Türkiye'nin En Kaliteli Bulut Hosting Hizmetlerine Hoşgeldiniz!

Bilgi Bankası

Sanal POS Nedir? Nasıl Alınır?

Bize Puan Verin

Sanal pos, internet alışverişlerinde hem son derece güvenli hem de bir o kadar hızlı ödeme sağlayan bir yazılımdır. Gerçek mekânda faaliyet gösteren mağazalarda kullanılmakta olan POS cihazları, alışveriş yapanların banka ve kredi kartlarıyla ödeme yapmasına olanak tanır. Sanal POS yazılımı, mağazalardaki satış noktası/ödeme noktası (POS) cihazları ile aynı prensipte çalışır. Sanal POS (vPOS/sanal POS) yazılımı bankalar ve işletmeler tarafından sağlanmaktadır. E-ticaret satıcıları, yazılım satıcısından gerekli adımları izledikten sonra sanal POS yazılımını edinerek web sitelerine entegre ederek kullanıma hazır hale getirebilirler.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS cihazı yazılımını kullanmak için öncelikle bir sağlayıcı belirlemeniz gerekir. E-ticaretin büyümesi ve kolaylaşmasıyla birlikte fiziksel POS cihazları sunan bankaların birçoğu sanal POS yazılımı da sunuyor. Çalışmak istediğiniz satıcı firmayı seçtikten sonra sanal POS uygulamanız için gerekli belgeleri sağlamanız gerekmektedir. Gerekli belgeler farklıdır, ancak temelde hepsi birbiri ile aynıdır. Başvuru işlemleriniz tamamlandıktan ve ardından onaylandıktan sonra sanal POS yazılımını e-ticaret sitenize kısa süreler içerisinde entegre edebilir ve direkt olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sanal POS Nerelerde Kullanılır?

Sanal POS yazılımı, e-ticaret üzerinden satış yapılan her platformda kullanılabilir. Sağlayıcılar, Sanal POS kullanımına ilişkin herhangi bir kısıtlama veya standart talep etmemektedir. Ürünlerin bir e-ticaret platformunda satılması ve aktif olarak sipariş sisteminin işletilmesi yeterlidir. Günümüzde neredeyse tüm e-ticaret satışları Sanal POS yazılımları ile gerçekleştirilmektedir.

Kimler Sanal POS Kullanmalıdır?

Aktif e-ticaret platformlarında veya pazaryerlerinde mağazaları bulunan satıcılar Sanal POS kullanabilir. EC satışlarını güvenli bir şekilde gerçekleştirmek isteyen atıcılar Sanal POS kullanabilir. Aynı zamanda sanal POS, her an ödeme almak ve müşteri kitlesine her daim kesintisiz hizmet vermek isteyen işyerleri için de son derece uygundur. Satışları düzenli olarak raporlamak ve gerekli tüm analizleri gerçekleştirmek isteyen satıcılar güvenle sanal POS yazılımını tercih edebilirler.

Sanal POS Entegrasyonu

Sanal POS entegrasyonu, sağlanan yazılımın e-ticaret sisteminize entegre edilmesi anlamına gelir. Entegre süreç sayesinde sanal POS ve e-ticaret mağazası aynı anda çalışarak satış sürecini kolaylaştırır. Satıcılar, sanal POS’u entegre etmek için yazılım geliştiricilerle birlikte çalışabilir. Sanal POS entegrasyon sürecinde farklı programlama dilleri kullanılmaktadır. Doğru entegrasyon için bir uzmanla çalışmak doğru seçimdir.

Şirket olmadan sanal POS sahibi olamazsınız. Sanal POS yazılım sağlayıcıları aracılığı ile e-ticaret satan sağlayıcılara ve şirketlere sunulmaktadır. Sanal POS alabilmek için ayrıca vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Vergi levhası, sanal bir POS uygulaması için gerekli olan değişmez bir belgedir.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Sanal pos almak sizleri pek çok avantaj ile bir araya getirir. . Güvenli, hızlı ve kullanışlı bir ödeme yöntemi olarak beklentilerin tümünü karşılayan sanal POS yazılımının belli başlı avantajları şunlardır:

  • Güvenli ödeme: Sanal POS yazılımı pek çok güvenlik sertifikası kullanır. Bu güvenlik sertifikaları sayesinde ise tüm alıcılar sanal POS yazılımınız ile güvenle alışveriş Güvenlik seviyesi sayesinde son derece hassas olan banka ve kredi kartı bilgileri sadece alıcı ve satıcı arasında tutulur ve asla üçüncü şahıslara aktarılmaz.
  • 7/24 Ödeme: Sanal POS yazılımı, internete bağlı olduğunuz sürece yılın dilediğiniz herhangi bir zamanında işlem yapabilir. Fiziksel POS cihazlarından farklı olarak sanal POS yazılımı, alışveriş yapanların istedikleri zaman ödeme yapmalarına olanak tanır.
  • Otomatik raporlama: Sanal POS yazılımı, ödemeleri otomatik bir şekilde yakalar ve raporlar. Sanal POS yazılımı, e-ticaret sağlayıcılarının düzenli raporlar oluşturarak satışları detaylı olarak takip etmelerini ve analiz etmelerini sağlar.

 

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

En İyi Web Tarayıcıları 2023

Bilgi Bankası

Hayalet Gösterge Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgi Bankası

En İyi Antivirüs Programları

Bilgi Bankası

Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Çalışır? Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Verified by MonsterInsights