Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

DomainHostingWordPress

WordPress Nedir? 03.10.2021

wordpress nedir

WordPress Nedir?

wordpress nedir

WordPress nedir WordPress, geçmişi 2001 senesine dayanan açık kaynak kodlu CMS (Content Management System) içerik yönetim sistemidir. Günümüzde çoğu kişi blog sitesi ve firma sitesi için artık sıfırdan web sitesi yaptırmak yerine WordPress kullanmaktadır.
WordPress sistemi çıktığı ilk günden itibaren çok beğeni almış ve en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi olmuştur. Hızlı olması, güncel PHP ile sürekli güncel kalması, binlerce tema ve eklentileri ile WordPress kullanımı bugün %70’i bulmuştur.

WordPress projesinin asıl amacı bir blog alt yapısı ile kişilere kendine özel blog sitesini kurması konusunda yardımcı olmaktı. Ancak zamanla geliştiricileri tarafından daha kararlı hale getirilen
WordPress yazılımı blog amacının dışına çıkmıştır. WordPress ile şu an yüzbinlerce blog, haber sitesi, kurumsal firma siteleri, sosyal medya platformları mevcuttur.

Türkiye’de de çok geniş bir kullanım alanına sahip olan WordPress sistemi şu an Türkiye’nin en büyük haber sitelerinden biri olan Sözcü tarafından da kullanılmaktadır. WordPress  kullanıcılara web tasarım, kodlama bilgi olmadan düşük özelliklerde bir WordPress Hosting ile blog veya firma sitesi kurmasını sağlayan bir sistemdir.

Binlerce destek makaleye sahip bilgilendirme blogları ve destek forumları mevcuttur. En ufak bir sorun yaşayan her kullanıcı çok kısa sürede sorununu çözebileceği içerikleri internette bulabilmektedir. Bu sayede popülerliğini asla kaybetmemektedir. WordPress sisteminin en güzel yanlarından biride standart olarak verilen tema ve eklentileri kullanmamanızdır.

Binlerce geliştirici tarafından bir birinden güzel meydana çıkan temalardan birini seçip hızlı bir WordPress Hosting ile  istediğiniz web sitesini çok rahat bir şekilde oluşturabilirsiniz. Çok fazla sayıda eklenti seçeneği ile ister bir firma sitesi, ister bir oyun sitesi isterseniz bir fotoğrafçı sitesi gibi kendinize özel web siteleri hazırlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Domain

PUK Kodu Nedir, Nasıl Öğrenilir?

WordPress

Wordpress Neden Popüler?

WordPress

E-Ticaret için En İyi WordPress Eklentileri

Bilgi BankasıWordPress

Wordpress Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights