansların ya da blog yazarlarının yazılarında ya reklam, haberlerinde kullandıkları telif ile alakalı bir problem yaşamamak adına satın aldıkları fotoğraflardır. Bu fotoğraflar, kullanılacak içeriğin konusuna göre istenilen her türden fotoğraf olabilir. Bu sebeple fotoğraf çeşitliliği fazladır.

Stok fotoğraflarının içeriklerde kullanılabilmesi için fotoğrafların yüksek çözünürlüğe sahip olması gerekir. Eğer yüksek kaliteli ve çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyorsanız, yüklenen fotoğraflarınız blog haber ve reklam gibi içeriklerde kullanılmak üzere satın alınabilir. Fotoğraflarınızı internete yükleyerek, satış yapıp para kazanmak istiyorsanız yüklemeniz gereken yerlere ajans denir.

Stok Fotoğrafı Nedir?

Stok fotoğrafları fotoğrafçılar tarafından çekilen yüksek kaliteli ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafların, yüklenerek ihtiyaç duyulan içeriğe göre satın alınmasıdır. Bu yol ile satış yapan fotoğrafçıların fotoğraf kaliteleri belirli bir seviyede olmalıdır. Stok siteleri, bu fotoğrafların yüklendiği sitelerdir. Stok sitelerine yüklenen fotoğrafların 3. Kişiler tarafından çalınmaması ya da hak ediş karşılığı olmadan alınmaması için genellikle fotoğrafın yüklendiği sitenin logosu ile sansürleme yapılır.

Bu yöntem, fotoğrafçıyı, ajansı ve satın alan kişiyi de korumaya yöneliktir. Böylelikle içeriğiniz için satın aldığınız fotoğrafın size özgün olduğuna emin olursunuz. Stok sitesi fotoğraf kabul şartları, genellikle benzerlik gösterir. Tüm siteler kabul ettikleri fotoğrafların yüksek kaliteli olmasını ister ve bu şartla kabul eder. Aynı zamanda çekilen fotoğrafların özgün ve yaratıcı olması da önemlidir.

Stok Fotoğrafçılığından Nasıl Para Kazanılır?

Birçok ajans, reklam şirketi ya da kişisel bloglar, içeriklerini kuvvetlendirmek için destekleyici fotoğraflara ihtiyaç duyarlar. Bu fotoğrafların, yazılar gibi özgün olması gerekir. Bu durum, içeriklerin kalitesi ve görünürlüğünü arttırır. Ajanslar, fotoğrafçılardan yüksek kalitede olan bu fotoğrafları alarak satışa sunar. Satılan fotoğraflar üzerinden fotoğraf sahibine belli bir komisyon öder. Fotoğrafçıların yükledikleri fotoğraflar üzerinden para kazanmaları komisyon usulü ile olur.

Stok Siteleri Neler?

Stok Siteleri Neler?

Eğer kaliteli fotoğraflar çekiyorsanız, stok fotoğrafçılığı yapmak bir gelir kaynağı olabilir. Fotoğrafçıların, sattıkları fotoğraflar üzerinden kazandıkları komisyonlar, yükledikleri sitenin şartlarına göre değişiklik gösterir. Stok fotoğrafçılığında sattığınız fotoğraflar, tek bir alıcı için satılmaz. Yıllar boyu ajansta bulunan fotoğraflar, çok sayıda kişi için satılabilir. Bu sebeple her satış üzerinden komisyon alınır ve kar elde edilir. Bu sebeple fotoğraf sitede bulunduğu müddetçe fotoğrafçı için bir gelir kaynağı olabilir. Bu sebeple kaliteli fotoğraflar çekenler için, yaratıcı detaylarla özgün görüntüler yakalayabiliyorlarsa stok fotoğrafçılığı yapabilirler.

Stok Fotoğrafı Neden Önemlidir?

Stok fotoğrafları, içerikleri kuvvetlendiren ve kaliteli hale getiren donelerdir. Bu sebeple bir çok içerik, yazılar haberler ve reklamlar için görsel desteği ara. Bu görsellerin kaliteli ve özgün olması önemlidir. Web sitelerin anlık ihtiyaç duyduğu fotoğraflar da bu sitelerden temin edilir. Özellikle anlık haber ve gönderi girişi sağlanması gereken web sitelerde konu ile ilgili fotoğraf desteği oldukça önemlidir. Ajanslar, her haber için fotoğrafçı tutup çekim sağlayamazlar. Bu durum oldukça maliyetli olur. Bu sebeple stok sitelerinden içeriğe ya da habere uygun olarak fotoğraf bulunması daha kolay ve maliyetsizdir. En iyi stok siteleri ile çalışan firmalar ve web siteleri, içeriklerine uygun olan fotoğrafı doğru aramaları yaparak kolaylıkla bulabilirler. Bu sebeple maddi anlamda oluğu kadar zaman tasarrufu yapılmasında da etkilidir. Bu sitelerde milyonlarca görsel bulunur. Bu sebeple ihtiyaç duyduğunuz görseli bulmanız oldukça kolaydır. Stok siteleri, ajanslar, reklam ve haber siteleri, kişisel bloglar için oldukça kolaylık sağlar. Bu sebeple oldukça avantajlıdır.

En İyi Stok Siteleri Nelerdir?

Reklam ve haber ajansları, kişisel bloglar, yükleyecekleri ve yazacakları içerikler için içeriği kuvvetlendirici görsel arayışında olurlar. En iyi fotoğraf stok siteleri, hemen her konuya uygun milyonlarca fotoğraf bulundurur. Bu fotoğrafların tümü kaliteli ve özgün görsellerdir. İçeriklerin görseller ile desteklenmesi anlatımın kuvvetlendirilmesinin yanı sıra, akılda kalıcılığı da arttırır. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Bu sebeple bu görseller, tüm içerikler için gereklidir. İyi içerikler oluşturabilmek için, güvenilir stok siteleri ile çalışmak gerekir. En iyi stok fotoğraf siteleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Pixabay
  • Pexels
  • Flickr
  • Gratisography
  • Unsplash
  • Superfamaus
  • Picjumbo
  • Little Visuals
  • Split Shire
  • Snapwire snaps
  • IM FREE
  • FREEIMAGESGETFREE

 

Olarak sıralanabilir. Fotoğrafçılar bu sitelere çektikleri fotoğrafları yükleyebilir, ajanslar da güvenle satın alabilirler.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights