Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Windows 11 ile Windows 10 Farkları

Bize Puan Verin

Tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni tasarımları ile birlikte kullanıcılarına sunan Windows 11 yeni araçlar, yeni uygulamalar ve sesler ile birlikte gelmektedir. Yeni sürümde kullanıcıları birbirinden farklı ve yeni deneyimler beklemektedirler. HDR oyunlar Windows 11 ile birlikte gelmektedir. Android uygulamalar Store üzerinden satılacaktır. Yeni tasarımlarda güncellemeler Windows 10’a göre çok daha az ve küçük olacaktır. Windows 11 eski sürümüne göre çok daha hızlı olacaktır. Hızlı bir şekilde uyku modundan çıkma gibi özelliklere sahip olacaktır. Kullanıcıları yepyeni deneyimler sunmak için oluşturulmuştur.

Windows 11 Özellikleri Neler?

Windows 11 özellikleri ile birlikte 24 Haziran tarihinde yapılan etkinlikle uzun sürelerce tartışılmıştır. Yeniden geliştirilen sürüm ile birlikte kullanıcıları pek çok yenilik beklemektedir. Kişilerin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kullanmaları için oluşturulmuş olan yeni sürüm heyecanla beklenmektedir.

Windows 11 işletim siteminin özellikleri çok çeşitlidir. 5G destekleri için 5G özellikli olan bir modem gerekmektedir. HDR için HDR monitör gereklidir. Windows 11 ile birlikte Cortana artık önyükleme deneyimi yoktur ve görev çubuğu üzerinde sabitlenmeyecektir. Microsoft hesabı ile birlikte oturum açıldığında kişiler masaüstü duvar kağıdını cihazda dolaşımda kullanamayacaklardır. Matematiksel giriş planları kaldırılmıştır. Haberler ve ilgi alanları geliştirilmiş ve yeni işlevsellikler eklenmiştir.

Başlat menüsü büyük değişikliklere uğramıştır. Adlandırılmış olan uygulama gruplar ve klasörler yok denecek kadar azdır. Kişiler Windows 10’dan yükseltme yaparlarken sabitledikleri uygulamalar ve siteler taşınmayacaktır. Bu nedenle bu durumlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Tablet modu yeni sürümde yoktur.

Görev çubuğu işlevleri büyük oranda değiştirilmiştir. Kişiler artık görev çubuğu üzerinde yer almamaktadır. Önceden yapılan özelleştirmeler ile birlikte bazı simgeler görünmeyecektir. Uygulamalar herhangi bir şekilde görev çubuğunun herhangi bir bölümü özelleştirmeyecektir.

Windows 11 ile birlikte zaman çizelgesi kaldırılmıştır. Bazı benzer işlevler Microsoft Edge üzerinde yerini almaktadır. Dokunmatik klavye 18 inç olmuştur. Yeni özelliklerde cüzdan da kaldırılmıştır.

Çeşitli uygulamalar yeni sürümün yüklenmesi ile birlikte bilgisayarlarda bulunmayacaktır. Bu uygulamalar 3B görüntüleyici, OneNote, Paint 3D ve Skype gibi uygulamalardır. Kişiler bunları Store üzerinden indirebilir.

Windows 11 deneyimini sürekli olarak iyileştirme çabaları devam edecektir. Kişiler yazılım güncellemeleri ve düzeltmelere sahip olabilmek için sürekli olarak bu güncellemeleri yapmalıdır. Bu güncelleştirmeleri cihazın desteklenen yaşam döngüsü boyunca cihazlara iletilmektedir. Güncellemelerin yapılması ile birlikte kişiler yeni düzenlemelerden yararlanabileceklerdir.

Windows 11 Ücretli Mi?

Windows 11 yeni sürümleri ücretli mi değil mi kişiler tarafından merak edilmektedir. Windows 11 fiyatı belirli bir tarihe kadar olmayacak. Windows 10 sahiplerinin ücretsiz bir şekilde Windows 11 alabileceği resmi olarak açıklanmamıştır. Windows 11 belirli süreler içerisinde ücretsiz olarak kullanılacağı kesindir. Sonbaharda kullanıma sunulacak olan bu sürümde gelecek yılda ücretsiz olarak kullanmak mümkün olacaktır.

O zamanlara kadar kişiler Windows 11 lisanslı sürümlerini satın almak durumunda kalacaktır. Güncellemeyi resmi olarak ücretsiz olarak kullanabilmek için kişilerin 2022 yılının yarısına kadar beklemek durumunda kalacaktır. 2022 yılı yarısı boyuna kişiler ücretli olarak satın alabileceklerdir.

Windows 11 gereksinimleri de belli olmuştur. 64 bit işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama, UEFI güvenli önyükleme özellikleri, HD çözünürlük gibi gereksinimlere göre yüklemeler gerçekleştirilebilecektir.

Hangi Özellikler Kaldırılacak?

Windows 11 widget yapay zeka destekli olacak. Kullanıcılar doğrudan Windows 11 ile haberleri, hava durumlarını ya da bildirimleri kontrol etmek için telefonları seçme ihtiyaçları ortadan kalkacaktır.

Kişiler yükseltme yaptıklarında değişiklikleri görebileceklerdir. İnternet Explorer devre dışı olarak bırakılmıştır. Yerine bazı durumlarda kullanılabilecek olan IE Modu’nu da içermekte olan Microsoft Edge kullanabileceklerdir. Haberler ve ilgi alanları oldukça gelişmiştir. Yeni işlevsellikler eklenmiştir. Bu sayede görev çubuğu üzerinden bu işlevselliklere erişebilmek mümkün olacaktır.

S Modu şimdilik sadece Windows 11 Home sürümlerinde kullanılabilecektir. Ekran alıntısı aracı kullanılmaya devam edilecektir. Ancak tasarımları eski sürümlerine göre farklıdır. Ekran alıntısı ve taslak adı ile bilinene uygulama tasarımı ile işlevleri kullanıcılara sunulacaktır.

Başlat menülerinden gruplara ayrılan, adlandırılmış olan klasörler artık yer almayacaktır. Yükseltmeler gerçekleştirilirken de belirli uygulamalar ve siteler de taşınmayacaktır. Güncellemeler gerçekleştirilirken bu hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Canlı kutucuklar da yeni sürümlerle birlikte kullanılmayacaktır. Hızlıca bakılabilecek olan dinamik içerikler için arabirim öğeleri özellikleri yer alacaktır. Tablet modu yeni sürümlerde yer almayacaktır.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights