Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi BankasıCloud VDSDomainWordPress

Web Sitem Neden Yavaş Açılıyor?

Web Sitem Neden Yavaş Açılıyor
Bize Puan Verin

Web Sitem Neden Yavaş Açılıyor

Web Sitem Neden Yavaş Açılıyor?

 

Herkes isterki web sitem çok hızlı açılsın asla takılmasın donmasın pagespeed gibi hız değeri veren web sitelerinde puanım çok hızlı çıksın. Aslında bu imkansız değil biraz araştırma yaparak nelerin web sitenizi yavaş çalıştırdığını bulabilirsiniz.

Günümüzde hemen hemen herkes WordPress alt yapısına sahip blog, firma sitesi, e-ticaret sitesi kullanmaktadır. WordPress bildiğimiz gibi her sektöre hitap eden açık kaynak kodlu mükemmel bir sistemdir. Lakin kullanmamız gereken eklentileri ve temayı iyi seçmeniz gerekmektedir. Aksi halde yanlış yapılandırılan bir WordPress sizi saatler hatta günlerce bilgisayar başında sinir hastası edebilir. Bizim gibi hosting firmalarının en çok rastladığı bir konudur web sitelerinin yavaş açılması. Kullanıcıların yaptığı en büyük hata ise eklenti ve tema seçimlerinde dikkat etmemesidir.

Sunucularımızda kullanabileceğiniz İşlemci, Ram, I/O kaynakları sınırlıdır ve limitlendirilmiştir, Bu işlem paylaşımlı hosting hizmetlerinde web siteleri tüm sunucu kaynaklarını tüketip diğer sitelerin yayınına zarar vermesini engellemek ve kaynakları verimli şekilde kullanması için gereklidir. Her site hosting hesabında çalışamayabilir, çok kaynak ihtiyacı olabilir, yavaşlıkların sebebi hosting firmanız/sunucunuz değil, yazılımınızdır, size ayrılan kaynakları tüketmeniz sebebiyle bu yavaşlık ile karşılaşırsınız.

Yeterince kaynak edinmeden dedike bir servis (cloud, dedicated server vb.) kullandığınız da da bu hatayı görmeyebilirsiniz, fakat load’larınız çok yüksek olur, siteniz hiç açılmaz veya yavaş açılır. Dolayısıyla kaynakları iyi belirlemekte fayda var.

Sitenizde kullandığınız yazılım (WordPress, joomla, opencart veya özel yazılım), hatalı kod bütünü, cpu / ram ve i/o (input/output) işlemlerini doldurabilir ve kaynakları kullanamaz hale gelir ve bu yavaşlık sorunu yaşarsınız.

– Kötü kodlanmış web sitesi;
– Kötü kodlanmış tema;
– Warez Tema ve Eklentiler;
– Kapanmayan veritabanı bağlantıları ve geniş kapsamlı Select * sorguları;
– Gereksiz sorgular, tablo hesaplamaları;
– Çok fazla eklenti/plug-in kullanılması;
– Sitenizin daha çok kaynağa ihtiyaç duyması;
– (WordPress, joomla, opencart veya özel yazılım) için CACHE eklentisi kullanılmaması

Başlıca sebeplerdir.

–Çözüm İse–

– Özel bir yazılım kullanıyorsanız yazılımcınız ile görüşüp yazılımı daha kararlı bir hale getirmelisiniz;

– Hazır bir yazılım (wordpress, joomla, opencart, magento) kullanıyor iseniz eklentileri, temayı ve yazılımı kontrol etmeniz gerekiyor, Yazılımınızı güncellemeniz ve eklentilerinizi pasife çekip tek tek kontrol edip hangi eklentinin buna sebebiyet verdiğini öğrenebilirsiniz;

– Siteniz bir hosting hesabında barındırılamayacak kadar sistem kaynağı gerektiriyor olabilir (Cpu, Ram, I/O) dolayısıyla böyle bir siteyi hosting sunucularında barındırmak yerine cpu ve ram değerleri daha yüksek olan  Sanal Sunucu veya Dedicated gibi alternatifleri değerlendirmelisiniz;

– Kaynak analizi yapmadan direkt olarak hosting hesaplarına yüklenen sitelerde bu tip durumlar olabilir. Çok az ziyaretçisi olan bir site kötü yazılım sebebiyle kaynakları çok rahat tüketebilir. Temiz, düzgün kodlanmış bir site binlerce ziyaretçi ile hosting hesabında da barındırılabilir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights