Telefonun şarj olmaması günümüzün en sinir bozucu sorunlarından biridir. Günümüzde telefonların oldukça yaygın bir kullanıma sahip olması ve insan hayatını direkt olarak etkiliyor olması, herhangi bir arıza durumunda hayatın akışının değişmesine neden olabilir. Bu noktada akıllı telefonların en sık karşılaştıkları problemin şarj olmama problemi olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır.
Yeni bir akıllı telefon almayı düşünen pek çok kişi bu konuda derin ve detaylı araştırmalar yapmaktadır. Yapılan araştırmalar arasında ise en önemlisi telefonların bataryasının kalitesidir. Akıllı telefon kullanıcıları yeni bir cep telefonu alırken şarjı uzun süre giden telefonlardan yana tercih yapmak ister. Çünkü gün içerisinde durmaksızın şarjı biten bir telefon işlevsel bir kullanım sunmayacağı gibi, yanınızda sürekli şarj aleti taşımanıza da neden olabilir.
Bu noktada telefonlar için en önemli etkenin şarj olduğunu dile getirmek kesinlikle yanlış olmayacaktır. Telefonunuzu şarja taktığınızda telefon herhangi bir bildiri vermiyorsa bu durum telefonun şarj aletini algılayamadığı anlamına gelir. Bu duruma neden olabilecek etken telefon olabileceği gibi, şarj aleti de olabilir.
Table of Contents
Şarj Aletinizi Başka Bir Cihazda Kontrol Edin
Pek çok kişi telefonunu şarja taktığında ve çalışmadığında sorunun şarj aleti ile ilgili olduğunu düşünür. Bu sebeple kendine yeni bir şarj aleti alır. Ancak sorun her zaman şarj aletiniz olmayabilir. Bu durumda yeni bir şarj aleti almadan önce sorunu çözmek daha mantıklı olacaktır.
Bunun için şarj aletinizi sizinle aynı model telefon kullanan bir başkasının cihazında test edebilirsiniz. Eğer şarj aletiniz herhangi bir sebep dolayısıyla bozulduysa hiçbir cihazı şarj etmeyecektir. Bu durumda kendinize yeni bir şarj aleti almanız telefon şarj olmuyor sorununu ortadan kaldırır.
Aksesuarları ve Telefonun Şarj Girişini Kontrol Edin
Eğer problem şarj aletiniz değilse, telefonunuz ile ilgili birçok farklı problemden kaynaklanıyor olabilir. Bu noktada paniklemeden önce telefonunuzun aksesuarlarını kontrol etmelisiniz. Bazı durumlarda telefon kılıfı kullanmak şarj aletiniz ile cihazınızın temas etmesini engeller ve bu durumda telefon şarj olmaz. Eğer sorun telefon kılıfından kaynaklanıyorsa, kılıfı çıkartarak telefonunuzu şarj edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra telefonunuzun şarj girişine biriken toz ve kir de şarj olmasını engelleyebilir. Ancak bu kir ve tozu tek başına temizlemeye çalışmanız telefonunuzda daha ciddi bir hasar bırakmanıza neden olabilir. Bunun için bir telefon tamircisinden yardım almak en doğrusu olacaktır.
Başka Bir Güç Kaynağında Şarj Etmeyi Deneyin
Bazı durumlarda telefonunuzun şarj olmaması telefonunuzla ilgili olmayacağı gibi, şarj aletiniz ile de ilgili olmayabilir. Bu gibi durumlarda telefonu şarja taktığınız güç kaynağından meydana gelen sorunlar şarj aletinin gönderdiği elektriğin telefona ulaşmasını engelleyebilir.
Böyle bir problem olduğunu anlamak için telefonunuzu bir başka güç kaynağından yani prizden şarj etmeyi deneyebilirsiniz.
Telefonun Bataryasının Bozulmuş Olması Şarj Olmasını Engelleyebilir
Eğer tüm bu yöntemleri denediğiniz halde telefonunuz şarj olmuyorsa, bu durum telefonunuzun daha ciddi bir sorunu olduğu anlamına gelebilir. Telefonun şarj ile ilgili bölümü bataryasıdır. Batarya pek çok neden dolayısıyla bozulabilir ve bozulması durumunda telefon şarj olmaz.
Telefon tamircileri tarafından yapılan batarya değiştirme işlemi sorunun çözülmesini engelleyecektir.
Dolayısıyla şarj olmayan telefon sorunu pek çok farklı yol ile çözülebilir. Sorunun çözülmesinin ardından tekrarlamasını engellemek için şarj haldeyken telefon kullanmayı en aza indirmeye çalışmalısınız. Bunun yanı sıra bataryayı telefonunuzun orijinal markası tarafından üretilen ürünlerden seçmek de herhangi bir problem yaşamanızı engelleyecektir. Telefonunuz ile ilgili yaşadığınız donanımsal sorunlar için teknik servis ile irtibata geçmeniz önerilir.